Dallime mes rishikimeve të "Funksionet trigonometrike"

U kthye versioni 929423 i bërë nga 79.125.169.189 (diskutimet)
(U kthye versioni 929423 i bërë nga 79.125.169.189 (diskutimet))
 
=== Sinusi ===
'''Sinusi''' është herësi në mes katetit përballë dhe hipotenuzës. Në rastin tonë
""""sinusi""""eshte pjestimi i pjestuesi te brinjes se perballte dhe kendit te brinja abstro tigonome qe don te thot se sinusi te kumi a ( eshpehur ne foto)este e barabart kendi berballe thye per hipqendren e hipo termo tenuzes (hipoternuza)
:<math>\sin A = \frac {a} {h}\,.</math>
Kemi parasysh se herësi nuk varet nga përmasat e trekëndëshit dhe ky herës është i njëjtë për të gjithë trekëndëshat e ngjashëm.
 
kosiniusi