Stema e Francës u bë simbol i Francës që nga viti 1953. Poashtu ky simbol duket nëpër pasaporta franceze.

Emblema e republikës franceze

PëshkrimiRedakto

Një mburojë e hapur, në një anë është koka e luanit dhe në anën tjetër është koka e shqiponjës. Ata mbajnë një monogram "RF" që do të thotë République Française (Republika e Francës). Poashtu është një sëpatë, një simbol që rrjedh periudha antike romake.

GaleriaRedakto