Surja et Tevbe (arabisht: سورة التوبة‎, Pendimi) është surja e nëntë e Kuranit me 129 ajete. Medinase. Është surja e vetme e cila nuk fillon me Bismillah.

Ajeti 30 ka të bëjë me paganët dhe Njerëz të librit. Ajeti 37 argumenton ndalimin e Nasi'. Ky ndalesë është përmendur prej Muhammedit gjatë lamtumirës së funditArafat me 9 Dhu el-Hixhxhe. Poashtu është një prej sureve të fundit medinase. Ky sure u zbrit në betejën e Tebukut.


Shih edhe këtëRedakto

  • Uzejr, diskuton polemikat e ajetit 30 të kësaj sureje.
  • Islami

Lidhje të jashtmeRedakto

Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë:
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë: