Transmetues do të thotë personi fizik apo juridik i cili ka përgjegjësi redaktuese për përpilimin e shërbimeve të programit televiziv për pranim nga publiku i gjerë, dhe i transmeton ato vet apo i transmetohen përmes një pale të tretë, të kompletuara dhe të pandryshuara.[1]

Transmetuesi si pajisje elektronike do të thotë pajisjet elektronike për emetim, të personave fizik apo juridik, që mundësojnë transmetimin e programit për shfrytëzim publik me radio, televizion, dhe që kanë përgjegjësinë për programet e emetuara të krijuara vet apo të marrura nga një palë tjetër për radio, televizion apo për pajisje të tjera elektronike që i shfrytëzon publiku;[2]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ LIGJI PËR RADIOTELEVIZIONIN E KOSOVËS Në amëzën assembly-kosova.org Archived 10 July 2007[Date mismatch] at the Wayback Machine.
  2. ^ LIGJI PËR KOMISIONIN E PAVARUR TË MEDIAVE DHE TRANSMETIMIN Në amëzën assembly-kosova.org Archived 29 September 2007[Date mismatch] at the Wayback Machine.