Trendet.Net është një revistë elektronike në internet e pavarur në gjuhën shqipe e specializuar për shkenca shoqërore dhe diskutime në lidhje me probleme teorike e praktike shoqërore. Është themeluar nga një grup studentësh i shkencave shoqërore nga Kosova në fillim të vitit 2004.

Ajo është bërë një qendër diskutimesh e studiuesve dhe të apasionuarve të shkencave e temave shoqërore, pasi ka një politikë redaktuese mjaft liberale dhe është zë për këdo që respekton ca rregulla që kanë për qëllim t'i japin faqes besueshëri dhe objektivitet.

Përveç tjerash, Trendet ka për qëllim që tekste të rëndësishme të autorëve botërorë, klasikë e bashkëkohorë, t'i sjellë në gjuhën shqipe. Në këtë drejtim, ajo ka kontribuuar duke përkthyer autorë si Samuel Huntington, Francis Fukuyama, Joseph Stiglitz e të tjerë.

Lidhje të jashtmeRedakto