Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin

United Nation Development Program (lexo: Junajtid Nejshën Divelopmënt Program), shkurt njohur si UNDP (sq. Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin) është program i Kombeve të Bashkuara për të ndihmuar vendet e varfëra dhe vendet në zhvillim.

Ky program u themelua në vitin 1965, kurse veprimtarinë e tij e fillon në vitin 1969.

UNDP në Shqipëri

Redakto

PNUD në Shqipëri funksionon që prej vitit 1991, duke ndihmuar ndër të tjera në përmirësimin e cilësisë së jetës, kontribuon për një shëndet me të mirë.