Këngëtari

akti i prodhimit të tingujve muzikorë me zë
(Përcjellë nga Vokal)

Këngëtari (apo vokalisti) është një person i cili intepreton vargjet (e shkruara) duke i përcjelluar ato me tinguj të këndëshëm apo të dëshiruar për veshin e njeriut dhe zakonisht atë e bëjnë para publikut nën përcjelljen e instrumenteve muzikore.

Këngëtari

Shiko dhe këtë

Redakto