Wikipedia:Botët/Kërkesë për miratim

< Wikipedia:Botët(Përcjellë nga WP:KPMR)
Politika e Robotëve · Kërkesë për miratim (Bot requests) · Grupi i miratimit i Robotëve (GIMR)
Crystal Clear action run.png
Kuvendi operatorëve së botëve · Gjëndja dhe lista e Robotëve · Vegla GIMR për Admin
Shkurtesat [+]
WP:B/KPM
WP:KPMR
WP:B/RFA


Ndihmë e shpejtë
Duke krijuar një llogari për robotin dhe një faqe diskutimi duke nënshkruar informacionet në të.
Jeni të lutur të përmbushni këto deklarat:
 1. Për të krijuar llogarinë e robotit shtypni këtu.
 2. Përshkruani synimet e bot-it, gjuhën që përdor, çfarë programi përdor (pywikipedia framework, etj).
 3. Përshkruani në qoftë se ndryshimet shoqërohen nga mirëmbajtësi apo automatikisht
 4. Koha, në qoftë se, ne duhet të presim që të jetë gati.
 5. Të identifikoni mirëmbajtësin
 6. Shtoni në faqen e robotit {{Bot|Emri i mirëmbajtësit}} në krye të faqes
Shtoni robotin në listë.
Zëvëndëso EmriBot me emrin e robotit tuaj në kutinë e mëposhtme

dhe shtypni butonin. Në qoftë se kërkesa është për të zgjeruar detyrat e tij, shtoni në këtë mënyrë (p.sh. Wikipedia:Botët/Kërkesë për miratim/EmriBot 2).

 1. Përgjigju pyetjeve në faqen e sapokrijuar dhe ruaje.
 2. Redakto këtë faqe, dhe shto pas të tjerave {{Wikipedia:Botët/Kërkesë për miratim/EmriBot}}

Administrata


Instructions in English
Open an account for the bot and create its user and discussion page with some information about it.
Please provide the following information:
 1. Open an account here.
 2. Describe the reasons for the bot, its language, what infrastructure it uses (pywikipedia framework, etc).
 3. Describe if it operates unattended or through the operator
 4. Time when it will be operational
 5. Identify the operator
 6. Add in its user page the following {{Bot|Name of operator}}
Adding the request
Replace BotName with the name of your bot in the box below. If making a request to amend an existing bot list it as "Wikipedia:Botët/Kërkesë për miratim/BotName 2".
 1. Fill in the answers to the questions in the new page.
 2. Edit this page and add the following for your request {{Wikipedia:Botët/Kërkesë për miratim/BotName}}

Bot (Kërkesa miratimi) - Bot (Request for approval)Redakto

Makecat-botRedakto

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Makecat

Automatik apo i shoqëruar: Automatik

Gjuhë programimi: Python

Përmbledhja e përdorimit Interwiki

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...): Always

Ritmi i redaktimeve: less than 50 per day

Ka titullin? (Po/Jo): No, but it's a global bot and has flag on many projects.

Hollësitë e përdorimit: Standard interwiki.py of pywikipedia.

DiskutimiRedakto

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 

VotimiRedakto

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --  eagleal  27 shkurt 2013 22:23 (CET)

MahdiBotRedakto

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Mahdiz

Automatik apo i shoqëruar:Automatik

Gjuhë programimi:Python

Përmbledhja e përdorimitinterwiki

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...): weekly

Ritmi i redaktimeve:

Ka titullin? (Po/Jo): yes see here

Hollësitë e përdorimit:add and edits interwikilinks

DiskutimiRedakto

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 

im done 69 trail edits/ thanks a lot--Mahdiz (diskutimet) 13 qershor 2012 21:08 (CEST)

Done. --Mav (diskutimet) 27 qershor 2012 02:54 (CEST)

VotimiRedakto

 • Yes check.svgY Done: Approved externally. --  eagleal  5 shtator 2012 20:58 (CEST)

AvicBotRedakto

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Avicennasis

Automatik apo i shoqëruar: Automatik

Gjuhë programimi:Python/Pywikipedia

Përmbledhja e përdorimit Interwiki/fix double-redirects

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...):Always

Ritmi i redaktimeve: 6/minute

Ka titullin? (Po/Jo):

Hollësitë e përdorimit: Maintain Interwiki links and fixing double-redirects.

DiskutimiRedakto

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 

VotimiRedakto

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --  eagleal  5 shtator 2012 20:59 (CEST)

JackieBotRedakto

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: ru:Jackie

Automatik apo i shoqëruar: a both

Gjuhë programimi: pywikipedia engine / Python

Përmbledhja e përdorimit interwiki on the main and category namespaces, commonscat links on the categories, autoreplacements wrong links (by such list or dead links of moved sites in the sources).

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...): manual start for the each work.

Ritmi i redaktimeve: not regular rate, see latest contribution for example.

Ka titullin? (Po/Jo): Yes, global bot and many bot flags. (Please, see SUL, for full list).

Hollësitë e përdorimit: interwiki on the main and category namespaces, autoreplacements, commonscat links on the category namespace. -- Jackie (diskutimet) 20 qershor 2012 14:35 (CEST)

DiskutimiRedakto

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 
  Interwiki already done, and about 10-15 autoreplacements by list in progress. -- Jackie (diskutimet) 20 qershor 2012 14:35 (CEST)

VotimiRedakto

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --  eagleal  5 shtator 2012 21:01 (CEST)

Roboti TungRedakto

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Euriditi

Automatik apo i shoqëruar: i shoqëruar (manual)

Gjuhë programimi: pywikipedia

Përmbledhja e përdorimit vendos stampën {{tung}} në faqen e diskutimit të përdoruesve të rinj.

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...): përditë.

Ritmi i redaktimeve: varet nga numri i përdoruesve të rinj.

Ka titullin? (Po/Jo): Jo

Hollësitë e përdorimit: përdorim manual për të mirëseardhur përdoruesit e rinj. --  Euriditi  5 shtator 2012 21:04 (CEST)

DiskutimiRedakto

VotimiRedakto

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --  eagleal  6 shtator 2012 00:21 (CEST)
 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved).;Planeti (diskutimet) 6 shtator 2012 06:39 (CEST)
Votimi ishte mbyllur pasi e kisha miratuar kerkesen. --  eagleal  20 shtator 2012 23:32 (CEST)

Shtimi i funksioneve të robotitiRedakto

Duke parë se pywikipedia framework ka një shumëllojshmëri funksionesh do të doja që robotit Tung, përveç funksionit të mirëseardhjes (per te cilin është aprovuar) ti shtohen edhe disa funksione të tjera shumë të vlefshme të cilat pak a shumë janë testuar në Wikipedia. Funksionet për të cilat kërkoj lejen tuaj janë:

 • cosmetic_changes.py - shton ose heq hapësirat bosh. Formaton strukturën e brendshme të artikullit. Është provuar tek pjesa më e madhe e artikujve që fillojnë me shkronjën A.
 • replace.py - zëvendëson tekstin. P.sh. është testuar zëvendësimi i {{pp}} me {{për përmirësim}}, Shqiperi me Shqipëri etj.
 • lonelypages.py - shton stampën {{Faqe e palidhur}} tek të gjithë artikujt e palidhur prej artikujve të tjerë. Është provuar në 2600+ artikuj.
 • interwiki.py - shton, heq, korigjon ndërlidhje wiki.

Këto janë funksionet kryesore për të cilat do të doja të kërkoja lejen tuaj para se ti ripërdorja. -- Euriditi  13 shtator 2012 11:36 (CEST)

DiskutimiRedakto

cosmetic_changes.py dhe replace.py jane testuar besoj mjaft mire te wiki angleze deri te latin-1, por sbesoj te sqwiki. Ngajo qe ka kaluar shume kohe nga versioni qe une perdorja per EagleBot, ke pasur mundesi te shikosh si interagone me i18n pywiki (eg. suporton unicode, etc)?

 1. E ke testuar menjan si reagon keto script me i18n dhe codifikime te tjera (utf-8)?
 2. Terminali qe ti i kalon input scriptit, ka support per utf8/unicode (kodifikimi qe besoj supporton pywiki)?
 3. Si behen modifikimet, çfare rate kane (eg. 10 faqe/sekond)?

Besoj se ti ke kaluar mjaft kohe te Botwiki, per pywiki doc: ka akoma perdoreus aktiv? --  eagleal  20 shtator 2012 23:44 (CEST)

VotimiRedakto
 • Symbol support vote.svg PËR --Λeternus 13 shtator 2012 12:37 (CEST)

AddbotRedakto

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Addshore

Automatik apo i shoqëruar:Automatik Gjuhë programimi:PHP own code

Përmbledhja e përdorimitRemoving interwiki links from pages that already have there links on wikidata,will only run after wikidata rolls out onto this project language.

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...):Always (until all IW are gone and on wikidata)

Ritmi i redaktimeve:

Ka titullin? (Po/Jo): Yes: en, he, it, hu, no, nl, sl, is, frr, sv, bn, ca, da ,sr

Hollësitë e përdorimit:Removing interwiki links from pages that already have there links on wikidata,will only run after wikidata rolls out onto this project language. Bot already has 600,000 edits on the above wikis with no errors. Addshore (diskutimet) 1 mars 2013 21:25 (CET)

DiskutimiRedakto

The sul you kinked to is for a user called w:sq:User:SantoshBot. While you here applied with addbot. --  eagleal  1 mars 2013 23:41 (CET)

Sorry I seem to have copied and pasted that link without correcting the name which I have now done! Addshore (diskutimet) 2 mars 2013 00:38 (CET)

VotimiRedakto

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --  eagleal  25 mars 2013 22:38 (CET)
Cheers, bot will start running soon! Addshore (diskutimet) 26 mars 2013 14:47 (CET)

OlsiBotRedakto

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Olsi

Automatik apo i shoqëruar: i shoqëruar

Gjuhë programimi: pywikipedia

Përmbledhja e përdorimit mireseardhja e perdoruesve të rinj dhe ndryshime kozmetike

Periudha e redaktimit (p.sh.. gjithnë, përditë, njëherë,...): përditë

Ritmi i redaktimeve: varet nga nr i perdoruesve te rinj

Ka titullin? (Po/Jo): Jo

Hollësitë e përdorimit: Shton stampen {{Tung}} ne faqen e diskutimit te perdorueve te rinj dhe ben ndryshime kozmetike

DiskutimiRedakto

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 
  • Besoj se roboti duhet zhbllokuar për të parë si punon, në faqen Wikipedia:Botët shkruan:
"I zoti i robotit ka per detyrë të provojë se bot-i:
është i padëmshëm
është i dobishëm
nuk ngarkon serverin
ka konsensin e duhur të komunitetit për çdo detyrë
toleron të gjitha udhëzimet, politikat dhe praticitetet e përbashkëta"
  • Gjë që mund të bëhet vetëm kur roboti gjendet i pa bllokuar. Shpresoj të kuptohemi.--AMMARTIVARI DISKUTO 17 gusht 2015 17:22 (CEST)

Gjithashtu:

Robotët e rinj, duhet të nisen pa bot flag kështu që njerëzit mund të kontrollojnë çfarë po bën.
Bot-ët pa flamur (flag), përfshirë ata në periudhën e provës, duhen të limitojnë modifikimet deri në 2 për minutë. Pas aprovimit dhe duke marë flamurë mund të rritet numri i modififikimeve per minutë. Robotët që merren me gjëra jo urgjente mund të redaktojnë njëherë në dhjetë sekonda. Kjo për të lejuar redaktuesit njerëzor që të rishikojnë redaktimet.

--Olsi (diskutimet) 17 gusht 2015 17:30 (CEST)

 • Roboti i ka bërë mbi 30 redaktimet e nevojshme për të gjykuar mbi punën e tij. Tani nevojitet një burokrat që ta gjykojë atë punë. -- Mr.Pseudo 17 gusht 2015 18:23 (CEST)
Nuk e kuptoj voten tende kunder. Votimi nuk eshte nese do te zhbllokohet roboti apo jo, eshte nese duhet te miratohet apo jo. Me thuaj cfare redaktimi ka bere keq roboti qe ke votuar kunder? --Olsi (diskutimet) 17 gusht 2015 18:30 (CEST)
Ato redaktime nuk me kane mjaftuar dhe dua te provoj dhe disa gjera te tjera. --Olsi (diskutimet) 17 gusht 2015 18:32 (CEST)
Miratimin nuk e bëjmë dot ne, Olsi. Por vetëm një burokrat si Eagleal, që ka eksperiencë. Nëse do miratimin je i lirë të shkosh tek meta.wikimedia (nuk do kesh "pengesa" nga unë) Plus, cfarë ëeksperience kanë Planeti dhe Ammartivari nga robotët, që ta dhanë votën pro? Asnjë. Ja Ammartivari vetë e deklaroi se nuk ka eksperiencë: këtu . -- Mr.Pseudo 17 gusht 2015 18:35 (CEST)
E di qe nuk e beni ju por ju votoni dhe vota juaj merret parasysh. Nese komuniteti voton kunder, atehere roboti nuk miratohet. Prandaj eshte vota e komunitetit, per te gjykuar sjelljen e robotit. Nje steward nuk mund ta gjykoje si duhet sjelljen e robotit ne Wikipedian shqiptare. Ta zeme se roboti zevendeson fjalen Shqiperia me Shqipria. Do ta vinte re stewardi nga meta kete gje? Jo! Ndersa komuniteti po! --Olsi (diskutimet) 17 gusht 2015 18:40 (CEST)
Nëse nuk ka burokrat apo përdorues me eksperiencë tek komuniteti lokal atëherë duhet të shkosh tek meta.wikimedia. Eksperienca e përdoruesit ka të bëjë dhe si pasojë meqë sq.wiki nuk ka të tillë aktualisht shqyrtimin dhe aprovimin kam frikë se duhet ta marrësh tek meta.wikimedia... Të sugjeroj të lexosh edhe një herë rregullat dhe normat që kanë të bëjnë me robotët se po ia fut kot. Ja çfarë thotë en.wiki mbi ata që merren me shqyrtimin dhe aprovimin e robotëve: Members of the group are experienced in writing and running bots, have programming experience, understand the role of the BAG in the BRFA process, and understand Wikipedia's bot policy. Those interested in joining the group should make a post to the talk page explaining why they would be a good member of the team and outlining past experience, and then should make posts to WP:AN, WP:VPM, WT:BOT, and WP:BON. After seven days, an uninvolved bureaucrat will close the discussion. en:/Wikipedia:Bot_policy#Bot_Approvals_Group- Mr.Pseudo 25 gusht 2015 16:13 (CEST)

Nga meta:Steward requests/Bot status: "If there is a bureaucrat on the local wiki, please ask them to fulfill your request using Special:UserRights on the relevant wiki.". Gjithashtu lexo meta:Bot policy. --Olsi (diskutimet) 25 gusht 2015 16:23 (CEST) Mua s'me intereson aspak enwiki, se ketu jemi ne sqwiki. Atje eshte nje komunitet shume i madh dhe robotet qe krijohen atje jane shume te nderlikuar dhe prandaj duhet edhe ai grupi i miratimit. --Olsi (diskutimet) 25 gusht 2015 16:25 (CEST)

I lexova. dha ja çfarë thotë: [...]Otherwise if there is a local community interested in processing bot applications, bots must obtain community approval on the most relevant local discussion page before editing without a bot flag at high speeds or without human supervision. Once there is consensus, a local bureaucrat will add the flag, or a steward may be requested to do so. Sipas kësaj norme ti, në momentin që ke futut robotin tënd në punë pa marrë apo lajmëruar komunitetin, ke shkelur një normë të rëndësishme.
Më tej, ajo që më intereson mua tani, është që këtu të vijë një përdorues/burokrat që merr vesh nga robotët dhe të shqyrtojë këtë rast - sepse eksperienca ka të bëjë: bie llafi, nuk mund t'i kërkosh një geologu të të shpjegojë se si funksionon inteligjenca artificiale (sa për ilustrim). Wiki anglisht na intereson shumë, sepse ata kanë më shumë eksperiencë se ne. (Tek e fundit, jam i sigurt se, ti, robotin, jo vetëm si koncept, por edhe si praktikë e ke mësuar nga en.wiki...)
Thënë këtë, vura re se sot i kishe kërkuar sërisht admin Ammartivarit që të të shbllokonte robotin (link). Roboti duhet të marri miratim të ri për këtë funksion të ri që t'i do të bësh... Apo ti mendon se duke marrë një miratim ke leje që të bësh çdo lloj redaktimi me robotin?
Së fundi, ajo që sugjeroj unë të bëjmë është që të gjejmë një zgjidhje për këtë "pengesën" e të mos paturit të përdoruesve që i kuptojnë robotët dhe që dinë t'i vlerësojnë ata. Psh, nëse Liridoni ka dëshirë të marri përgjegjësinë dhe të thotë disa fjalë më shumë unë nuk kam asnjë problem.
Ditën e mirë.-- Mr.Pseudo 25 gusht 2015 16:44 (CEST)
Liridoni e ka thene fjalen e vet, megjithate mund te shprehet serish. --Olsi (diskutimet) 25 gusht 2015 16:50 (CEST)
Lexo me kujdes...before editing without a bot flag at high speeds or without human supervision. Roboti im nuk ka redaktuar me shpejtesi te larte dhe as pa mbikeqyrjen time, keshtu qe nuk kam shkelur asnje rregull. --Olsi (diskutimet) 25 gusht 2015 18:03 (CEST)
Lexoji fjalitë të plota. -- Mr.Pseudo 25 gusht 2015 22:12 (CEST)

Ti lexoji te plota, without a bot flag at high speeds eshte bashke, jo e ndare. --Olsi (diskutimet) 25 gusht 2015 22:24 (CEST)

Ja çfarë thotë: [...] bots must obtain community approval on the most relevant local discussion page before editing without a bot flag at high speeds or without human supervision. Që ta përktherj për ata që nuk dinë anglisht apo për mashturesit që i kapin fjalitë dhe i ndajnë në copëza të vogla për interesa personale... Pra thotë: [...] robotët duhet të fitojnë aprovimin e komunitetit në faqen më të rëndësishme të diskutimit përpara se të editojnë pa u aprovuar me shpejtësi të madhe apo pa mbikqyrje njerëzore. Që dmth se, ti e ke futur robotin në punë pa lajmëruar askënd dhe roboti yt kur u bllokua nga unë po redaktonte ende.
Ti fillimisht pretendove se roboti ishte në fazë prove, dhe duhej të bënte 30 redaktime. Por e vërteta ishte që për tu futur në fazë prove roboti duhej të merrte një "aprovim " paraprak (ose të informohej komuniteti), gjëra që ti nuk i bëre = çka flet se ti nuk i kupton mirë normat më elementare të bashkëpunimit dhe se pse janë aq të nevojshme check and balances në wikipedia. Pra ja që ke shkelur një normë të rëndësishme. Kaq për sot. Të tjera argumente t'i kam parashtuar më poshtë. Gjithë të mirat. -- Mr.Pseudo 25 gusht 2015 22:49 (CEST)

VotimiRedakto

 • Symbol support vote.svg PËR AMMARTIVARI DISKUTO 17 gusht 2015 16:39 (CEST)
 • Symbol support vote.svg PËR ---PLANETI DISKUTO 17 gusht 2015 18:18 (CEST)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR - Roboti i ka bërë mbi 30 redaktimet. Nevojitet një burokrat me eksperiencë që t'i japi apo t'i refuzojë miratimin. Nëse nuk ka burokrat aktivë, miratimin duhet ta marri tek meta.wikimedia. Vota e komunitetit shërben vetëm për testimin fillestar, i cili testim është kryer dje. Pra, meqë roboti e ka bërë testimin fillestar me mbi 30 redaktime, ky hap ka kaluar. Ndaj vota ime këtu është KUNDËR. Për më tej thërrisni një burokrat që merr vesh nga robotët ose shkoni tek meta.wikimedia. Kujtoj se konsensus nuk dmth shumicë votash. en:Wikipedia:Consensus. -- Mr.Pseudo 17 gusht 2015 18:27 (CEST)
 • Symbol support vote.svg PËR - Arsyet i kam shprehur në diskutimin (Rreth bllokimit të robotit).--Liridon (diskutimet) 18 gusht 2015 01:08 (CEST)
 • Symbol oppose vote.svg KUNDËR - Pajtohem me MR. Pseudo Puntori (diskutimet) 20 gusht 2015 10:40 (CEST)

RezultatiRedakto

 • Robotit i është dhënë privilegji. Puntori (diskutimet) 4 shtator 2015 17:26 (CEST)

Kritika ndaj punës së robotitRedakto

Roboti bën disa ndryshime që në gjykimin tim janë të panevojshme, të parëndësishme, të pavlefshme dhe të padëshiruara; si psh shtimi dhe heqja e hapsirave. Unë presonalisht preferoj që roboti të mos ndërhyjë në të tilla raste sepse redaktime të tilla nuk i shërbejnë kujt. Disa raste:

 • Këtu ka larguar hapsira ndërmjet apo pas fjalëve.
 • Këtu ka shtuar/larguar hapësira.
 • Këtu ka ndërhyrë në faqen e diskutimit të një përdorueseje. Dhe më e rëndësishmja është se, ka ndërhyrë tek firma ime duke larguar një hapërisë përpara datës.
 • Tjetër rast .
 • Këtu ka zëvendësuar [[NATO|NATOs]] me [[NATO]]s. Ndryshim që mua më duket i panevojshëm dhe madje i dëmshëm sidomos nga ana kozmetike (që e përkeqëson).
 • Gjithashtu, ka bërë redaktime të cilat nuk janë parashikuar në kërkesën për miratim, dhe që janë etiketuar nga roboti në mënyrë mashtruese si "ndryshime kozmetike". Disa ndryshime edhe pse mund të jenë të mira (ose ndryshime që as nuk shtojnë as nuk heqin gjë), nuk janë ndryshime kozmetike dhe nuk duhenetiketuar si të tilla në mënyrë të gënjeshtërt.
 • Ndërsa, ndryshime si ky këtu janë të kota dhe vetëm sa shtojnë një linjë më shumë në historikun e redaktimeve.

Si përfundim, unë personalisht do të preferoja që ky robot të bënte vetëm ndryshime të nevojshme, si vendosja e stampave të mirëseardhjes "tung" në faqet e diskutimit të përdoruesve të rinj; ndërsa ndryshimet e tjera mendoj se janë të panevojshme dhe do ta mbingopnin historikun dhe faqen speciale "Ndryshime së fundmi" . -- Mr.Pseudo 25 gusht 2015 22:26 (CEST)

MarbottRedakto

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Margott

Automatik apo i shoqëruar: Automatik

Gjuhë programimi: AutoWikiBrowser

Përmbledhja e përdorimit Korigjimi i gabimeve sipas prioriteve këtu. Gabimet më të zakonshme janë: dublikim kategorie, vendosja e tyre në rrjesht. Probleme me URL në reference apo lidhje të jashtme. Probleme me kodin HTML si psh kodi i tabelave jo i plote, reference e pa mbyllur etj.

Periudha e redaktimit (p.sh.. gjithnë, përditë, njëherë,...)Javor

Ritmi i redaktimeve: X modifikime për KOHA. Varet nga rregullimi ditor që do bëhet psh nëse marim ID=94 që përkon me 44 editime dhe ID=25 me 267 editime , atëhere roboti do të bëjë 311 editime në ditë.

Ka titullin? (Po/Jo) Jo:

Hollësitë e përdorimit: Pasi logohem në AWB në bazë të databazës tashme të krijuar por që mund të përditësohet në cdo kohë në bazë të nevojave, zgjedh si source: Check WikiErrors(numbers) dhe me pas vendos numrin e ID sic është në databazë në bazë të prioriteteve. Më pas boti rregullon gabimet.

DiskutimiRedakto

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 
 • I kontrollova redaktimet dhe ishin te sakta, pa gabime, dhe duket se do te jete shume efektiv. --Liridon (diskutimet) 26 shkurt 2016 14:21 (CET)

VotimiRedakto

AIbotRedakto

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot


Operator: Liridon

Automatik apo i shoqëruar: i shoqëruar

Gjuhë programimi: fillimisht me softuerin AutoWikiBrowser, më pas pywikipedia

Përmbledhja e përdorimit fillimisht ndryshime kozmetike, më pas importim automatik i artikujve

Periudha e redaktimit (p.sh.. gjithnjë, përditë, njëherë,...): përditë

Ritmi i redaktimeve: ~200~ për ditë

Ka titullin? (Po/Jo): Jo

Hollësitë e përdorimit: Fillimisht, nuk dua të shfrytëzoj llogarinë kryesore për redaktime gjysmë-automatike, për redaktime të vogla në masë, preferoj tja delegoj një llogarie dytësor, por edhe më mirë nëse do kishte privilegje të botit. Procesi është i nevojshëm për WikiProjekti Spanja, ku planifikohen mbi 2000 artikuj, me strukture te organizuar si ajo e importimit automatik. Ne projekt, dhe krijimin e artikujve marrin pjesë plot përdorues, dhe nuk përmirësoj gabimet e mundshme, prandaj është e lehtë që me redaktime gjysmë-automatike me AutoWikiBrowser ky proces të thjeshtëzohet. --Liridon (diskutimet) 25 mars 2016 21:24 (CET)

DiskutimiRedakto

 • Please make about 30 edits so we can see how the bot runs. Thanks.   eagleal 

VotimiRedakto

 • Symbol keep vote.svgSymbol support vote.svg U pranua me shpejtësi (Speedily Approved). --Liridon (diskutimet) 30 mars 2016 21:32 (CEST)

MajavahBotRedakto

detyratkontributetnr. redakt.logszhvendosjeblloko përdoruesinblloko logflag logflag bot

Operator: Majavah

Automatik apo i shoqëruar: Automatik

Gjuhë programimi: Python, using standard Pywikibot script

Përmbledhja e përdorimit: Automatically archive configured talk pages

Periudha e redaktimit (p.sh. gjithnjë, përditë, njëherë,...): daily

Ritmi i redaktimeve: a run once a day, depending on the database lag one edit in about ten seconds for the duration of the run

Ka titullin? (Po/Jo): no

Hollësitë e përdorimit: See Përdoruesi:MajavahBot. Basically this bot archives all pages that have been configured to do so using Përdoruesi:MajavahBot/config.

Faleminderit, Majavah (diskutimet) 12 maj 2020 14:29 (CEST)

DiskutimiRedakto

@Liridon,. I did one full run. Majavah (diskutimet) 16 maj 2020 12:37 (CEST)
@Majavah, you indeed have but you haven't archived the page Liridon gave as an example because no bot template was there. Anyway I think Kuvendi and Zyra e Ankesave will be enough as examples anyway. @Liridon, take a look at those pages above and their archives. :) - Klein Muçi (diskutimet) 16 maj 2020 13:08 (CEST)
That was my mistake, sorry. Didn't realize that as the original e-mail I got didn't contain that part. Majavah (diskutimet) 16 maj 2020 13:27 (CEST)

VotimiRedakto

Symbol keep vote.svg U miratua--Liridon (diskutimet) 17 maj 2020 14:09 (CEST)

Shiko edheRedakto