Walter de Coventre (vdiq 1371 ose 1372) ishte një kishtar skocez shekullit të 14-. Nuk ka asnjë dëshmi të drejtpërdrejtë të ditelindjen e tij, familjen e tij, apo origjinën e familjes së tij, edhe pse ai mund të ketë ardhur nga rajoni rreth Abernethy (në sotme Perth dhe Kinross), ku një familje me emrin de Coventre është i njohur të ketë jetuar . Walter u shfaq në të dhënat për herë të parë në 1330s, si student në Universitetin e Parisit. Nga atje ai shkoi në Universitetin e Orléans, fillimisht si një student përpara se të bëhet një lektor atje. Ai studioi artet, ligjit dhe kanunit, dhe u dha shumë diploma universitare, duke përfshirë dy doktoraturave. Studimet e tij janë paguar për të, të paktën pjesërisht, nga benefi e tij në Skoci. Pavarësisht mbajtjes ndoshta më shumë se pesë detyrime në një fazë, ai nuk u kthye në Skoci deri në fund të 1350s.

Pas kthimit të tij në Skoci, Walter shpejt u bë Dekani i katedrales Aberdeen. Nga atje ai u bë i angazhuar në çështjet kishtare të nivelit të lartë me kishën skocez dhe çështjet politike me Earl e mars Diku para qershorit 1361, kapitulli katedralja e Dunblane zgjedhur atë peshkop i Dunblane. Ai shkoi në Francë për të siguruar konfirmimin nga Papa në Avignon, i cili autorizuar përkushtimin e tij. Walter ishte peshkop për 10 vjet pas kthimit në shtëpi në Skoci. Të dhënat e ipeshkvnor të tij janë të hollë, por janë të mjaftueshme për të lejuar një rikonstruksion modest të aktiviteteve të tij, ai kryesoi mbi kontestet ligjore, ka lëshuar një leje për një martesë të rëndësishëm të parregullt, mori pjesë në parlamentet, dhe ka vepruar si një i dërguar i kurorës skocez në Angli. Ai vdiq në ose 1371 ose 1372.