Wikimedia Commons

Wikimedia Commons ( shqipto: Wikimedia Komons ) është një projekt që ka lindur nga vetë projekti Wikimedia. Në fillim qëllimi i këtij projekti ishte bashkimi i materialit të formateve që kanë të bëjnë me fotografi e grafika të ndryshme, e që gjënden të shpërndara në projektin Wikipedia në gjuhë të ndryshme.

Webfaqjahttp://commons.wikimedia.org
Komercialjo
Gjuha(t) e gjendshmeshqip (etj)
PronariMediaWiki
Krijuar ngaMediaWiki

Ky projekt i shërben redaktorëve të enciklopedisë Wikipedia (nga të gjitha gjuhët), që të kenë të drejtë të përdorin materialin e shkarkuar në këtë projekt. Redaktorët mund të bëjnë menjëherë bartjen e materialit të tyre në këtë projekt, nga ku materiali i tyre mund të shpërndahet edhe në projektet e gjuhëve të tjera, pa pasur nevojë të shkarkohet nga redaktuesit e tjerë. Një projekt i ngjashëm është dhe Ourmedia.

Projekte të Wikimedia Foundation
Wikibooks • Wikimedia Commons • Wiktionary • Wikinews • Wikipedia • Wikiquote • Wikisource • Wikispecies • Meta-Wiki
Wikipedia mbahet nga Fondacioni Wikimedia, një fondacion pa përfitime i regjistruar në Florida, ShBA. Wikimedia mban edhe disa projekte të tjera Wiki:
WikiLibra WikiFjalori WikiCitate WikiBurime WikiSpeciet WikiLajme Commons Meta-Wiki

Shiko dhe këtë

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto