Ke për të bërë një lajmërim të rëndësishëm për Wikipedian? Bëje!

N.q.s. lajmërimi i juaj mund t'i interesohet tërë projektit (jo vetëm atij Shqiptar), atëherë vendosni një kopje të lajmërimit tek faqja "Wikimedia Lajme" e diskutimit shumë-gjuhësh.

Lajmërimet e reja

Redakto

Fondacioni Wikimedia merr statusin 501(c)(3) ne Amerikë

Redakto
16 Prill 2005

Fondacioni Wikimedia ka marrë statusin 501(c)(3) të kodit të tatimeve të IRS-it. Kjo do të thotë që fondacioni njihet ligjërisht në Amerikë (ku edhe ndodhen shërbyesit kryesorë) si fondacion jofitimprurës dhe do të ketë lehtësime për marrjen e dhurimeve e fondeve të tjera.


Bëhet prezentimi i skemës për sistemin e kategorive

Redakto
6 Prill 2005

Në bazë të diskutimeve të filluara më 3 Prill 2005, në faqen Udhëzues kategorizimi, nga përdoruesi Uni prezentohet një skemë për sistemin e kategorive, e cila është pak a shumë në fazën fillestare dhe ka nevojë për një rishikim. Këtë skemë kategorish mund ta shikoni po të klikoni këtu: http://sq.wikipedia.org/wiki/Kategori. Për propozimet dhe sugjerimet mbi këte skemë jeni të lutur të diskutoni këtu.

Fillon diskutimi mbi Kategorite

Redakto
3 Prill 2005

Pas disa dískutimeve te shkurta ne kuvend u vendose qe te filloi diskutimi mbi riorganizimin e kategorive. Propozimet e juaja mbi kete teme mund ti shkruani ketu.

Fillon votimi mbi emrin e wikpedias

Redakto
2 Prill 2005

Sot, ne fleten Wikipedia:Emri i projektit filloi diskutimi dhe votimi mbi ndryshimin e emrin te projektit "Enciklopedia e Lire".

Edhe antaret mbrojne Wikipedine

Redakto
2 Prill 2005

Administratori Dori njofton se ka aktivizuar funksion riktheje te programit operativ per projektin me ndihmen e te cilit tani zhvendosja e fletave nga vandalet mund te rikthehet edhe nga antaret. Gjithashtu, ai ju kujton se ne raste se vëreni ndryshme ne masë të madhë të zhvendosjeve të fletave, është mirë që të kërkoni ndihmë edhe nga administratorët e projekteve të tjera nese nuk mund të kontaktoni administratën tonë.

Hapet Wikipedia Shqiptare

Redakto
12 Tetor 2003

Dy grupe reja përdoruesish

Redakto
12 Maj 2008

Tani administruesit mund t'i japin përdoruesve të drejta ip bypass dhe accountcreater
IP bypass nënkupton që përdoruesit e besueshëm që përdorin të njëjtin IP me një vandalizues të bllokuar do të mund t'i shmangen këtij bllokimi, sidoqoftë, nëse një administrues ia bllokon llogarinë ata nuk do të mund të bëjnë redaktime
Accountcreator është më pak e rëndësishme, përdoruesit me këtë të drejtë do të mund të krijojnë më shumë se 6 llogari në ditë, kjo do tiu hynte në punë përdoruesve që ndihmojnë me kërkesat për llogari
Lexoni më shumë

28 Maj 2008
  • Sistemi SUL (Single-User-Login) që do të thotë Një llogari për të gjtha projektet e Wikimedias në të gjitha gjuhët, tani është i mundshëm për të gjithë përdoruesit, për të bashkuar llogaritë tuaja dhe për të krijuar nga një llogari në çdo projekt shkoni tek Speciale:MergeAccount (lexoni më shumë)

Wikibota

Redakto
  • Fondacioni Wikimedia dhe Yahoo! shpallin se kanë arritur në një marrëveshje nëpërmjet së cilës Yahoo-ja do të dhurojë pajisje dhe "bandwidth" për pojektet e Wikipedias. Shiko dhe lajmërimet përkatëse nga Yahoo-ja dhe Wikimedia.
  • Sipas statistikes se Alexa.com (Alexa), Wikipedia.org ishte nder 100 faqet me te kerkuara boterore
  • Wikipedia ne gjuhen angleze shkruan artikullin e saj te 500.000-te.
  • Gazeta gjermane Spiegel Online prezentoi temen "Gjenocidi ne Ruande" , teksti i Wikipedias. Ky artikull u terhoqe nga Spiegel Online me sqarimn:
    "Ne kete vende ishte nje artikull i cili nuk duhej te ishte ashtu ne SPIEGEL ONLINE. Atikulli ne fjale informonte per te dhenat e prapaskenes se pastrimit etnike ne Ruande, artikulli kishte te dhena te cilat ishin pjese te Wikipedias ne gjuhen gjermane".

teksti i sqarimit eshte shkurtuar dhe pershtatur, ne gjuhen gjermane mund te lexoni ketu.--Hipi Zhdripi 2005 Prill 7 03:12 (UTC)