Papa Gjoni XVIII (Giovanni Fasano l. ?, Roma - v. 18 korrik 1009, Roma) ishte papa i 141 i Kishës Katolike.[1] Shërbeu si papë që nga zgjedhja e tij më 25 dhjetor 1003 dhe deri më qershor 1009. Paraardhës i tij ishte papa Gjoni XVII, ndërsa pasardhësi papa Serxhio IV.

Papa Gjoni XVIII
Ioannes XVIII.jpg
papa i 141 i Kishës Katolike
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Zgjedhja 25 dhjetor 1003
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Shenjtërimi janar 1004
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Fundi papatit qershor 1009
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Kardinalë të emëruar shiko kategorinë
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Paraardhësi papa Gjoni XVII
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Pasardhësi papa Serxhio IV
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Emri Giovanni Fasano
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Lindja Roma, ?
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Vdekja Roma, 18 korrik 1009
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Varrimi Bazilika e Shën Pjetrit

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ * Stampa:En Xhovani XVIII - Enciklopedia katolike e papëve
Tituj të Kishës katolike
Parardhësi 
papa Gjoni XVII
Papë
25 dhjetor 1003 – qershor 1009
Pasardhësi 
papa Serxhio IV