Çamçakëzi

Çamçakëzi ësht një lëndë e ngurtë, e verdhë dhe e tejdukshme, që nxirret nga rrënja e drunjëve halorë dhe ë përdoret për ngjitje, për izolim dhe për të fërkuar harqet e veglave me tela.

Çamçakëzi ose çumçakizi (apo Goma përtypse) është një lloj gome e përzier me një lëndë me erë të mirë dhe me sheqer, që mbahet në gojë për ta përtypur. Në pjesë të ndryshme shqiptare i njohur edhe me emërtime tjera si p.sh Ekmeki, Sakëzi etj.

PërbëtjaRedakto

HistoriaRedakto

Shiko edhe këtëRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto