Rreth Wikipedias

Wikipedia është një projekt për të krijiuar një enciklopedi të lirë e cila do të shkruhet dhe redaktohet nga lexuesit e saj vullnetarë nga e tërë bota. Wikipedia është një faqe WikiWiki. Kjo do të thotë se kushdo mund të ndryshojë vetë çdo faqe, me përjashtim të atyre që janë të mbrojtura nga administratorët për shkak të vandalizmit (shikoni faqet e mbrojtura). Klikoni thjesht mbi lidhjen Redakto, e cila zakonisht gjendet lart në anën e djathtë të çdo faqeje.

Hapat e para për krijimin e një enciklopedie të lirë në gjuhën angleze u hodhën në janar të vitit 2001. Kjo enciklopedi ashtu si dhe shumë projekte të ngjashme në gjuhë të ndryshme administrohen nga fondacioni amerikan i ashtuquajtur Wikimedia Foundation. Varianti shqiptar i kësaj enciklopedie të lirë ekziston nën adresën: http://sq.wikipedia.org.

Gjithçka tek Wikipedia është nën liçensën GNU Free Documentation License (GFDL). Kontribuesit mbajnë të drejtat e autorit për çfarë shkruajnë, por teksti mbetet i lirë për të tjerë për t'u përdorur dhe redaktuar sipas kushteve të GFDL. Shikoni edhe faqen mbi të drejtat e autorit.

Më shumë informacione

Për më shumë informacione rreth Wikipedisë mund të shfletoni edhe:

Shfletoni Wikipedian

Shkruani dhe redaktoni

  • Mirësevini: Kjo është pika e fillimit për të gjithë të ardhurit e rinj tek Wikipedia
  • Rregullat: Këtu mund të shfletoni rregullat e Wikipedias
  • Ndihmë: shfletoni këto faqe në qoftë se keni nevoje për ndihmë ose paqartësira per mënyrën e përdorimit

Bisedoni me njëri-tjetrin

  • Kuvendi: Kjo është mënyra më e mirë për të komunikuar me Wikipedianë të tjerë

Shiko edhe

Burime informacioni

Lidhje të jashtme