Wikipedia

Enciklopedia e lirë në rrjet që gjithkush mund ta redaktojë

Wikipedia (Shqiptimi: Uikipedia; gjithashtu dhe si Vikipedia) është një projekt për të krijuar një enciklopedi të lirë e cila do të shkruhet dhe redaktohet nga lexuesit e saj nga e tërë bota. Wikipedia është një faqe Wiki.

Wikipedia
Wikipedia-v2-logo.svg
Wikipedia wordmark
Webfaqja http://www.wikipedia.org/
Komercial Jo
Tipi i faqes Enciklopedi interneti
Regjistrim Fakultativ
Gjuha(t) e gjendshme 257 botime aktiv (276 total)[1]
Pronari Wikimedia Foundation
Krijuar nga Jimmy Wales, Larry Sanger
Lëshuar më 15 janar 2001

Hapat e parë për krijimin e një enciklopedie të lirë gjuhën angleze u hodhën në janar të vitit 2001. Kjo enciklopedi ashtu si dhe shumë projekte të ngjashme në gjuhë të ndryshme administrohen nga fondacioni mëmë amerikan i ashtuquajtur Wikimedia Foundation. Ekzistojnë edhe fondacione të ngjajshme në Francë dhe Gjermani. Varianti në gjuhën shqipe i kësaj enciklopedie të lirë ekziston nën adresën: http://sq.wikipedia.org.

Gjithçka tek Wikipedia është nën licencën GNU Free Documentation License (GFDL), licenca të përputhshme me të, ose materiale të cilat nuk janë nën kushtet e të drejtave të autorit. Redaktorët mbajnë të drejtat e autorit për çfarë shkruajnë, por teksti mbetet i lirë për të tjerë për ta përdorur dhe redaktuar sipas kushteve të GFDL-it ose licencave përkatëse. Për më shumë informacion shikoni Mbi të drejtat e autorit.

Wikipedia shqip

 
Wikipedia-Logo Shqip
 Artikulli kryesor: Wikipedia shqip.

Versioni shqip i Wikipedia-s, Enciklopedisë së Lirë që quhet Wikipedia shqip, filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 84.120 artikuj. Wikipedia shqip mban vendin e 72-të në rangun Meta.[1]

Referime

  1. ^ a b Lista e Wikipedia-ve

Lidhje të jashtme


Projekte të Wikimedia Foundation
Wikibooks • Wikimedia Commons • Wiktionary • Wikinews • Wikipedia • Wikiquote • Wikisource • Wikispecies • Meta-Wiki