Wikisource [ˌvɪkiˈsɔːɹs] është ashtu si Wikipedia një projekt-online, që bazohet në softuerin e lirë MediaWiki.

Wikisource

Wikisource është një përmbledhje tekstesh, të cilat ose janë të lira për përdorim ose janë nën licensën GNU FDL. Për media të tjera si foto, video, audio, etj. shiko projektin Wikimedia Commons.

Pak histori Redakto

Projekti u startua më 24 nëntor 2003 paraprakisht tek adresa: www.sources.wikipedia.org, dhe më vonë ajo u zhvendos tek adresa aktuale: www.wikisource.org.

Shih dhe: Wikimedia

Lidhje të jashtme Redakto

Stampa:Wikimedia