Hape menynë kryesore

Zgjatime (extensions) të reja në komunitetRedakto

Përshëndetje!

Dua të kërkoj ndihmën tuaj për të sjellë dy zgjatime të reja në komunitet.

Pas punës së bërë me vlerësimet, Wikilove do të ishte një zgjatim i mirë për tu pasur pasi besoj se do të lehtësonte goxha dhënien e medaljeve të ndryshme që ekzistojnë tashmë. Wikilove bën të mundur dhënien e medaljeve pa përdorur kod, vetëm duke shtypur 1 buton e duke zgjedhur medaljen përkatëse nga lista e gjatë e stampave të vlerësimit. Në këtë mënyrë procesi bëhet i prekshëm nga të gjithë përdoruesit, koncepti i vlerësimeve popullarizohet dhe siç thuhet dhe në faqen e zgjatimit, përftohet një komunitet më i konsoliduar. Për më shumë detaje, shikoni Extension:WikiLove.

Zgjatimi i dytë është ai livadhit personal. Aktualisht kemi një vegël, të aktivizuar automatikisht për të gjithë përdoruesit, që kryen të njëjtin funksion. Vegla lehtëson krijimin e një nënfaqeje të faqes personale të përdoruesit për tu përdorur si hapësirë virtuale personale për të eksperimentuar e ruajtur informacion. Zgjatimi bën të njëjtën gjë duke përmirësuar disa detaje teknike si shfaqjen e butonit për livadhin personal edhe te faqet e veçanta, shfaqjen e butonit me ngjyrë të kuqe nëse nënfaqja nuk është krijuar ende dhe shfaqjen e tij njëkohësisht me të gjithë butonat e tjerë gjatë ngarkimit të faqeve. Këto tre detaje teknike janë aktualisht jashtë fuqive të veglës që kemi. Për më shumë detaje, shikoni Extension:SandboxLink.

Zgjatimet mund të shtohen vetëm pas kërkesave te Phabricator dhe për kërkesa të tilla nevojitet një votim paraprak si dëshmi e vullnetit të komunitetit. Për pasojë, do t'ju lutesha të votonit pro tyre më poshtë, nëse mendoni se janë zgjatime të nevojshme. Nëse doni, mund të shtroni dhe pyetje në lidhje me to e do të mundohem t'u përgjigjem. Për të shkurtuar kohë në zbatimin e tyre, bëra një votim të vetëm për to. - Klein Muçi (diskutimet) 6 korrik 2019 14:58 (CEST)

VotimiRedakto

Ky diskutim është mbyllur, rezultati ishte   PËR Klein Muçi (diskutimet) 14 korrik 2019 13:11 (CEST)

DiskutimiRedakto

Sapo krijova një proces pune te Fabrikatori për këtë. Mund të ndiqni zhvillimet në kohë reale këtu. - Klein Muçi (diskutimet) 14 korrik 2019 13:20 (CEST)

  U bë! Së shpejti do të largohet vegla për livadhin personal dhe do të personalizohet zgjatimi i WikiLove. Puna e mbarë të gjithëve! - Klein Muçi (diskutimet) 15 korrik 2019 14:21 (CEST)
  U bë! Zgjatimi SandboxLink është tashmë plotësisht i përshtatur për përdorim në SqWiki. Vazhdon puna për zgjatimin WikiLove. - Klein Muçi (diskutimet) 15 korrik 2019 16:22 (CEST)
  U bë! Zgjatimi WikiDashuri tashmë përmban mbi 250 stampa vlerësuese me një ndërfaqe tërësisht të përkthyer dhe është gati për përdorim. - Klein Muçi (diskutimet) 13 gusht 2019 06:25 (CEST)

Votim për administrator të riRedakto

Sadsadas 2Redakto
Ky diskutim është mbyllur, rezultati ishte   PËR

Sadsadas (DiskutimKontributezhvendosje)

 • @Sadsadas, është përdoruesi më aktiv në Wikipedia shqip që nga viti 2013 me rreth 40 000 redaktime. Është shumë i kujdesshëm për sa i përket përmbajtjen cilësore të artikujve, ka graduar faktikisht gjashtë artikuj në nivelin e përkryer dhe një në nivelin e mirë (disa artikuj të tjerë po presin ende gradimin), duke rritur jashtëzakonisht cilësinë e artikujve të Projektit Futbolli. Është komunikues, i sjellshëm dhe ka mjaft përvojë për të njohur rregullat themelore të komunitetit. Aktiviteti i vazhdueshëm i tij mund të ndihmoj mirëmbajtjen e sq.wiki-t duke kontrolluar shpesh ndryshimet e fundit që ndodhin në enciklopedi. — Βατο (diskutimet) 15 korrik 2019 00:06 (CEST)
VotimiRedakto
DiskutimiRedakto

Sadsadas është nga përdoruesit më aktivë momentalisht dhe ka qenë pjesë e projektit prej disa vitesh. Përveçse një motivim e vlerësim për të e punën e tij, është dhe një ndihmesë për komunitetin pasi jemi në nevojë për administratorë e vullnetarë aktivë për mirëmbajtjen e përgjithshme të projektit. - Klein Muçi (diskutimet) 15 korrik 2019 05:41 (CEST)

Reagimi i kandidatit të sponsorizuarRedakto

Falenderoj Βατοn per kandidimin; une premtoj qe do te jem ne ndihmes te te gjitheve, dhe jo vetem ne artikuj ne lidhje me futbollin por edhe me fusha te tjera. Qe nga dita e pare qe kam filluar punen ketu, vetem 1 objektiv kam pasur: Ta bej wikipedian shqiptare me te mire dhe te me aksesueshme per te gjith shqiptaret. Per mua kjo nk eshte detyrim por eshte thjesht pasion i paster, nje pasion nga i cili nuk mundem dot te heq dore. Mendoj se me keto veglat e administratorit do te kem me shum mundesi te kontrolloj artikujt e rinj, te luftoj vandalizmin dhe te vazhdoj ne mirmbajtjen e projektin, sigurisht nderkoh edhe me krijimin e faqeve te reja qe do te shtoj numrin e artikujve gjithsej. Gjithashtu si perdorues aktiv ditor, do te kontrolloj edhe ndryshimet ditore dhe gabimet drejtshkrimore ne arikujt, dhe ne te njejten kohe duke rregulluar faqet aktuale ne lidhje me futbollin si dhe gabimet cs1. Ju faleminderit.— Sadsadas (diskutimet) 15 korrik 2019 00:43 (CEST)


Ndryshim i emrit për burimetRedakto

Përshëndetje! :)

Dua të propozoj një ndryshim të përgjithshëm të emrit të pjesës ku vendosim burimet e një artikulli, të ashtuquajturat "referenca". Fjalori i Gjuhës Shqipe nuk e njeh si term. Gjëja më e afërt që kemi në shqip është "Referime".

REFERIM m. libr.

Shënim në fund të faqes, që i tregon lexuesit burimin e një citati të përdorur në tekst. Referime bibliografike. Referimi te një faqe. Artikull me (pa) referime. Shifrat e referimeve. Plotësoj referimet.

Termi "Referime" ka ardhur në shqip nga përshtatja kalk e References në anglisht. Ndikimi i EnWiki shpeshherë është pozitiv në projektin tonë duke vepruar si një udhëzues që të mos na duhet të krijojmë çdo gjë nga fillimi por në aspektet e terminologjisë ka sjellë jo pak herë pasoja negative duke na detyruar të shtrembërojmë paksa gjuhën tonë.

Për pasojë, propozoj disa mundësi për ta zëvendësuar termin e mësipërm:

 1. Referime
 2. Burime

Unë personalisht përdor më lehtë "burime". Por nëse nuk duam të largohemi shumë nga termi në anglisht References, mund të përdorim dhe "referime". Ide të tjera janë gjithashtu të mirëpritura.

Në mungesë të një roboti, ndryshimi do të bëhet nga unë në mënyrë gjysmë-automatike duke përdorur JWB dhe do të prekë të gjithë artikujt aktualë të projektit. Përsëri, nëse dikush ofrohet për të ndihmuar në mënyrë teknike për të përshpejtuar procesin, është më se i mirëpritur. - Klein Muçi (diskutimet) 17 korrik 2019 12:42 (CEST)

@Klein Muçi, referimet dhe burimet janë dy gjëra të ndryshme, një artikull i plotë duhet të jetë në këtë formë:
Shënimet: të gjitha shënimet që dalin te teksti kryesor i artikullit
Vërejtjet: komentet nga redaktorët e Wikipedias që plotësojnë tekstin kryesor
Referimet: nga ku merret informacioni i përmbajtjes së artikullit
Burimet: të gjithë librat/faqet e internetit/gazetat/revistat shkencore/etj. që përdoren tek referimet
Burimet parësore
Burimet dytësore
Pajtohem me zëvëndësimin e fjalës "referencat" me fjalën "referimet". — Βατο (diskutimet) 17 korrik 2019 20:05 (CEST)
@Βατο, dakord për referime por s'jam shumë i sigurt në e kam kuptuar qartë ç'më ke shkruar për burimet dhe artikullin e plotë. A më jep dot një shmbull konkret me një artikull të plotë dhe të më tregosh cila pjesë është cila? - Klein Muçi (diskutimet) 17 korrik 2019 22:01 (CEST)
@Klein Muçi, artikull i plotë domethënë që përmbanë të gjitha seksionet e referimit, si psh. artikulli Roberto Baggio ose Karavaxho. Një shembull tjetër është Xhovani Bokaço, por asnjëri nga këto është i standardizuar. Një shembull nga en.wiki është artikulli en:Cleopatra. — Βατο (diskutimet) 17 korrik 2019 23:25 (CEST)
@Βατο, kuptoj. Cila nga ato pjesë ama është "vërejtjet"? Te "Kleopatra" flas. - Klein Muçi (diskutimet) 18 korrik 2019 06:15 (CEST)
@Klein Muçi, Notes. Nëse propozon një fjalë shqipe ndryshe nga "Vërejtjet" me të njëjtin kuptim që tregova më sipër, mund ta përdorim. — Βατο (diskutimet) 18 korrik 2019 13:28 (CEST)

@Βατο, po nëse Notes është Vërejtjet po Shënimet cilës fjalë i korrespondon? :P - 18 korrik 2019 13:32 (CEST)

Në ate rast janë ndarë dy paragrafet Notes me References, kjo e fundit përmbanë dhe burimet. Edhe në en.wiki nuk përdorin gjithmonë të njëjtën formë. — Βατο (diskutimet) 18 korrik 2019 13:39 (CEST)
@Klein Muçi, në qoftë se të ngjanë më mirë mund të përdorim këtë formë :
Shënimet: komentet nga redaktorët e Wikipedias që plotësojnë tekstin kryesor
Referimet: nga ku merret informacioni i përmbajtjes së artikullit
Burimet: të gjithë librat/faqet e internetit/gazetat/revistat shkencore/etj. që përdoren tek referimet
Burimet parësore
Burimet dytësore
Në raste të tjera në en.wiki përdorin edhe:

Annotations
References
Sources
Primary sources
Secondary sources

Notes
Annotations
References
Sources
Primary sources
Secondary sources

Βατο (diskutimet) 18 korrik 2019 13:46 (CEST)
@Βατο, ah, tani e kuptoj për çfarë e ke fjalën. U përdorka dhe notes dhe annotations bashkë. S'i kam parë me kujdes çfarë përfshijnë zakonisht ato pjesë. Por duke gjykuar nga termi, vërejtje duket ide e mire. - Klein Muçi (diskutimet) 18 korrik 2019 14:42 (CEST)
  U bë! - Lajmëroj se ndryshimi Referencë -> Referim është tashmë i përfunduar në krejt projektin. Një projekt enciklopedik i bazuar në rregullat e standardit është një shembull më i mirë për këdo që e shfleton atë. - Klein Muçi (diskutimet) 25 shtator 2019 15:46 (CEST)

Editing News #1—July 2019Redakto

23 korrik 2019 20:32 (CEST)

Titulli i qyteteve të Perandorisë Osmane në WikidataRedakto

Përshëndetje! Përdoruesi WhisperToMe na fton në një diskutim të përgjithshëm që po ndodh në Wikidata në lidhje me qytetet e Perandorisë Osmane. Po haste vështirësi në gjetjen e Kuvendit tonë dhe më kërkoi ndihmë mua te faqja ime e diskutimeve. Shikoni këtu për diskutimin.

@WhisperToMe, done. :) - Klein Muçi (diskutimet) 24 korrik 2019 13:17 (CEST)

Thank you so much! WhisperToMe (diskutimet) 10 shtator 2019 18:07 (CEST)

ContentTranslationRedakto

Përshëndetje wikipedianë!

Kam vene re se Speciale:ContentTranslation eshte nje vegel mjaft e dobishme dhe e thjeshte ne perdorim per perdoruesit e rinj qe deshirojne te shtojne artikuj, por nuk eshte e reklamuar mjaftueshem megjithese eshte aktivizuar qe ne vitin 2015. Une mendoj se duhet ti dedikojme nje hapesire te vecante ne nje banner (Aty ku tani eshte Citat, citat bëhet Wikicitate!) ose ne krye te faqes kryesore.

Para se te marrim hapa te metjeshem do te ishte mire te perkthenim ne shqip gjithe nderfaqesn e ketij mjeti (megjithese shumica eshte tashme e perkthyer). A e di njeri se ku mund te perkthehet pjesa e mbetur? -- Euriditi  30 korrik 2019 10:16 (CEST)

@Euriditi, jam dakord. Përkthimi është vërtetë në cilësi të lartë nga ajo vegël por fatkeqësisht është pak e rrënjosur thellë. Për sa i përket përkthimit të ndërfaqes, mendoj se duhet të jetë në Translatewiki.net, pasi nuk arrij të gjej asnjë mesazh sistemi kur kërkoj për "ContentTranslation" në hapësirën "MediaWiki" këtu.
MediaWiki kjo është faqja kryesore në lidhje me veglën dhe në fund të saj listohen tërë nënfaqet e saj. Fatkeqësisht s'arrita të gjej vendin ku flitet specifikisht për përkthimin e komandave. - Klein Muçi (diskutimet) 30 korrik 2019 12:43 (CEST)
Faleminderit @Klein Muçi,. Lista e komandave eshte ne translatewiki.net. Do mundohem ti perkthej se shpejti. -- Euriditi  30 korrik 2019 14:00 (CEST)
@Euriditi, jam i lumtur që munda të të ndihmoj. Do të ofrohesha dhe për të ndihmuar personalisht me përkthimin por aktualisht jam tepër i zënë me përshtatjen e WikiLove kështu që nuk e marr dot përsipër si projekt. Të uroj punë të mbarë ama! :) - Klein Muçi (diskutimet) 30 korrik 2019 21:28 (CEST)

A kemi ndonje zhvillim ne lidhje me kete? A mund a) ta aktivizojme si modul per te gjithe ne shqip dhe b) ta nxjerrim ne menyne kryesore? Besoj qe ia vlene. Duhet te perkthejme me shume artikuj cilesor nga gjuhet tjera. Faleminderit! --Arianit (diskutimet) 2 tetor 2019 15:59 (CEST)

Vegël e reRedakto

Vegla LintHint ju ndihmon të rregulloni problemet me wikitekstin e faqeve. Nëse e aktivizoni, një buton i vogël do të shfaqet në krye faqeve. Shtypja e këtij butoni do të listojë problemet që ekzistojnë në faqe, nëse ekzistojnë.

Vegla gjithashtu ofron ndihmë në gjetjen e tyre. Shtypni lintHint@PerfektesChaos, kopjoni tekstin e faqes në fushën e caktuar dhe shtypni Shko. Të gjitha gabimet do të listohen sërish në një tabelë me një shigjetë anash. Nëse shtypni te shigjeta e një gabimi të caktuar, pjesa e tekstit ku ai ndodhet do të behet me ngjyrë blu poshtë te fusha ku keni futur tekstin.

Wikipedia shqip ka aktualisht mbi 100 000 gabime që presin për tu zgjidhur në faqe të ndryshme të saj. Të gjitha faqet me gabime mund të gjenden këtu: Speciale:LintErrors. Po aty mund të gjeni ndihmë për zgjidhjen e tyre. Unë gjithashtu jam i gatshëm të ndihmoj kurdoherë, kështu që mos ngurroni të më shkruani në faqen time të diskutimeve. Sa më shumë njerëz ta aktivizojnë veglën e mësipërme e të ndihmojnë në zgjidhjen e gabimeve, aq më mirë është.

Si gjithmonë, veglat mund t'i aktivizoni këtu: Speciale:Preferencat#mw-prefsection-gadgets. - Klein Muçi (diskutimet) 7 gusht 2019 16:09 (CEST)

New tools and IP maskingRedakto

21 gusht 2019 16:18 (CEST)

Çmimet në komunitetRedakto

Sot u bë shpërndarja e çmimeve vjetore në komunitet. Fituesit e çmimeve përkatës mund të gjenden te Wikipedia:Çmimet/2018. Gjithashtu në Qendrën e Votimeve sapo nisi votimi për vitin 2019, votim i cili do të qendrojë i hapur deri më 15 shtator 2020.

Ndihmoni të krijojmë një komunitet aktiv që i vlerëson anëtarët e tij duke propozuar emra për çmimet e këtij viti.

Nëse nuk e dini ende çfarë janë çmimet, shikoni te: Wikipedia:Çmimet. - Klein Muçi (diskutimet) 15 shtator 2019 12:40 (CEST)

WikiProjektet dhe PortaletRedakto

Përshëndetje! :)

Është me rëndësi të kemi një listë me të gjitha projektet dhe portalet që kemi në komunitet për të bërë të mundur kategorizimin e tyre dhe më vonë, me shpresë, riaktivizimin e disa prej tyre. Më poshtë po hedh fillesat e një liste të tillë ku dita ditës do të shtoj portale e projekte që gjej. Kjo listë do të përdoret në punën që dua të ndërmarr në përmirësimin e kushteve të përgjithshme teknike në të cilat gjenden projektet e portalet tona. Ju lutem, ndihmoni në pasurimin e saj duke shënuar lidhjet për projektet e portalet sipas formatit të mëposhtëm në vendin e duhur. - Klein Muçi (diskutimet) 27 shtator 2019 06:11 (CEST)

# [[Wikipedia:Emri i Projektit|Emri i Projekti]]

# [[Portal:Emri i Portalit|Emri i Portalit]]

Shënim: Shenja ! tregon se projekti a portali kërkon vëmendje të veçantë për një arsye të caktuar. Projektet sipër vijës kanë parashtesën Wiki.

  U bë! - Përmirësimi i projekteve e i portaleve do të nisë së shpejti. - Klein Muçi (diskutimet) 30 shtator 2019 06:33 (CEST)

ProjektetRedakto

 1. Faqja kryesore
 2. Historia e shqiptarëve
 3. Importimi automatik i artikujve
 4. Studenti & Wikipedia
 5. Social Media
 6. Islami
 7. Women in Red !
 8. Wikimedia CEE Spring
 9. WikiPotter
 10. 100-Vjet Pavarësi !
 11. UEJL 2012 !
 12. Wiki Loves Maps
 13. Wiki Loves Earth
 14. Wiki Loves Monuments
 15. Spanja
 16. Franca
 17. Japonia
 18. Shtetet e Bashkuara
 19. Finlanda
 20. Shqipëria
 21. Vende Historike
 22. Jordania
 23. Islanda
 24. Gratë !
 25. LGBT
 26. Përvjetorët
 27. Vendbanimet në Ballkan
 28. Mirëmbajtja
 29. Gjitarët
 30. Java e Shkrimit/Trashëgimia Kulturore !
 31. WikiFilmat SQ
 32. Wiki Academy
 33. Wikimania
 34. Synimi 2012

 1. Futbolli
 2. Qytete
 3. Jeminjë
 4. Shtetet
 5. Gjuhë
 6. Kinematografi
 7. Kërko ose Gjurmo
 8. Mirënjohje
 9. Biografi
 10. Cung
 11. Matematikë
 12. Sport
 13. Kategori
 14. Kthjellim
 15. Kartelat
 16. Kalendarë
 17. Bimë
 18. TV
 19. Fjalori
 20. Mirëmbajtje
 21. Boja
 22. Profesione
 23. Popuj
 24. Kosova
 25. Lista
 26. Katolicizëm
 27. Harta
 28. Maqedonia
 29. Artikulli
 30. Tabela
 31. Mali i Zi
 32. Cung Shkencë
 33. Cung Sport
 34. Aeroporte
 35. StampaPatab

PortaletRedakto

 1. Andorra
 2. Animim
 3. Arti
 4. Belgjika
 5. Berati
 6. Bizant
 7. Bujanoci
 8. Dibra
 9. Durrësi
 10. Edukim
 11. Ekonomi
 12. Elbasani
 13. Elektronika
 14. Evropa
 15. Ferizaji
 16. Fieri
 17. Film
 18. Filozofi
 19. Fizika
 20. Futbolli
 21. Gjakova
 22. Gjeografi
 23. Gjermania
 24. Gjilani
 25. Gjirokastra
 26. Gjuha
 27. Greqi
 28. Histori
 29. Informatikë
 30. Kategori !
 31. Kolonja
 32. Komunizmi
 33. Korça
 34. Kosovë
 35. Kukësi
 36. Kulturë
 37. Kumanova
 38. Lezha
 39. Literaturë
 40. Maqedoni !
 41. Matematikë
 42. Medvegja
 43. Mekanika klasike !
 44. Mekanika kuantike !
 45. Mitrovica
 46. Mjekësi
 47. Muzikë
 48. Ndihmë
 49. Ngjarjet e tanishme !
 50. Pazari i Ri
 51. Peja
 52. Peshkopia
 53. Plava
 54. Portal !
 55. Portali i Komunitetit
 56. Presheva
 57. Prishtina
 58. Prizreni
 59. Përmbajtja !
 60. Rozhaja !
 61. Sanxhaku
 62. Serial
 63. SHBA
 64. Shkencë
 65. Shkodra
 66. Shkupi
 67. Shoqëri
 68. Shqipëria !
 69. Sport
 70. Strip
 71. Teatro
 72. Teknikë
 73. Teknologji
 74. Tirana
 75. Tivari
 76. Turizëm
 77. Ulqini
 78. Vlora

Zgjatim i ri në komunitetRedakto

Zgjatimi NewUserMessage lejon mikpritjen automatike për çdo përdorues të ri pa pasur nevojë për vendosjen e stampës në mënyrë manuale apo përdorimin e një roboti për atë gjë. Një zgjatim shumë i nevojshëm për komunitetin tonë ku mikpritja është tepër problem dhe pjesa dërrmuese e perdoruesve të rinj mbeten të paudhëzuar për më tej pasi krijojnë një llogari. Ju lutem, votoni më poshtë në mënyrë që të kërkoj aktivizimin e tij te Fabrikatori. - Klein Muçi (diskutimet) 30 shtator 2019 04:56 (CEST)

VotimiRedakto

 • Lajmëroj se është vendosur tashmë një kërkesë në lidhje me këtë te Fabrikatori. Mund të ndiqni zhvillimet në lidhje me të këtu. - Klein Muçi (diskutimet) 3 tetor 2019 05:18 (CEST)
  U bë! - Pritet provimi sapo një llogari të krijohet. Përshtatja teknike do të vijojë më pas. - Klein Muçi (diskutimet) 7 tetor 2019 22:52 (CEST)
  U bë! - Provimi dhe përshtatja teknike përfunduan. Zgjatimi është në punë. Çdo përdorues i ri mirëpritet automatikisht tashmë. - 8 tetor 2019 16:14 (CEST)

The consultation on partial and temporary Foundation bans just startedRedakto

-- Kbrown (WMF) 30 shtator 2019 19:14 (CEST)

Pezullim i privilegjeve per EuriditinRedakto

Propozim nga editori SejkoRedakto

Po ju sjell ketu nje çeshtje rreth sjelljes qe mora nga burokrati @Euriditi, per kete bllokim, ku dy prej ridrejtimeve te gabuara qe ishin u grisen nga administratoret me po propozimin tim. Kjo vjen nga artikulli Xhamia e Sulltan Fatihut, Shkodër te cilin e perteriva ne gjendje te denje jo shume kohe perpara. Pasi nuk ia kishte enda burokratit tone, i mbeshtetur vetem ne shumatoren numerike te referencave nga portalet, jemi perpjekur - te pakten nga ana ime perpjekja eshte e sinqerte dhe e ndjere, duke iu mundesuar kolegeve edhe faqet nga nje reference e vyer - ta shoshisim ketu. Po radhis shkeljet kesodore:

 1. Bllokim i paarsyetuar ne baze te asnje arsyetimi te themelte. Kam zhvendosur pa shpjeguar arsyen? E ka referenca e vyer Kiel arsyen, si dhe koleget tane ne 5 wiki te tjera. Bllokimi 3 ditor kur as nuk e çoi çeshtjen tek Diskutimet, sikur te mbeshtetej nga bujaria qe duhet te jepte pervoja e shendoshe, m'u duk i tepruar dhe fyes gjykuar nga fakti qe artikullit i dhashe une kohe e referime per ta bere dinjitoz.
 2. Mosperfillje e RS, edhe pasi ua mundesova, Machiel Kiel perben te vetmin akademik autoritar mbi trashegimine tone te monumenteve, i stercituar nga produkti intelektual vendas nga ustallaret Aleksander Meksi, Sulejman Dashin e Gjergj Frasheri.
 3. Mendoj se eshte shkelur ky rregull perderisa burokratit ne fjale nuk i hyn ne sy referenca autoritare, riciklimi i titujve te portaleve, gje qe me ben te mendoj se arsyeja qendron tek vetepercaktimi,.
 4. Me ngjan se problemi eshte i kesaj prerjeje, WP:OWN, meqe edhe pasi i mundesova autoritetin nr. 1 ne rrafsh boteror se si i referohet monumentit ne fjale, prapeseprape anuan pa asnje metodologji ekspertize ta linin asnjanese a thua se ka ndonje anesi per t'u mbajtur nese deshmohet si ne 5 wikipediat e tjera natyra e ngrehines, e konfirmuar nga se paku nje autoritet i fushes se trashegimise se monumenteve.

Propozoj pezullimin me se paku 1 jave te burokratit Euriditi per mosperfillje te rregullave te administrimit, mungeses parimore te miresjelljes me nje editor te ri dhe kontribues te perunjur, mos-raportim me RS qe ua mundesova. Mendoj se punimi ne sq.wiki veshtiresohet nese administratoret nuk nxisin tolerancen, Wikipedia:Mirëbesimi (por mirebesimin ua dhashe une duke gjetur librin perkates, nderkohe qe me perplaset vetem faqe portalesh dhe gazetash online) dhe deshires per mirekuptim nese tema e caktuar nuk i perket fushave te tyre te ekspertizes. Kur iu mundesohet referenca, kur boterisht njihet monumenti si i tille, nuk ka pse te nxitet nje mendesi alla-greke apo serbe per joçeshtje si kjo, t'i thuash gjysme-kishe nje ndertese qe ka 6 shekuj qe nuk ka pritur mesha brenda. Potencoj qe privilegjet e Euriditit te shihen me vemendje.

Euriditit ia bera te ditur tek faqja e tij e diskutimit. --Sejko (diskutimet) 15 tetor 2019 21:13 (CEST)
Lajmëroj se përdoruesi Sejko është bllokuar nga unë për një periudhë 1 mujore për mosrespektimin e vendimeve të dala nga diskutimet disa ditore nëpër artikuj dhe për prishjen e vazhduar të rendit të punës e qetësisë në komunitet. Për hir të lirisë së fjalës, kërkesën e tij të mësipërme nuk po e fshij. Nëse e shihni të arsyeshme për të vazhduar me procedurat për revokimin e privilegjeve të Eruditit, mund të bëjmë një votim të mirëfilltë te Administrata, siç duhet, brenda rregullave. Unë personalisht, përballur me faktin e kryer të veprimtarisë së përgjithshme të përdoruesit Sejko këto ditë, jam kundër marrjes seriozisht të kësaj kërkese. - 16 tetor 2019 04:08 (CEST)
 • Kjo kërkesë nuk është e vlefshme sepse nuk përputhet me politikën e heqjeve të privilegjeve. Kërkesa duhet bërë nga propozuesi tek faqja e administratës duke hapur një votim. Gjithashtu, sipas politikës së tanishme, burokratëve dhe administratorëve nuk mund t'i hiqen privilegjet në mënyrë të përkohshme.
 •   Koment: pasi bëri këtë kërkesë, përdoruesi Sejko ndërmori një luftë redaktimi tek artikulli në fjalë duke kundërshtuar marrëveshjen e arritur bashkë me përdoruesit Euriditi dhe Klein Muçi tek faqja e diskutimit. Pas bllokimit të parë që i ka dhënë përdoruesi @Euriditi, unë e kam paralajmëruar disa herë por ai vazhdon me të njëtën sjellje problematike dhe jokonstruktive. Falenderoj përdoruesin @Klein Muçi, për ndërhyrjen. – Βατο (diskutimet) 16 tetor 2019 21:10 (CEST)
Një sqarim të vogël, mbase jo aq me rëndësi: Besoj se Sejko propozon bllokimin e tij si përdorues në mënyrë të përkohshme, jo heqjen e përkohshme të privilegjeve. - Klein Muçi (diskutimet) 16 tetor 2019 21:36 (CEST)

@Klein Muçi, unë s'besoj, titulli i kërkesës është Pezullim i privilegjeve per Euriditin. Sipas meje bllokimi i një burokrati pa heqjen e privilegjeve nuk ka kuptim. – Βατο (diskutimet) 16 tetor 2019 21:55 (CEST)

@Βατο, mendoj se ai ka qenë një gabim shpejtësie gjatë formulimit. Ama tani po e mendoj për herë të parë që bllokimi për këdo pjesëtar të administratës do të sillte vetëm paaftësimin e tij për të ndryshuar faqet duke ia ruajtur të gjitha privilegjet administrative për ndryshimin e privilegjeve të përdoruesve të tjerë. Besoj se kështu funksionon apo jo? S'më ka rënë rasti ta provoj ndonjëherë si komandë me ndonjë përdorues me të drejta administrative. - Klein Muçi (diskutimet) 16 tetor 2019 22:09 (CEST)

Feedback wanted on Desktop Improvements projectRedakto

16 tetor 2019 09:18 (CEST)

Votim - Bllokim pa afat i përdoruesit SejkoRedakto

Nisur nga ngjarjet e fundit në wikipedia, ngre këtë votim për bllokimin pa afat të përdoruesit Sejko. Duhen së paku 5 vota dhe një rezultat pozitiv 75%. Arsyet po i listoj me poshtë:

Ridrejtime të pa arsyetuaraRedakto

Fshirje pamotivuar e përmbajtjesRedakto

 • Kanuni (veprimi) - zhbërje e punës së përdoruesve të tjere. Fshirje e përmbajtjes së referencuar.

Fshirje e përmbajtjes. Qëllimi është zhvendosja në artikullin Shqipëria osmane që është titull i krijuar në mënyrë të njëanshme për artikullin [[Shqipëria nën Perandorinë Osmane ]]. Nderkohë artikulli Shqipëria nën Perandorinë Osmane trajton tjetër temë nga "Territoret e Shqipërisë gjatë periudhës osmane".

 • Venomet (ndryshimi) - Përmëndja e Venomeve tek artikulli Kanuni është normale por ky artikull duhet të qëndrojë më vete për shkak te historisë se si u vendosën.
 • Foqion Postoli (veprimi) - Pjesa e fshirë flet për një vepër të autorit gjë që eshte e drejte fshirja. Por përdoruesi në fjalë nuk e ka zhvendosur në një artikull më vete duke e humbur këtë pjesë.

Fyerje e përdoruesve të tjerëRedakto

 • Kur i thua dikujt 10 here qe filologjia dhe antropologjia jane dy dege dhe dhjete here nuk e kupton. Dhjete here qe referenca e mire, WP:RS, eshte ajo qe ndihmon cilesisht, prape me bajgat e katundit do te loze sheeptari. Atehere me gdhe po merresh, biri im.

  — faqen personale
 • kujtova se po merreshim vesh Bato, por qenke katundar - ketu
 • ...per vete kontributoret me pervoje - por te payrnek - te kesaj enciklopedie - këtu
 • Gdhete dhe doket - këtu, dyshohet se ka përdorur IP-në 79.106.126.194

Dyshime për sockpuppetryRedakto

Sipas përkufizimit në artikullit në anglisht:

Sock puppetry takes various forms:

 • Logging out to make problematic edits as an IP address

Pra përdorimi i adresave IP nga njeë përdorues i rregjistruar me qëllim kryerjen e redaktimeve problematike cilësohet si përdorues i shumëfishtë. Nga IP 79.106.126.194 kanë ardhur së paku dy redaktime jo konstruktive:

-- Euriditi  16 tetor 2019 22:19 (CEST)

VotimiRedakto

DiskutimRedakto

Pajtohem me pjesët për fyerjet e ridrejtimet/zhvendosjet. Për pjesën e fshirjes së përmbajtjes s'jam shumë dakord se në disa raste, me sa shoh nga shembujt që ke sjellë, ndryshimi i përmbajtjeve (fshirja e tyre) ka qenë thjesht për arsye strukturimi më të mirë të artikujve. Shpeshherë janë fshirë hollësira të panevojshme. Sigurisht, në raste të tilla, mirë është që përmbajtja e fshirë të dërgohet dhe te artikulli i ri ku e ka realisht vendin a të argumentohet pse është e panevojshme te tabela ku tregohen ndryshimet e bëra por në komunitetin tonë kjo gjë rrallëherë bëhet nga përdoruesit. Sidoqoftë vetëm fyerjet janë gjë e rëndë mjaftueshëm për të kërkuar bllokim. Së bashku me arsyen e ridrejtimeve (thyerjen e marrëveshjes së sapoarritur te artikulli mbi rrënojat në Shkodër), këto ishin dy arsyet pse une e bllokova për 1 muaj. Në përgjithësi unë jam kundër gjërave që janë përgjithmonë. S'po votoj kundër ama do të propozoja ngritjen graduale të dënimit nga 1 muaj në 3 muaj, 1 vit e mbase dhe përgjithmonë nëse akte të tilla përsëriten pasi dënimet respektive përfundojnë. Rrallëherë ndodh që dikush të kthehet pas 1 viti vetëm e vetëm që të prishë punë sërish. Rrallëherë ndodh që dikush të kthehet dhe pas 1 muaji për atë punë. Bllokimi është gjithmonë vetëm një buton larg dhe dëmet në projekte virtuale si Wikipedia janë gjithmonë lehtësisht të rikuperueshme. Se japim një mundësi të dytë a të tretë besoj se nuk bëjmë keq.

Për sa i përket kukullave të leckave pastaj, ato mund ta shtojnë dënimin te llogaria kryesore por gjithmonë duke u pasur parasysh parimi që shkallët pas kufirit "2 javë" të kalohen gradualisht. Ndërkohë vetë llogaritë e kukullave të leckave mund të bllokohen përgjithmonë menjëherë në çastin e zbulimit ose jo. Ama kujdes i veçantë duhet të tregohet në rastet kur bëhet fjalë për adresa IP pasi këto mund të përfundojnë duke bllokuar përdorues të tjerë rastësorë që s'kanë fare lidhje me çështjen në fjalë falë dinamizmit të adresave IP. Këto janë mendimet e mia në lidhje me çështjen e bllokimit në përgjithësi, jo vetëm për rastin e Sekos. Mendova ta shfrytëzoja diskutimin për të trajtuar dhe këtë këndvështrim të gjerë të temës meqë, me sa di unë, s'e kemi trajtuar më parë. - Klein Muçi (diskutimet) 16 tetor 2019 23:30 (CEST)