Vista-file-manager.png Kjo faqe është një arkiv i diskutimeve të përfunduara. Për pasojë përmbajtja e saj nuk duhet ndryshuar më. Për të diskutuar mbi një temë të kaluar mund të përdoret faqja aktuale e diskutimeve, ku mund të bëhet një shënim që ka lidhje me titullin apo pjesën e diskutimit të këtij arkivi.

Diskutim mbi referencat e dënimeve me vdekje nga Kristaq Rama

Referimet mbi fimosjen e dënimeve me vdekje

Ju lutem të më thoni, të nderuar Euridit, Babagjysh, se përse paragrafi që shtova, bashkë me referencat përkatëse, është larguar? Ku bazohet joneutraliteti ti tyre? Për çdo fjali ka të paktën një referencë, në rastin më të mirë dy dhe tre. Nga burime të ndryshme. Tek një burim gjendej edhe dokumenti përkatës. Pres shpjegime. Kërkoj gjithashtu që Përdoruesi Euriditi të lëshojë një deklaratë mbi praninë ose jo të konflikteve të interesit në raport me Diktaturën Komuniste dhe Krimet e Dikaturës Komuniste. -- Mr. Pseudo diskuto 25 shkurt 2013 17:54 (CET)

Ke një përgjigje shumë të shkurtër këtu Përshëndetje Babagjysh (diskutimet) 25 shkurt 2013 17:59 (CET)
Atje nuk ka asnjë argument i nderuar zotëri. Euriditi ka larguar paragrafin tim dhe ka shtuar diçka mbi veprat, që për mua nuk ka rëndësi fare,Pra mund të qëndrojë fare mirë. Problemi është se Euriditi mund të mendojë se ajo që shton ai largon, atë që shkruaj unë. Unë kisha referenca për atë që kisha shkruar. Ti dhe Euriditi nuk keni referenca për të kundërtën. Si mund të kesh referenca për të thënë të kundërtën e realitetit. Kjo do të thotë të spekullosh. Kaq. Unë pres rikthimin e paragrafit mbi firmosjen e dënimeve me vdekje. Dhe, për të ruajtur njëfarë respekti ndaj Euriditi, kërkoj siç thashë që ai të shprehet mbi konflikte të mundshme interesi rreth Diktaturës Komuniste dhe Personazheve të saj kyçe. Kaq. Me ty s'kam gjë fare. Ti je thjesht një Baba gjysh. Ty, edhe sikur të të sjell citime nga Zoti A. Musta, ti prap do t'i quash të politizuara. Kuptohet lehtë se pjellë e çfarë je. Po nuk dua të kem edhe të njëjtin mendim për Euriditi, ndaj po diskutoj dhe pres. -- Mr. Pseudo diskuto 25 shkurt 2013 18:30 (CET)
Pershendetje Pseudo, persa i perket ceshtjes se perse e kam hequr krejtesisht paragrafin tend pergjigja eshte shume e thjeshte. Wikipedia NUK pranon hulumtime vetijake apo te nje grupi te caktuar. Wikipedia NUK ka qellim te shkruhet sipas opininit te nje redaktori te vetem. Informacioni ne Wikipedia DUHET TE JETE i pranuar njelloj nga te gjithe. Ne qofte se ti merr per baze informacionin nga gazetat e politizuara, atehere ky eshte gabimi yt, nuk ke pse e nadan me te tjeret kete gabim. Ne asnje shkrim te mirefillte biografik, qofte ne shqip qofte ne gjuhe te huaj NUK permenet faketet qe shkruan ti. Edhe nje keshille, perpara se te shkruash faketet e pranuara nga nje apo dy media, shkruaj dhe meso ato fakte qe i shkruajne dhe i dine te gjithe. A nuk te ben pershtypje qe Wikipedia spanjolle ka me teper informacion per Kristaq Ramen sesa Wikipedia ne shqip. Eshte detyra tone qe te krijojme artikuj cilesore ne shqip dhe jo ti perkthejme keto artikuj nga gjuhet e huaja. Verejtjen merre thjesht miqesore. Gjithe te mirat dhe pune te mbare!-- Euriditi  25 shkurt 2013 19:01 (CET)
Bën një gabim trashanik ku thua:DUHET TE JETE i pranuar njelloj nga te gjithe. Sepse kjo nuk ka fare kuptim. Ti psh, mund të kesh 4 emra përdoruesi këtu në Wikipedian Shqip dhe të bësh ligjin. Më kupton. Edhe njëherë, sepse nuk ka kuptim ta përsëris më. Citimet duhet të rikthehen, bashkë me paragrafin përkatës. Nëse ka ndonjë fjalë që përcjell emotivitet unë do ta redaktoj e zëvendësoj me kujdes. Citimet mbeten. E kupton që s'ka llogjikë të qëndrojë. Problemi këtu i nderuar nuk është politika. Mua nuk më intereson politika. E shikoj çështjen të shkëputur. Se si bëhen interpretimet politike është puna e politikanëve. E vërteta është se Kristaq Rama ka vendosur të paktën dy firma, për dënime me vdekje të dy njerëzve të ndryshëm. Ky është fakt. Besoj se deri këtu jemi dakord. Unë sjell si mbështetje e referenca, për njërin dënim, mes të cilëve edhe një lidhje në në forum ku gjendet dokumenti. Dhe një referencë tjetër për një tjetër dënim të një të riu nga Dibra. T'i përse i heq?! E kupton se të politizuarit këtu jeni ju, që mohoni realitetin e fakteve duke hequr paragrafë me referenca? Unë po përcillja një fakt, që nuk gjendej në atë artikull. -- Mr. Pseudo diskuto 25 shkurt 2013 19:12 (CET)
Te pakten ne ato qe kam thene me lart nuk kam bere asnje gabim trashanik. Lexo Wikipedia:Pikëpamje neutrale per tu qartesuar. -- Euriditi  25 shkurt 2013 19:19 (CET)
Kristaq Rama ka firmosur, së bashku me Ramiz Alinë e të tjerë, dënimin me varje në litar të poetit Havzi Nela më 10.08.1988. Të tjera dokumente tregojnë se Kristaq Rama ka firmosur edhe për dënimin me vdekje të një të riu nga Dibra.
Këto fjalitë më sipër janë minimumi që duhet të rikthehet. Le të mos bëjmë lojë forcash. Rikthe seksionin mbi firmosjen e dënimeve me vdekje nga Kristaq Rama, dhe çështja mbyllet këtu. Pa qejfmbetje. -- Mr. Pseudo diskuto 25 shkurt 2013 19:21 (CET)
Mos na kërceno kaq shumë more trim i xha jahos se nga frika na dridhen gishtat për të shkrojtur... Ç'duhet bërë me këtë nervaprishës? Babagjysh (diskutimet) 25 shkurt 2013 19:27 (CET)
Dua te kuptosh se nuk jam une ai qe te pengon ti shkruash ato fjale po ashtu nuk jam une ai qe duhet ti shkruaje ato fjale. Ti je i lire te shkruash informacion vertet te refereuar. Nuk kam kohe te vazhdoj me tej kete diskutim pasi do te dalim tek te njejat pika, dhe kur kjo te ndodhe me mire ktheju dhe lexoi edhe njehere ato qe kemi shkruar ne fillim. Ne qofte se ti i shton te njejtat fjale dhe per reference mer gazeta politike, forume apo blogje, atehere ai informacion do te largohet perseri, ne mos nga une nga dikush tjeter. Gjithe te mirat!-- Euriditi  25 shkurt 2013 19:33 (CET)
"E para, dhe më e rëndësishmja, mbani parasysh se çfarë do të thotë se shkrimi i pa paragjykimtë i paraqet pikëpamjet kundërshtuese pa i përkrahur ato. Shkrimi i pa paragjykimtë nuk "paraqet vetëm" pikëpamjen më popullore; nuk "përkrah" pikëpamjen më popullore si të saktë pas paraqitjes së të gjitha pikëpamjeve; nuk pohon se ndonjë lloj pikëpamjeje e ndërmjetme ndër pikëpamjet e ndryshme është më e sakta." Wikipedia:Pikëpamje neutrale
Jo ti nuk më pengon, por t'i bën lëvizje skuthi dhe i fshin pa pikën e arsyetimit. T'i nuk mund të fshish në bllok, ti mund të hiqje pjesët që ishin të ndikuara emotivisht, nëse kishte. Unë më lartë e kam modifikuar përshkrimin e faktit, dhe do ta shtoj sërisht.
Tani më thuaj, a është fakt se, Kristaq Rama, ka firmosur një/dy dënime me vdekje? Dhe më thuaj se përse 3-4 referencat e atjeshme nuk merren në konsideratë nga zotëria juaj?! Unë nuk i sjell referencat për të thënë se Kristaq Rama ishte kriminel, ajo bëhet në të tjera vende. Unë i solla referencat për të konfirmuar faktin e dhënies së firmës, të ngjarjes e të datës. Ku qëndron njëanshmëria këtu? A shprehesh dot? Mua nuk më intereson asfare linja politike e asaj gazete. Të kuptohemi!Ti ke pikëpamje të politizuara në këtë rast. Dhe gjëja më e mirë do të ishte të kishe heshtur. Wikipedia nuk është jotja. Këtë e di besoj, pavarësisht sasisë së punës që mund të bësh ti. Nuk ka kurrfarë rëndësi nga vin informacioni, mjaft që të jetë i vërtetë. Nëse ty dhe trashëgimtarëve të Diktaturës Komuniste nuk të pëlqen, kjo nuk do të thotë që ai nuk mund të futet në Wikipedia. I politizuari e i njëanshmi këtu je ti dhe Babagjyshi. U kuptuam! -- Mr. Pseudo diskuto 25 shkurt 2013 20:30 (CET)

Akoma me diskutime ky? Shkruaj artikuj nqs. ke deshirë të shkruash dhe mos shqeteso njerëz pa shkak. Artikullin s'do e shkruajme se do ti të përdhosësh figurat e artisteve të popullit. Ti s'ngre dot një guriçkë nga toka, kurse ai ka ngritur vepra të larta sa malet. Ik ore se na lodhe. Babagjysh (diskutimet) 25 shkurt 2013 21:53 (CET)

Lutem zgjidhni fjalët kur më drejtoheni mua, ose përdoruesëve të tjerë. përndryshe do të më detyroni të ankohem për masa administrative ndaj jush. Pastaj, unë nuk përdhos njeri, njeriu e krijon vet gjatë jetës së tij me veprimet e mosveprimet e veta personalitetin e vet. Për ty ai është artist, shumë mirë. Mendimi yt. Në një kohë spuerlativat që ti përdor duke qenë pa referenca e opinione personale, do të hiqen sepse tek e fundit unë mund të mendoj të kundërtën... Gjthsesi përtetj veprës së tij artistike, ai ka firmosur edhe të paktën dy dënime me vdekje, dhe kjo do të pasqyrohet, dhe duhet të pasqyrohet. Të paktën fakti se a ka dhënë firmën për ato dënime, duek i lënë për lexuesit interpretimet. Fakt është se firma e tij është e faktuar. Natën e mirë. Nëse vazhdojnë fshirjet e paarsyetuara të fakteve e referencaave, nga ana jote dhe e [[]Përdoruesi: Euriditi] unë do të akohem për masa administrative ndaj jush. Pastaj, nëse këtu brendapërbrenda wikit shqip, nuk zgjidhet gjë, di unë di veproj. Pse çfarë mendonu ju zotëri se Wikipedia është pronë e juaja? Apo e Euriditit? I dimë nja dy tre gjuhë. Dimë të hartojmë një letër ndaj atyre që paguhen për të vëzhguar punën e vullnetarëve, qofshin këta burokratë apo administratorë. Mr. Pseudo diskuto 25 shkurt 2013 22:08 (CET)
Mos u grindni kot për "mustaqet e çelos" duke u marrë me gjykimin e "sjelljes" këtu në këtë kuvend. Le të kufizohemi vetëm tek çështja në fjalë me argumente objektive që kanë të bëjnë vetëm me të dhe pa u përzier në tema të tjera që bëjnë vetëm t'ia sjellim mendjen vërdallë çdo lexuesi. Mos e bëni këtë enciklopedi shqipe edhe më qesharake se ç'është!
Mendoj se i gjithë diskutimi në lidhje me artikullin në fjalë (Kristaq Rama) duhet bërë atje dhe jo këtu në kuvend. Kuvendi është vendi për të bërë vetëm diskutime mbi tema parimore dhe të përgjithëshme. Vetëm pasi të trajtohet çështja përfundimisht në faqet e artikullit përkatës dhe kur të mos jetë gjetur zgjidhje, t'i drejtohemi kuvendit. Përndryshe bëhet një lëmsh dhe kaos që të vjen pështirë ta lexosh!
Përsa i përket paragrafit të fshirë të artikullit në fjalë: kjo enciklopedi nuk është instancë gjyqtare apo autoritet për vlerësimin ose damkosjen e personave. Të përmendësh ngjarje (dhe jo vetëm mendime!) me referenca dhe prova të qarta nuk do të thotë se vlerëson përfundimisht një person. Ti jep vetëm të dhëna biografike mbi veprime konkrete të tij pa i dhënë atyre asnjë ngjyrim vlerësimi as penal dhe as moral. Ky i mbetet vetëm lexuesit ta bëjë atë individualisht.
Unë jam pra për atë që të përmendet kjo e dhënë por me distancën e duhur, psh.: "... gazeta filan ose ky burim pretendon ose thotë se ..." Në rast se pastaj ka zëra që e hedhin atë poshtë le të përmenden edhe ata. Kjo është asnjanësia dhe karakteri demokratik që ka ose duhet të ketë Wikipedia. --Gentius (diskutimet) 26 shkurt 2013 02:57 (CET)

Ndërhyrja e Puntorit (tek faqja e diskutimeve të Babagjyshit)

Ndryshimi i artikullit Kristaq Rama

Përshëndetje i nderuar, Ju keni ndryshuar artikullin e sipërpërmendur dhe njëhekohësisht ky ndryshim ka nxitur pakënaqësi nga autori fillestar i cili në artikull kishte sjellur dhe disa burime. Në ndryshimin tuaj keni keni vënë edhe një koment ku thoni se burimet janë të pa sigurta. Ju lutem, a ka mundësi të më sqaroni këtë përgjigjen tuaj, pra si vërtetoni ju këtë pa siguri të burimeve? Thirreni nga aspekti profesional, pra jeni njohës i kësaj teme apo i burimeve apo nga cilat burime merrni këtë të kuptuar? Ju faleminderit. Çdo të mirë Puntori (diskutimet) 26 shkurt 2013 00:19 (CET)

Vllazen, une s'e di prej nga jeni, por ne te Shqipnise londineze jemi shume te ndjeshem sa i perket periudhes komuniste. Rasti i Kristaq Rames s'duhet te perbajne polemike derisa ne jemi ketu te parashtrojme te verteten pa ngjyra e epitete, thjesht te mundohemi (sado naive te tingulloje) t'u japim lexuesve nji pasqyre besnike te ngjarjeve (aq sa na lejon kapaciteti dhe burimet). Citati s'duhet te shqetesoje askend nese kemi miq te verteten dhe jo egoizmin tone qe na anon gjykimin nga nji apo tjetra ane.  Euriditi , ti per mendimin tim ke ba gabim, ke dritaren Diskutime aty ne te djathte dhe te na ftoje ta diskutonim ate çka ti s'e pertype dot. Babagjysh, ma mire mos u fry shume puplash ;) --S. Saiti (diskutimet) 26 shkurt 2013 00:38 (CET)
Mr. Pseudo bëri shpërnguljen a një diskutimi këtu, nuk kam dijeni nese ky veprim me copy & paste lejohet pa marrë leje kë autori i shkrimit?.
Për ata që duan të tregojnë se i përkasin Shqypnisë londineze kam një sugjerim sa të thjeshtë po aq edhe bindës.
Po të ishit aq të ndjeshëm nuk kishit ndejtur për mëse gjysëm shekulli kokëulur dhe naive, nuk ishit katandisur në hyzmeqarë të komunistëve të atëhershëm e të sotëm. Ishit ju ata që me besnikëri prej një të verburi u bëtë pengesa kryesore për zhvillim e mirëqënie. A nuk ishit ju ata që më shumë se të gjithë i keni thurur lavdi komunistëve të atij regjimi diktatorial? A nuk ishit ju të Shqypnisë londineze ata që i këndonit me çifteli dhe i frynit fyellit orë e minutë për të ngritur lart figurën e këtyre njerëzve të thjeshtë e punëtorë, vetëm sa për të siguruar ndonjë vend pune në shtëpitë e kulturës? Të gjithë e dinë fare mirë se kush ishin ata që u vendosën në rreshtat e para për t'i derdhnur lotë çurk për diktatorin atë mes prilli të vitit 1985. Kjo është pasqyra besnike që ti dëshiron ta dish i nderuar Hatake? Po pse çfarë të keqe të erdhi ty nga njerëzit e thjeshtë të artit? Të kujtoj se Kristaqi vetë jetonte njëlloj si të tjerët dhe nuk zotëronte as edhe një lloj pasurie. Ai ishte një punëtor si gjithë të tjerët që mundohej për të mirën e vendit. Veprat e tij mbushin edhe sot e kësaj dite sheshet e rrugët kudo ku të hedhësh sytë, mbushin muzetë kombëtare të vendit.
I bindur plotësisht hodha idenë se jo vetëm ky por të gjithë artikujt duhet të përmbajnë shprehje ose lidhje që rjedhin nga burime të sigurta nuk mbrojta këtë apo atë. Prandaj mos u mundo ta kalosh thelbin e çështjes në një temë tjetër. Po të lexosh me kujdes disa artikuj ku bëhet fjalë mbi vërtetësinë e burimit atëhere do të shohësh se me citimin e gazetave në përgjithësi duhet bërë shumë kujdes. Kjo ka shkaqe të ndryshme ku rolin kryesor e mban fakti se ato shpesh nuk bazohen në hulumtime të studiuara mirë nga ana e instituteve përkatëse studimore. I tillë është dhe rasti i burimit të informacionit në artikullin e përmendur më lart. Gazeta "Bota Sot" përmbante një lidhje të gabuar, që unë e sot e hoqa. Kush shpjegon dot se ç'të keqe ka në këtë gjë? E dyta artikulli i Gazetës 55 që ka shfaqur një artikull ku mungon autori i shkrimit. Më thuaj ç'do të pengonte lexuesit për të hedhur një farë dyshimi mbi vërtetësinë e burimit?
Këto dy pyetje nuk kërkojnë shumë punë hulumtuese për tu bindur. Duke u munduar të mos anashkalojmë thelbin e diskutimit dhe pa kërcënuar njeri siç bën Hatake me fjalët: ...ma mire mos u fry shume puplash... Se kush po fryhet këtu ja lëmë të tjerëve ta gjykojnë. Mbetç me shëndet. Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 08:06 (CET)
Gënjen haptazi. Pa ppikën e turpit. Paragrafin e parë nuk e lexova se ma merr mendja se llomotitje ke bërë. Dikush, por jo unë se unë nuk merrem me vemjet, do të kërkojë masa ndaj teje në mos sot njëherë tjetër për këtë: "Po të ishit aq të ndjeshëm nuk kishit ndejtur për mëse gjysëm shekulli kokëulur dhe naive, nuk ishit katandisur në hyzmeqarë të komunistëve të atëhershëm e të sotëm.".
Lidhja që ke sjellë ti nuk është lidhja ime, sepse i mungon "/" në fund. Lidhjet e mia konfirmohen në verisonet tek faqja përkatëse. Përdoruesit e dinë mirë se ç'ka shkruhet këtu nuk humbet. Ashtu sikundër nuk humbet kritika e bërë nga Punëtori tek faqja jote e dikutimit që ti e ke fshirë.
Lidhjet që kam sjellë unë janë: Ja si Kristaq Rama vendosi për varjen në litar të poetit Havzi Nela dhe Kristaq Rama, i ati i Edi Rames ka firmosur denime me vdekje gjate komunizmit. Kjo e dyta mund të zëvendësohet edhe më këtë, që përmban vetëm dokumentin: -- Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 13:20 (CET)Dokumenti me firmat për dënimin me varje në litar në poetit Havzi Nela. Dhe lidhja tjetër mbi vrasjen e të riut nga Dibra është: Kristaq Rama, firmë për ekzekutimin e të riut nga Dibra.-- Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 13:20 (CET)
S'ta kuptoj dot ate vjegzen per tek Ahmet Zogu tek Shqipnia londineze, gjithsesi po e marrim per te mireqene se ke dhe sens humori. Meqenese sensin e humorit e morem per te mireqene, tash u dashka me marre edhe sikur ti zotnon sadopak mase ironie n'ate sens humori. S'asht as vendi ketu me diftue c'i ka ba komunizmi vendit ne pergjithesi, njerezve, e te mijeve ne vecanti. Kristaqi t'ishte njeri i artit do rrinte urte si fjala vjen Odhise Paskali, ose si nji njeri i shkences si Eqrem Çabej qe s'u perzie (gjithsesi: ky asht mendimi im; keto dy ishin aq te domosdoshem saqe edhe pse ishin kuislinge simbas terminologjise se historiografise te kuqe u mbajten ma vone nen jo pak trysni). Por anesia jote shihet qarte kur ti e qelbe artikullin me epitete (dhe ke goje me fole ti per studime shkencore lol). Ah, edhe poezia e Havzi Neles ishte art - meqe je kaq i dhanun mbas artit ;) ... mos u fry puplash nuk asht kercenim (mesaduket sindroma paramenstruale ban te mundun qe gjithcka ne syte tuej te duket kercenim, qofte edhe fakti qe Pseudoja tha se dinte gjuhe te hueja - ndoshta nga inferioriteti), por premtim. Kur te shkruejme ketu duhet me u zhveshe nga pasionet dhe jo direkt me heqe ate cka dikush punon pa pike turpi dhe spjegimi (se keshtu tregoni se kush e ka bishtin nga mbrapa, dhe reagimi i indinjuem i Pseudos asht shembullor pavaresisht nga arbitrariteti juej provincial qe u munduet me u kape mbas zgjedhjeve.--S. Saiti (diskutimet) 26 shkurt 2013 13:35 (CET)
Megjithse e kam pak të vështire ta kuptoj dialektin tënd prej malësori unë po ta kthej repliken, ndonëse nuk e meriton. Vetë e the që je i ndjeshëm se i përket Shqypnise londineze. Çfarë gjëje tjetër mund të nënkuptohet nga ky deklarim i hapur nga ana jote? Sa për vlerësmin e artistëve nuk na ka mbetur mua dhe ty ti gjykojmë se duhet ta ulin kokën apo jo. Ai që e ka ulur kokën me vullnetin e tij le ta bëjë, ai kurrë s'ka për ta ngritur. Siç nuk po e ngrenë dhe këtu disa përdorues që kanë frikë të shprehin lirshëm mendimin e tyre, se ndoshta i druhen ndonjë sanksioni administrativ. Me sharje as ti dhe as Mr. Pseudo nuk fitojnë asgjë, përveç që tregoni hapur nivelin tuaj kulturor. Mua jeta më ka mësuar të mos fyej asnjehere pa shkak, nuk fyej as përdorues të Wikipedas, por edhe askend në jetë. Ku e merr ti të drejtën ti vendosësh njerëzve epitete të tilla si...arbitrariteti juej provincial qe u munduet me u kape mbas zgjedhjeve. Ku e di ti nëse ka votuar tjetri ndonjë herë apo jo? Mos u mundo ta kthesh debatin nga një debat me temë enciklopedike në një debat me temë delikate siç ështe ajo politike. Apo je mësuar të bësh polemika të tilla fjalësh dhe në forume? Po ta them se Wikipedia nuk ka vend për debate të tilla, se ajo nuk na vihet në dispozicion njerëzve që ta mbushim atë me pallavra dhe me lidhje pa referencë. Më vjen keq që nuk po ndërhyn dikush që të ndalojë vokabularin e rëdomtë që ti dhe mr. Pseudo po përdorin këtu. Mendo dhe reflekto! Nuk dua të shaj por po të them përsëri me mirësjellje: Mbeç me shëndet atje ku je. Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 14:32 (CET)
Plak, ti vuen edhe nga gegofobia me sa duket, teper e cuditshme per nji durresak. Shqipnia londineze perjetoi komunizmin e eger me shkrimtar kartenxires dhe skulptura shterpe, kornizoi artin mbrenda nevojave morale te njerezve te semure qe ishin ne krye. Ta citova Paskalin per ta vu ne peshore me Kristaqin qe ta ka qejfi me e nxjerre jo vetem nji artist te pikuem nga qielli por edhe familje patriote - duhet ta kesh arsyen shume te semure pervec ndoj interesi te mpleksun. Une e shpreha qyshe nalt se debati duhej ba tek kutia e Diskutimeve e faqjes se Kristaqit, ndersa ju jo vetem qe e argumentuet dobet por niset edhe lojen e skuthit si tha Pseudoja. Shqetesuese e kesaj nuk asht kjo por mund te perbajne precendent nder artikuj tjere sepse vijne nga 'gazeta politike'. Ti nuk ke kurrefare lidhje me enciklopedine kur 2 redaktime mbas Pseudos nise t'i shtoje epitete lapanjoze e servile biografise se Kristaqit (te pakten Pseudoja e tregoi ku u bazue, ndersa ti servilizmin e nxorre nga mbrendia jote). Miresjelljen tregojeni tue mos i heq copa tue marre shkas nga pasionet e jueja, se servilizmi me hipokrizine nuhatet mes rreshtash, por te bash sikur s'je asht edhe ma keq.--S. Saiti (diskutimet) 26 shkurt 2013 20:34 (CET)
Unë jam mësuar të shkruaj me gjuhën drejtshkrimore që shkruhet pothuajse në të gjithë letërsinë shqipe. Në qoftëse ty si malsor ta vret veshin gjuha e vendosur me konsensus në vitin 1972 në Tiranë ke më duket një problem me vetveten. Bën mirë të shkosh të falesh se ndoshta zoti te jep pak më shumë qetësi shpirtërore dhe të edukon që mos të shash njerëz, kushdo qofshin ata të mirë apo të këqinj. Nqs. ti ke qënë viktimë e komunizmit ky është problemi yt e jo i imi. Ç'të të bëj unë që ashtu e pate fatin. Njerëzve të mirë si në atë kohë ashtu dhe në këtë kohë nuk i gjen gjë e keqe, se nuk shajnë lart e poshtë. Unë edhe pse mundohesh të provokosh duke ofenduar, po të toleroj se kjo është edukata e një qyetari të civilizuar. Kjo është edukata e një durrësaku, që ti ndoshta ty nuk të ka rënë rasti t'i njohësh nga afër, se ke qenë shumë larg, shumë shumë larg. Të gjitha fjalët vulgare që përdor mbaji për vete dhe gëlltiti. Të bëfshin mirë. Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 22:18 (CET)
Vuen edhe nga '72-shi :D , konsensus thote... mire qe s'perton te fyesh nocionin e bon-sensit por edhe qenkan njerez me probleme me veten ato qe kane dhimbje veshesh nga nji konsensus i vendosun nga arsimtar filloreje... nderkohe qe kapitalet filologjik te kohes ishin ose nder burgje ose jashte. Eqremi i shkrete shtrengohej nga rrethanat... personalisht po, kam nji problem te madh t'i nenshtrohem nji gjuhe te vendosun pa metode, ama ne wiki ke lirine te me redaktosh c'shkruaj me ate kostallarizmin tand. Nenshtrimi asht per ato qe jane skllever bij sklleverish... durresak i pashaportizuem nga partia, ndoshta. Se ne fakt ato gjyshallaret e mij nga Shkodra e nga Dostet e Laberise shkonin mire me qytetarine e mirefillte kudo qe te ishte, jo me provincen qe i jep vedit vleren qe praktikisht nuk e ka. Vegjelia e Nolit qe i jep medalje vedit. --S. Saiti (diskutimet) 26 shkurt 2013 22:46 (CET)
Ta përseris dhe një herë se ti flet me një dialekt që nuk kuptohet lehtësisht nga kushdo. A ka mundësi që t'i përmbahesh rregullave e të përorësh gjuhën e standartizuar shqipe, pa u munduar të ngacmosh (!) njeri? Pretendimi yt se i ke rrënjët nga skajet si shkodra dhe dostet e labërise është për mua aq i besueshëm, sikur dikush të më shkruante "unë i kam rrënjët nga fisi i kastriotasve...". Me vjen shumë gjynah për ty por ta shkruajta dhe më lart, që nuk mund të bëhen të gjithë fajtorë për vuajtjet e dikujt. Llogari shko e kërkoji dikujt tjetër. Dikur njerëzit e thjeshtë ishin gati njësoj. Meqë ti ke hyrë në rolin e "llogarikërkuesve" mund të shkosh e ti drejtohesh atyre që për afro gjysëm shekulli e mblidhnin grushtin dhe e ngrinin lart ke koka, atyreqë çirreshin e ulërisnin nëpër mitingje madhështore në kryeqytet, atyre që këndonin e qanin për diktatorët më shumë se për njerëzit e familjeve të tyre. Unë, që ta dish ti, edhe pse mundësinë si më afër që isha e kam pasur më shumë se ty "me dylbi nga larg i shihja". Mos i fut të gjithë me një kallëp shkodra loke. Dikur të gjithë kishin të njëjtin fat, dikur... Ka kohë që shumica mundohen të shohin vetëm përpara. Të rekomandoj të lexosh tregimin "Përallë nga e kaluara" se do të të ndihmojë të bëhesh dhe ti optimist për të ardhmen dhe t'a harrosh të kaluarën tënde ndoshta të hidhur. Miku prej Dyrrhachium të përshëndet. Babagjysh (diskutimet) 6 mars 2013 07:42 (CET)

Diskutoni për veprimet e fundit të Mr. Pseudo

Përshëndetje wikipedianë të nderuar. Ju lutem jepni mendimin tuaj për veprimet e fundit të përdoruesit Mr. Pseudo. Sipas dialogut të mësipërm por dhe ndryshimeve të pareshtura të disa artikujve ku ai pretendon se ka të drejtë, mendova ta diskutojme njëherë së bashku këtë problem ndoshta të vogël, por që ai po kërkon ta kthejë në çështje. Me që Mr.Pseudo siç lexohet dhe më lart bën presione ndaj përdoruesve duke i paralajmëruar ata bile dhe me kallëzim se di nja tre gjuhë, po hap këtë dikutim në formë votimi. Kjo vetëm për të shmangur ndonjë vendimmarrje të panevojshme administrative dhe për të mirën e punës së përbashkët. Para se përdoruesit t'i tërhiqet vemendja për punë jo frytëdhënëse ose jo, është e nevojshme që secili prej jush ta shprehë hapur mendimin e tij, pasi të ketë bërë një analizë të shpejtë vetjake.

 • Përdoruesi në kolonën e parë të vendosë emrin e tij.
 • Në të dytën të japë një shpjegim të shkurtër për atë nëse ndryshimet e tij në artikullin janë frytëdhënëse apo jo.
 • Në të tretën të vendosë me pro ose kundër, nëse ai ka të drejtë t'i bëj presione me kallëzim përdoruesve apo jo.

Ju flm. për pjesëmarrjen tuaj. Me respekt Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 15:04 (CET)

PS: Mr. Pseudo si përgjegjës për hapjen e diskutimit nuk lejohet të japë votë, por ai mund të shfaqësohet në paragrafin poshtë tabelës.

Përdoruesi Shpjegimi Votimi (sipas dëshirës me shpjegim)
Babagjysh Ndryshimi i artikullit nuk më duket frytdhënës, sepse nuk bazohet në burime informacioni të sigurta. Gazetat kurrësesi nuk mund të pranohen si të tilla, për sa kohë që ato nuk janë të pavarura. Futja e referencave, artikulli i të cilave rezulton thjesht si "pa të zot" nuk përbën një "fakt" dhe mund të konsiderohet si i remë. Prandaj për mendimin tim nuk ke të drejtë.   KUNDËR — Të paralajmërosh përdorues me fjalet: "Dimë të hartojmë një letër ndaj atyre që paguhen etj..." kjo nuk mund të pranohet.
Sankt Georg Dua ti bie shkurt! Ngjan qe dikush do te luaje ne prag te zgjedhjeve ne Shqiperi pikerisht rolin e zhurmuesit. Ne kete vikipedia ka figuar qe dihet boterisht qe i kane lare duart me gjak, dhe jo me nje firme, mirpo nga shumica e wikipedianeve eshte ruajtur etiketa e permendjes se vlerave dhe jo te mosvlerave te ketyre figurave. Per me teper me kete llogjike te firmes, qe nuk eshte e qarte se ku, kur, si eshte vene, do te duhej qe per kohen e komunizmit te conim ne burg gati gjithe inteligjencen shqiptare. Dhe faktikisht kjo eshte fryma e vllavrasjes qe i fryjne dashakeqet e kultures shqiptare. Per rastin ne fjale, te firmes nuk di te jete hapur ndonje gjyq kunder Rames ( sinjor), pra per aq kohe sa drejtesia nuk e ka dhene verdiktin si fajtor, atehere ne kurresesi nuk mund te qujme dike fajtor se nuk na lejohet te bejme as drejtesi e as vetegjyqesi!   KUNDËR — Paralajmerimeve kercenuese dhe mentalitetit se permes mercenarizmit nga jashte do te zgjidhen problemet e të mosmarrurit vesh nder vedi si shqiptarë. Rruga e votes është demokratikja!!! .
Hatake Shoh nji mendesi kercenuese ndaj se vertetes e cila ne perpjekje e siper per ta mbulue si diellin me shoshe po mundohen te çojne pluhun disa te shperlame politikisht. Nese fakti qe citoi Mr. Pseudo cenon idhujt e rreme qe jane krijue nga mitomania e idolatria e pabaze e disave per 'inteligjencen' shqiptare, e kur fillojne tue u mbulue krahet njeni-tjetrit me solidaritetin tipik te nji servilizmi tribal atehere asht i drejte apeli qe Mr. Pseudoja parashtron per shkrimin e nji letre. Gjyqi nuk asht ba por as ju nuk jeni nji juri per te mohue ate akt te tijin, i cili gjehet lehte online - dhe jo vetem. Ai s'po thote se asht fajtor, thjesht ka firmose - ju keni ne dore te provoni te kunderten tue e diskutue, jo tue fshi dhe tue gjete nji caper espiatorium per mizen qe keni nen kesule.   PËR — Ajo cka shihet ma nalt asht nji perpjekje e qarte per te perdhose hulumtimin drejt se vertetes qe ndershmerisht dikush ban. Perpjekja per ta politizue me "afrimin e zgjedhjeve" tregon vetem se pse ju s'e pranoni, jo se pse ai po e ban ate redaktim. Shqiptaret tradicionalisht s'jane marre vesht, kjo pse zani i arsyes asht lane ne harrese ose asht pushkatue nder zalle lumenjsh... ose ne rastin ma aktual: asht vare! Nese s'citohet tek Kristaq Rama nuk ka gjithsesi si te mos citohet tek Havzi Nela. Mue m'ka ba me qesh ajo familje patriotike, nese shofer i Zogut per ju asht patriotizem... .
Aeternus Pas një hulumtimi, shoh se shumë gazeta, duke përfshirë këtu edhe një ndër gazetat më të mëdha në Kosovë, Bota Sot, përkrahin editimin e përdoruesit Mr. Pseudo. Vërej gjithashtu se përdoruesi ka larguar me të drejtë disa terme jo-neutrale apo jo-enciklopedike, si "patriotike", "ëndërronte", dhe "madhështor".   PËR --Λeternus 26 shkurt 2013 10:31 (CET)
* * *

Më lejoni një ndërhyrje: Vota e Babagjysh dhe Përdoruesi:Euriditi duhet të quhet e pavlefshme, sepse drejtëpërdrejtë të përfshirë në këtë skandal. Aq më tepër që ky votim nuk ka kuptim. Sepse këtu duhet votuar mbi dënimin e Babagjysh e Euriditi dhe jo mua. Unë nuk kam bërë asnjë veprim jashtë rregullores së wikipedisë. Ndërsa veprimi i përsëritur i Babagjysh, ai konsiderohet me plot gojën vandalizëm. Aq më tepër që ishte një paragraf me referenca. Pra përpos pavlefshëmërisë së këtij votimi, votat e Babagjyshit dhe Euriditi, duhet të quhen tëpavlefshme.-- Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 13:08 (CET)

Fjala e përdoruesit Mr. Pseudo

Kjo është absurde. Nuk mund të hapesh diskutim mbi atë që të akuzon. Ti në këtë rast po bën zhurmuesin. Po largone vëmendjen nga shkeljet e tua e të Euriditit. Ke konflik interesi të qartë.-- Mr. Pseudo diskuto 25 shkurt 2013 23:30 (CET)

Shkurt! Ky votim i hapur nga ti Babagjysh është një farsë. Shikoni, të nderuar kontribues, me vëmendje komentet e diskutimit sipër këtij dhe e kuptoni se si po tentohet të hiqet vëmdneja nga shkeljet e bëra nga Përdoruesi:Euriditi dhe Përdoruesi:Babagjysh. Kam cituar po ashtu, faqen që e solli vet Euriditi - mbi paanshmërinë e artikujve. Referimet e mia nuk sillen për të dhënë opinione. Referime janë sjellë për të verifikuar thjesht faktet. Nëse ato referenca quhen jo të denja, i bie që e gjithë wikipedia shqip, e mbase e gjithë wikipedia botërore të fshihet. Kështu, krijohet një precedent i rrezikshëm. Nesër mund të dalë një militant që të thotë psh se kjo referencë është jo e denjë sepse kështu më do mua qejfi, ose sepse nuk mbështet pikëpamjen time. Edhe njëherë, përsëris, referencat e paragrai im, nuk japin opinione personale, por fakte jo vetëm të gjithëditura por të faktuara e të faktueshme. Nga referenca ësthë marrë vetëm pjesa e faktit mirëfilli, duke lënë jashtë opinionin. Unë që në fillim nuk kërkova votim, siç është bërë për shembull para pak javësh për Përdoruesi:Punëtori, por kërkova thejsht shpjegim dhe argumentim. Sepse pash në veprimin e Euriditit një provë force. Tani, të nderuar kontribues, shikoni se si Babagjyshi, që nga sa duket është një nostalgjik i Diktaturës Komuniste, përpiqet që të heq vëmendjen nga shkeljet arbitrare të bëra nga ai dhe Përdoruesi:Euriditi. Votimi i këtushëm është absurd! Votimi duhet të bëhet për shkeljet e mësipërme dhe jo për denoncimin e shkeljeve!

-- Mr. Pseudo diskuto  25 shkurt 2013 23:24 (CET)
Përdoruesi Mr. Pseudo nuk e ka futur atë paragraf, ai e ka larguar atë, shiko me kujdes. --Λeternus 26 shkurt 2013 10:40 (CET)
Konfirmoj ç'ka thotë Aeternus. Unë e kam korrigjuar e "vënë me këmbë në tokë" modifikimet e bëra nga Përdoruesi:Babagjysh. Modifikimet e tij ishin plot e përplot me superlativa, e kotë të them jo objektive.
Aeternus, ti mund të shkruash ç'të duash, por ndryshimin qe ke bërë në shëmimin tënd në tabelen me lart nuk e ka bërë përdoruesi Mr.Pseudo por unë vetë, sepse nuk gjeta dot referencat e duhura të besueshme. E vetmja që gjeta ishte një thënie e të birit të tij, që si thënie nuk mund te merret si burim i sigurtë. Po u gjetën burime të tjera të sigurta për këtë paragraf do ta fus patjeter edhe jëherë në artikull. Aeternus, kam dhe një porosi tjetër për ty. Çoji të fala adash Puntorit dhe thuaj që gjyshi ka votuar kundër me bindje të plotë se duhet të hiqen privilegjet si "bürokrat arbeitslos (i pa punë)" dhe për arësye të kontributit kontraproduktiv që ka zhvilluar ai. Mbetç me shëndet. Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 13:52 (CET)
Ti Babagjyshi, je vërtet Babagjysh, se ose të kanë lënë syte ose je fishkur nga trutë. Ore e di se ça linku ke sjellë më sipër? Se po bëhesh qesharak! Ke sjell dy versione njëri yti, ai i pari, në të mjatë dhe ai imi në të djathtë. Unë kam hequr disa fjalë, që duhet sheshit që janë superlativa boshe. Nga kjo vetëm ti duhet të dënohesh për vandalizëm e paanshmëri. Duhet të të bllokohet llogaria siç veprohet për të gjithë vandalët e tjerë. Pra, kam korrigjuar gjithashtu disa nga ndërlidhet që kishte vendosur, pepse ishin të pasakta. -- Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 13:42 (CET)
E shikoni se si bën presion dhe shan ky njeri? Kush bën vandalizëm dhe kush shan shikojeni vetë. Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 13:52 (CET)
Dokumenti që na ofron ta thash dhe po ta them se nuk më bind! Dokumenti i skanuar kurrë nuk mund të quhet burim i sigurtë, përderisa ekziston mundësia e modifikimit të tij me mënyra nga më të ndryshmet. Nuk ka dokument të besueshëm pa konfirmimin e autorit, të datës etj. A mund të na thuash se kush është autori i dokumentit të skanuar?. Jo vetëm ato por edhe veprat multimediatike nuk bëjnë përjashtim. A do më sqarime? Po të duash të bindesh lexo rregullat e en.Wikipedia ose de.Wikipedia, të cilat japin një shpjegim më të hollësishëm për këto që po të them. Vetëm literatura primare nga e keqja dhe ajo sekondare mund të pranohen si burime të sigurta. Çdo gjë tjetër përjashtohet kategorisht nga kuptimi i fjalës "burim i sigurtë". Kaq mjafton besoj. Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 14:50 (CET)
I hodha nje sy diskutimi te mesiperm dhe ve re se diskutimi nga nje teme konkrete eshte perhapur ne disa tema paralele. Pesa I perket ketyre tema le tia leme historianeve te bejne punen e tyre. Se pari, ky diskutim normalisht duhet te nisej dhe vazhdonete ne faqen e diskutimit te Kristaq Rames dhe jo ketu, por meqe u nis mendoj qe ne fund te nxjerrim disa rregulla se si ti trajtojme biografite e personave qe kane jetuar gjate komunizmit. Ne qofte se do te merremi per cdo figure kaq gjate nuk do te mbarojme kurre. Se dyti, me gjithe respektin qe kam ndaj Mr. Pseudo dhe Aueternus duhet tiu kjutoj se Wikipedia nuk eshte gjykate, nuk eshte qellimi yne te laresojme apo te percmojme figura, ne nuk mbajme opinion. Mr. Pseudo nuk e di nese ju keni shkolle per hetues, gjyqtar apo historian qe te mund te nxirrni konkluzione te tilla si me lart, por edhe ne qofte se ke Wikipedi nuk eshte vendi I hulumtimeve personale. Te vetemet Referime jane dy gazeta (Bota Sot dhe gazeta 55) dhe nje forum. Ne qofte se Wikipedia do te shkruante ato qe shkruajne gazetat, atehere do te quhej nje gazete e madhe dhe jo nje enciklopedi. Ne qofte se per ate informacion gjeni referenca ne te pakten nje burim akademik, atehere askush nuk ju pengon ta shtoni. Por, mos kerkoni qe ky informacion te referencohet thjesht me nje forum apo me nje gazete pasi ceshtja eshte me serioze. Se treti, Mr. Pseduo, ku e gjen te drejten te thush se pasardhes te komunismit je ti [d.m.th Euriditi] dhe Babagjyshi. Ajo qe I bashkon redaktoret eshte fryma e respektit per njeri tjetrin. Kur thua se do te bej letra me shkrim, me le te kuptoj se ti ende nuk e ke kuptuar idene e Wikipedias. Se katerti, mund te mos jem shume aktiv ne diskutimet ne vijim per shkakt te angazhimeve personale, por aty ku do te duhet fjala ime do ta them. Se pesti, po ju rikujtoj edhe nje here, Wikipedia nuk eshte gjykate. Wikipedia nuk mban opinin. Wikipedia vetem ritergon ate qe shkruajne burimet e besuara. Gjithe te mirat! -- Euriditi  26 shkurt 2013 15:00 (CET)
Ke bërë një analizë që ja vlen për tu lexuar. Le ta kenë parasysh e ta mbajnë mend të gjithë ata që ende kujtojnë se Wikipedia është një forum, ku gjithkush mund të përhapë sipas dëshirës apo brumosjes se tij ideologjike botëkuptimin e tij vetjak. Ju faleminderit i nderuar Euridit. Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 15:14 (CET)
Ti ose je budalla ose bën sikur nuk kupton. Njëra ose tjetra është. ::Problemi këtu është se ka disa fakte, që në artikull nuk paraqiten. ::Faktet janë se Kristaq Rama ka firmosur dy vendime me vdekje, së bashku me të tjerë. Për të vërtetuar ç'ka them, sjell edhe tre referenca, sipas jush të pakëtn dy. Referimet i përod për të mbështatur faktin. Unë nuk i përdor referencat për të dhënë një opinion politik apo moral apo gjyqësor. Të pretendosh, ipas teje, se këtu po bëhet gjyq, kjo është qesharake. Nuk të bën nder as ty e as vikipedisë. Kësaj i thonë të bësh cirk me logjikën.
Thua "burim akademik"! Atëhere le ta aplikojmë këtë "standard" të ri tek të tërë artikujt e tjerë, edhe tek puna jote dhe e kujtdo tjetër. Kështu të jeni të sigurt se bie poshtë e gjithë wikipedia shqiptare, bashkë me një pjesë të mirë të asaj botërore.
Referimet mbeten të vlefshme. Ti apo kushdo tjetër nuk mund të kundërshtosh referencat pa referenca. Sikur të kishe referenca për të thënë të kundërtën, atëhere po do të paraqiteshin të dyja verionet. ::Ndërkohë ka vetëm referenca për të thënë se atjo firmë është vendosur. ::Ekziston edhe një skenim i dokumentit origjinal. Si mund të pyetet se kush është autori i dok origjinal? Edhe sikur të dihej se kush e ka skanuar, do dilte ndonjë filokomunist tjetër e do thoshte jo kjo është një punë e politizuar. A e kupton absurdin e “argumentit” ? Kaq e thjeshtë është. Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 15:25 (CET)
Burimet akademike nuk janë burimet e vetme të besueshme; burime të besueshme janë edhe gazetat e mëdha. Kjo gjë është e cekur qartë në manualin që përdoruesi Euriditi ka ofruar. Ja një citim: ""News reporting" from well-established news outlets is generally considered to be reliable for statements of fact (though even the most reputable reporting sometimes contains errors)." Burimet e besueshme, edhe nëse janë të gabuara, janë burimet e vetme në të cilat Wikipedia bazohet, dhe neve nuk na takon ta kontestojmë besueshmërinë e tyre. --Λeternus 26 shkurt 2013 15:26 (CET)
Mr. Pseudo lexo me kujdes ato qe shkruaj. Kur ke per te shkruar shkruaj fjale me vend, dhe jo komente sa per te kaluar rradhen. Kuvendi i Wikipedias eshte insitucion dhe jo nje faqe e rendomte diskutimi. Mos kalo me ne fyerje personale. Aty verete pemenden gazeta, por per gazeta te medha dhe jo gazeta me 500 kopje. Aeternus ty te kerkoj ndjese qe te permenda me siper, por ne te vertete e kam fjalen per perdoruesin Hatake pasi nga nxitimi e lexova emrin tjeter. Mar shtyse nga fjala e tij „Ajo cka shihet ma nalt asht nji perpjekje e qarte per te perdhose hulumtimin drejt se vertetes qe ndershmerisht dikush ban. ...“. Po ta rikujtoj WIKIPEDIA NUK ESHTE VENDI KU PRANOHEN HULUMTIME PERSONALE, QOFTE DREJT TE VERTETES QOFTE DREJT GENJESHTES. Babagjysh te falenedoj per konsideraten, sikur te kishim vetem gjysmen e vullnetit qe kemi per te shkruar komente edhe per te shkruar artikuj Wikipedia besoj do te ishte shume me cilesore.-- Euriditi  26 shkurt 2013 15:28 (CET)
Bota Sot, sipas Wikipedias angleze, botohet në 13,000 kopje ditore dhe është një ndër gazetat më të lexuara në Kosovë, duke i plotësuar kështu kushtet për t'u trajtuar si burim i besueshëm. --Λeternus 26 shkurt 2013 15:38 (CET)
Euriditi, unë nuk kam fyer askënd. Herë tjetër më cito. Nuk të cilësova ty si pasardhës, sepse nuk të njoh e nuk më intereson. Sepse ka edhe pasardhës biologjikë që dinë të shkëputen nga krimet e etërve të vet, rasti i të nderuarit Bashkim Shehu, apo deri në njfarë pikë edhe Edi Rama. Por i nderuar ka edhe nga ata që janë trashëgimtarë "ideologjikë" apo të mendësisë së Diktaturës Komuniste. Nëse unë them pasardhësit e diktatorëve, nuk them Euriditi. Ti pastaj, nëse prekesh është çështja jote, personale, e brendshme e personit tënd. Sepse i nderuar, sip po them, fakti i firmosjes ekziston. Unë solla faktin dhe mjaftë referenca për faktin. Po ashtu edhe skanim të dok origjinal. Ju tani do thoni që ai nuk është dok origjinal... e ne do vazhdojnë tëë tjerrim lesh. Edhe njëherë, unë e riformulova paragrafin që ti fshive, në dy fjali të vetme, të dyja të referencuara, duke i larguar absolutisht të gjitha gjykimet që mund të kishin kaluar.
Ku thua nuk ësthë vendi për hulumtime personale, ç'do të thuash shprehu mirë, të lutem. Çfarë prt ti që ato që them unë t'i thotë edhe një, dy, tre përdorues të tjerë? Apo po thua, se në mënyrë arbitrare nuk do të pranosh shtimin e referencave nga një përdorues sepse shkojnë kundër botëkuptimit tënd? Shprehu zotëri! Të lutem! Kaq, për tani!-- Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 16:32 (CET)
 • Λeternus sa i përket besueshmeriase nuk varet nga tirazhi i printuar, por nga kodi etik i respektuar, siç eshte rasti te "Bota sot, eshte e vetmja gazetë qe ka paguar gjope mijerash monoedha per mos respektim te Kodit,.... mund te jete nje kopje deshmi e gjykates qe te jete valide.Gazeta boton deklarata e me pak fakte per te deshmuar fajesi

--Koka11 26 shkurt 2013 15:51 (CET)

Unë bazohem në manualin e Wikipedias. Po ti? --Λeternus 26 shkurt 2013 15:55 (CET)
Koka11, besoj se duhet t'ju kem lajmëruar unë. Siç mund ta shihni vetë, unë kam lajmëruar pothuajse të gjithë ata që munda apo emrin e të cilëve kisha parë rrotull në wikipedia. Kjo sepse ma ha mendja disa wikipedianë kanë njëfarë moshe dhe dinë të gjykojnë drejtë pavarësisht të kaluarës së vet. Unë ato referenca nuk i sjell për të treguar se Kristaq Rama sëthë kriminel. Atë nuk e vendos unë. Referimet janë për të konfirmuar pjesën e faktit, duke i lënë gjykimet (politike, personale morale) jashtë.
Për sa i përketë Gazetave në fjalë, nuk ka rëndësi kahu i tyre politik, sepse unë nuk i referoj për opinionin e tyre por për pjesën e faktit. Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 16:11 (CET)

Veprimtaria e përdoruesit Mr. Pseudo

Të nderuar Wikipedianë shqipëtarë!
Unë do ju lutem që të reagoni me zgjuarsi për diçka të rëndësishme që ka të bëjë me përdoruesin Mr. Pseudo. Ju lutem merrni kurajon dhe mbani qëndrim ndaj "dikujt?", që me veprimet e tij kërkon të përnjollosë kulturën dhe krijuesit e veprave të artit në Shqipëri, duke sulmuar me çdo mjet figura dhe personalitete të njohura, të cilët me djersën e tyre ngritën monumente e përmendore kujtimi për heronjtë e luftës, për vëllezërit tanë kosovarë, por edhe sa e sa njerëz të thjeshtë të popullit. E theksoj këtë se vetëm për artistë e ish-qytetarë të nderuar të këtij vendi po ndërhyhet në mënyrë të përsëritur nga ky person me nofkën Rinstikt ose Mr. Pseudo. Ky me "kontributin" e tij jofrytdhënës po përpiqet me çdo mënyrë të hedhë baltë jo vetëm mbi ta, por edhe mbi ne duke u përpjekur të na pengojë në punën tonë në Wikipedia.
 • Ky përdorues merr guximin bile të shajë hapur përdorues, pavarësisht se deri tani askush nuk ne nuk i ka thënë as edhe një fjalë fyese atij. Shprehni lirisht fjalën dhe mendimin tuaj për këto veprime të këtij "pseudos".
 • Që të bindeni më tepër përveç fjalëve vulgare që ky person ka përdorur në këtë diskutim, po ju jap edhe këto shembuj:
 • Rinstinkt, ka edhe një blog personal. Ç'farë ke dashur të na tregosh me këto gjepura? Blogs dhe enciklopedia janë ku e ku me njëra-tjetrën, ketu duhet të merrje menjëherë një paralajmërim 1 dhe stampën: Stop-Reklama.
 • Ç'farë ke dashur të bësh këtu me artikullin për kushtetutën? A nuk e di se si shkruhet sado edhe një fjalë e saktë, por për diskutime ma ke gojën brisk?
 • Po ke 4 redaktimet e tua të vetme në Wikipedinë angleze ç'të ka shtyrë të shkruash keq për ish-presidentin e Shqipërisë, zotin F. Nano? Kush je ti more që kërkon me insistim të njollosësh figura të personaliteteve të njohura shqiptare, të cilët i ka zgjedhur populli në mënyrë demokratike dhe me lirinë e votës?
 • Ç'punë të prishi Universiteti Kristal që ja hoqe (-3.643) artikullit?
 • Po kto gjepura këtu çfarë janë?. Nqs. do të abstenosh hiq votën dhe pikë. Kërkon të bësh polemika edhe në votime apo si shpjegohet ky veprim.
 • Këtu përdoruesi modifikoi "fshehurazi" redaktmin tim. JU LUTEM ADMINISTRATOREVE TE NDERHYJNE PER KETE MANIPULIM NGA ANA E MR. PSEUDO
 • Këtu përdoruesi shuan diskutimin tim. JU LUTEM ADMINISTRATOREVE TE NDERHYJNE PER KETE MANIPULIM NGA ANA E MR. PSEUDO
Së fundmi të nderuar Wikipedianë: Ju lutem shumë ta mbani nën vëzhgim veprimtarinë e ketij "pseudos". Ju faleminderit Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 19:47 (CET)
I nderuar, unë e korrigjova atë sepse ti dhe kushdo tjetër mua duhet të më drejtohet me "Mr. Pseudo". A e kupton kaq gjë? Ka arsye se përse unë kërkova ndryshimin e nofkës, që nuk t'i shpjegoj ty. Wikipedia i lejon dhe mbështet këto ndryshime, aq më tepër që u kryen nga një burokrat. Ti je i detyruar, kuptoje mirë, i detyruar!! të më drejtohesh siç të thashë, përndryshe do të dënohesh për cënim të sferës personale, dmth privatsisë. Tani vazhdo bëj zhurmuesin! -- Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 23:03 (CET)
Të manipulosh redaktimet e të tjerëve është gjëja më e ulët që mund të bëjë një përdorues. Redaktimet e tjetërkujt s'ke aspak të drejtë t'i ndryshosh. Se kush do ndëshkohet do e shohësh kur të vijë dita. Babagjysh (diskutimet) 26 shkurt 2013 23:14 (CET)
Mirë!-- Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 23:17 (CET)

Votim për pranimin e referencave mbi firmën e Kristaq Rama në dënimin me vdekje të dy personave

Votim për pranimin e referencave mbi firmën e Kristaq Rama në dënimin me vdekje të dy personave Përdor: {{PËR}} ose {{KUNDRA}} ose {{NEUTRAL}} – arsyeja logjike --~~~~.

U zhvillua gjithë ai diskutim. S’do të ketë fund kurrë. Unë u nisa nga ideja e mirë për të shtuar referenca, sikundër kam bërë në wiki të tjera(me nofkë tjetër). Asnjëherë nuk më kishte ndodhur të hasja në njerëz kokëfortë që kundërshtojnë pa argumente, duke bërë kërcime llogjike të atilla. Kështu, të nderuar, pa e zgjatur shumë, po e vendos për votim, nëse ato referenca duhen pranuar apo jo. Përsëris se referencat përkatëse nuk jepen për të dhënë opinione por për të nxjerrë prej tyre vetëm faktet. Pra jo opinione, jo gjyqe jo moralizma, siç tha Gentiusi më lartë, vetëm faktet e pastra, pa ngjyrime emotive apo gjykime të ndonjë forme tjetër. Kjo çështje e pranimit apo jo të referencave do të përbëjë një precendent mjat të rrezikshëm, për wikipedinë shqip. Është evidente se Euriditi ka marrë një pozicion force. Ka sjellë dy herë faqe nga normat e wikipedisë, gjoja për të mbështetuar ato ç’ka thotë, por që në të vëretë mbështesin futjen e referencave për qëllimin që them unë. Shtoj se sado minimale që është puna ime këtu, unë në varësi të votimit, do të vendos nëse do të ankohem tek operatorë të paguar të wikipedisë. Do të mundohem pak, të paraqes faktet në anglisht, por do t’ia vlejë, jam i sigurt. E drejta sipas të gjitha aspekteve qëndron nga ana ime. Po ashtu në varësi të rezultatit do të varet edhe qëndrimi im, në wikin shqip.Unë nuk po i bëj këto redaktime për qëllime personale apo piltike. Për të dëshmuar qëllimin e mirë të punës time, nëse këto referenca do të kalojnë unë do të fillojë të gjen me po të njëjtin zell referenca për implikimin edhe të Sali Berishës, fjala vjen. Kjo për të treguar paanshmërinë time politike. Po besoj është e pavend të jap shpjegime të tilla këtu.

 •   PËR Për t’i pranuar referencat për qëllimin e shpjeguar gjerësisht më lartë. Ne nuk duhet të trembemi nga e vërteta, pavarësisht interpretimeve që lexuesi mund tu jap atyre. Ky është edhe qëllimi universal i wikipedisë. Nëse ato fakte me referencat përkatëse nuk futen kjo do të thotë cënim i të vërtetës për konflikte interesi personale, cënim i frymës së wikipedisë. Mos lejimi i atyre referencave tregon një pozicionim force nga ana e Euriditit. Shpresoj që votim ta zgjidh vendosjen e referencave. S’kemi pre trembemi nga e vërteta. E vërteta nuk është as e njërës e as e tjetërs palë.-- Mr. Pseudo diskuto 26 shkurt 2013 16:02 (CET)
 •   ASNJANËS nuk jemi gjykates porot ashtu edhe gjykatat moderne i kane hequr nga lista te tillet --Përdoruesi:Koka11 26 shkurt 2013 16:06 (CET)
 •   KUNDËR - Artikujt e gazetave Bota Sot dhe Gazeta 55 jane opinione. Po ti lexosh ne fund kerkojne te nxjerrin te tjera perfundime. Fakti I vetem gjendet tek ky artikull I publikuar ne gazeten Standart e cila nuk mban opinion, ashtu sic ben cdo gazete tjeter, por pershkruan ato qe ka thene Aldo Bumci e te tjere. Por le te lexojme titullin e artikullit, “PD zbardh vendimin dhe firmën e Kristaq Ramës” dhe nje pjese te tij

  Para katër ditësh Kryeministri Sali Berisha akuzoi publikisht se i ati i Ramës, ka firmosur varjen e poetit Nela, ndërkohë që dje përmes deputetit Aldo Bumçi, PD-ja zbardhi vendimin e plotë dhe firmën vrasëse të Kristaq Ramës. Një kopje të saj PD-ja ka vendosur t’ia çojë edhe djalit të tij, Edi Ramës, nga i cili kërkon falje publike në emër të familjes së poetit dhe gjithë shqiptarëve për krimin monstruoz të të atit....

  — Artikulli Varja e Havzi Nelës, PD zbardh vendimin dhe firmën e Kristaq Ramës, Gazeta Standart, dt. 06.12.2009 do te kuptojme se ne cfare absurditeti jetojme. Ne cilin vend te botes rolin e gjykates e luan nje parti? Aldo Bumci ka qene minister drejtesie. A mund te gjeni nje vendim zyrtar te shkruar te ministrise se tij qe pohon se Kristaq Rama ka firmosur ate dokument. Ne qofte se do marim per baze kete reference duhet te themi se “Partia Demokratike permes kryetarit te saj Sali Berisha dhe ish-ministrit te drejtesise Aldo Bumci ka hedhur akuza se Kristaq Rama si anëtar i Presidiumit të Kuvendit Popullor, ka firmosur, së bashku me Ramiz Alinë e anëtarët e tjerë, dënimin me varje në litar të poetit Havzi Nela në vitin 1988.” Por ky formulim nuk eshte asnjeanes dhe neutral, ky eshte formulim politik. Problemin duhet ta trajtojme me seriozisht. Ne te ardhmen do te kemi raste akoma me komplekse dhe sido qe te jete ne trajtimin e tyre njera pale nuk do te mbetet e kenaqur. Qe ti shmagim keto duhet te vendsim disa rregulla tani, qe te mos kemi qefmbetje me vone. Edhe nje here nuk na takon ne roli i gjykatesit. Historia eshte gjykatesi me i drejte. Ne qofte se ato fakte do te pranohen nga studiues dhe jo nga politikane apo gazetare ato do te shtohen. Sot per sot nuk jane pjekur rrethanat per tu shtuar. -- Euriditi  27 shkurt 2013 12:02 (CET)
 •   KUNDËR - Po bejme vetgjyqesi se bashku me Partine demokratike dhe me Mr Pseudeon, per kete teme nuk ka nje gjyq te hapur edhe mbas 26 vjetesh! Kurse gazetat dihet qe ne Shqiperi jane komplet objektive perpara shukut me para ne fushata parazgjedhore! Aq me teper ndonje nga gazetat ne fjale--P (diskutimet) 27 shkurt 2013 16:26 (CET)
Jo zotëri, e ke shumë gabim. Duket që s'ia ke haberin fare nga fusha juridike. Nuk mund të kërkosh mos pranimin e referencave kur të teket ty. Atje në ca nga ato artikuj mund edhe të ketë akuza politike. por siç thashë neve nuk na interesojnë akuzat, por faktet mbi të cilat janë ngritur akuzat. Nuk po përcjellim këtu, as akuzat e as rrejedhimet që kanë për Edi Ramën apo ndonjë tjetër ato fakte. A kuptohet kaq gjë. Kur jepet një referencë nuk thuhet lexo gjithë librin apo veprën në fjalë. Por adresohet "vemendja" tek faqja, paragrafi, apo pjesa që referencohet. Nuk po thuhet se Kristaq Rama është kriminel, thjeshtë po paraqitet fakti, i mbështetur nga të paktën 3 referenca të ndryshme, se Kristaq Rama, Ramiz Alia e të tjerë kanë vendosur firmën e vet në një dokument të Aparatit të Presidiumit për dënimin me vdekje të poetit Havzi Nela. Edhe një herë, nuk po thuhet ai është kriminel, thjesht paraqiten faktet e firmosjes. Pse e bën si budalla me pahir. Është evidente që ke konflikt interesi personal, sepse që në fillim ke lapërcyer nga një degë në tjetrën në përpjekje për të gjetur argumente, si ti e Babagjyshi.
Kur thua njëra palë do të mbetet e kënaqur duket haptazi që ti je tek pala të cilet i dhimbset realiteti ti fakteve, dhe po bën gjithcka për të mos e pasqyruar këtu. Këtu nuk ka dy palë, zotëri. Këtu janë ata që po përpiqen të paraqesin fakte të vërteta pa gjykime morale, etike, juridike dhe ata si ti Euriditi dhe Babagjyshi, që nuk doni që ato fate të pasyqrohen, sepse kundër botëkuptimit tuaj.
"Ne qofte se ato fakte do te pranohen nga studiues dhe jo nga politikane apo gazetare ato do te shtohen" - tani, pas kësaj i nderuar, më thua, a kam të drejtë unë të shokoj e të largoj gjithë artikujt me superlativa mbi eksponentë të diktaturës komuniste, që zotëria juaj të pakëtn në muajin e fundit i ka paraqitur pa ndërprerje në faqe të parë. Sepse një pjesë e mirë e atyre çka shkruhet atje vijnë nga gazeta "të politizuara". Pse të mos mendoj unë se p.sh Top channeli është e politizuar, dhe gjithçka shpreh e bën për intersa ekonomike e politike. Po ashtu, kundërargumet është edhe ky: unë të them, se ato gazeta që nuk e kanë paraqitur faktin e firmosjes së dokumentit me vdkje janë të politizuara, sepse kanë dashhur të mbrojnë bie fjala, Kristaq Ramën. Tjetër kundërargument është se, këtu të politizuari nuk janë ata që duan të vërtetën, pavarësisht se kë dëmton ajo, por ata që nuk e duan sepse dëmton palën e tyre.
Shiko edhe këtë, dokumentin nga Wikipedia Anglisht File:Havzi Nela death penalty, i cili zmadhohet edhe më, e na thuaj i nderuar, se në cilën degë doo kalosh pastaj...-- Mr. Pseudo diskuto 27 shkurt 2013 13:58 (CET)

Referimet duhet t'i referohen kryesisht literaturës e botimeve shkencore të analizuara nga institutet përkatëse studimore

 • Fakt është, që lidhjet e jashtme që ti Mr. Pseudo je lodhur aq shumë ti gjesh nga disa gazeta online, vetëm e vetëm për të na "mbushur mendjen" se artisti na paska firmosur një dokument, nuk janë burime të sigurta informacioni. Këtë ta vuri në dukje në mënyre shumë të qartë e mjaftë bindëse edhe kryesia, mendimin e së cilës ti vazhdon akoma ta nënvlerësosh. "Referimet" që ti je munduar t'i cilësosh si të tilla, nuk janë gjë tjetër përveç se shkrime nga individë të pa konfirmuar si autorë veprash, janë shkrime nga ata që as edhe emrin e tyre nuk marrin kurajon ta bëjnë publike.
 • Mbaj mend: Referimet kanë ndryshim rrënjësor nga lidhjet e jashtme të "huazuara" nga interneti!
 • Referimet duhet t'i referohen kryesisht literaturës e botimeve shkencore të analizuara nga institutet përkatëse studimore.
 • Lidhjet e jashtme nga ana tjetër janë burime të çdo lloji. Kur klikon mbi një lidhje askush nuk është i sigurtë se ku "përfundon". Lidhjet e jashtme të bëjnë të përfundosh" edhe ke bota përrallave dhe e gjepurave, të shohësh modifikime fotosh apo videosh nëpër portale, e deri aty sa të shohësh dokumente të skanuara, që as njeri nuk e di se kush i ka kaluar nëpër duar. Por në internet fatkeqsisht ka dhe nga ata që kryejnë veprime shumë banale, ku për mendimin tim hyjnë dhe ato që për njërën arësye ose tjetër manipulohen nga njerëz të pa ndërgjegjshëm. Si për shembull në rastet që duken qartë këtu ose këtu. Këto duhet të jenë tipike për ty Mr. Pseudo. Të deformosh redaktimet e autorëve të tjerë do të thotë të shkelësh të drejtën e autorit, shiko rregullat (EN), (IT), por shiko edhe këtë (DE), se ndodhta mos na di dhe nja dy fjalë më shume se en. dhe it. të marra së bashku. Po pse more ç'kujton ti se të tjerëve ja ka ngrënë dhia librat? Pasi bëre këtë gjest të shëmtuar menjëherë duhet të ishe ndëshkuar, e kjo të paktën duhet të kishte kushtuar një bllokim të përkohshëm të llogarisë.
 • Burimet e përgjithshme nuk janë detyrimisht burime të sigurta, ato mund të kenë shumë ndryshim midis tyre:
 • Kemi burime të përgjithshme si këto që na ke ofruar ti duke ju referuar më së shumti shkrimeve të shkëputura nga njëra apo tjetra gazetë, ose të prezantuara thjeht në ndonjë faqe interneti e cilado lloji qoftë ajo.
 • dhe kemi burime të sigurta, të cilat janë konfirmime që kryesisht u referohen literaturës shkencore të analizuar mirë nga institutet përkatëse studimore dhe të pranuara publikisht si të tilla.
 • Unë po të them Mr. Pseudo se tentativat e tua për të hedhur baltë mbi artistët shqiptarë, (të çdo krahu qofshin ata, të majtë apo të djathtë, komunistë apo ballistë) nuk mund të tolerohen me sytë e një të verbri. Veprimtaria tënde Mr Pseudo nuk rezulton të ketë qëllime enciklopedike të dobishme. Përjashto këtu disa kontribute prej milingone të bëra në fillim prej teje më duket në fushën e mjeksisë) tendencat e tua për të përhapur konfuzion midis përdoruesve (për të mos thënë përçarje) janë shumë negative.
 • Ne nuk jemi këtu të bëjmë vlerësimin e njërit apo të tjetrit personalitet, por të ofrojmë dijen tonë sado e vogël qoftë ajo, për tema që kryesisht kanë të bëjnë me enciklopedinë, pa qenë nevoja të përzihemi shumë në tema delikate siç konsiderohet politika. Jo vetëm ti, por me sa kam parë deri tani këtu, asnjë nga ne pa përjashtim nuk ka formimin e nevojshëm profesional për të qenë kompetent, për ato që deklaron hapur nëpër të tilla diskutime. Po të ishin të vërteta deklarimet e tua, edhe pse të bazuara nga gazeta, do të ishin marrë masa me kohë për t'i bërë publike në vepra letrare.
  A mund të na sjellësh ndonjë vepër letrare të studiuar nga institute shkencore, apo dhe ndonjë publikim shkencor ku del qatë emri i autorit, data dhe gjithshka që nevojitet që të vërtetojë thëniet e tua?. Po na e solle këtë do bësh shumë mirë se me këtë rast e mbyllim njëherë e përfundimisht këtë diskutim, qoftë ajo edhe në favorin tënd. Por të them se s'do ta kesh aspak të lehtë, se nga hulumtimet që unë sapo bëra nuk rezulton absolutisht asgjë.
 • Ti duhet gjithmonë të nisesh nga pikëpamja neutrale dhe jo nga ajo personale kur kërkon të postosh shkrime, përmbajtja e të cilave për njërën palë apo tjetrën konsiderohet si e dyshimtë. Fakti që ti me "dhunë" ke futur ca lidhje të jashtme (e theksoj lidhje dhe jo referenca) tregon hapur se ti këmbëngul me mospërfillje duke u bazuar vetëm në mendimin tënd personal. Përpara se ti të vendosje lidhjet të pa konfirmuara si të besueshme, ti duhej të prisje kaq kohë, deri sa kryesia të merrte një vendim të prerë dhe t'i jepte fund kësaj teme. Unë nuk do t'i kthjej lidhjet e tua por do pres vendimin e marrë pas votimit të wikipedianëve dhe vendimit të kryesisë.
 • Përfundimisht dal në konkluzionin se veprimtaria që Mr. Pseudo, i cili duke u munduar me çdo mënyrë, që burimet nga lidhjet e internetit të na i paraqesë si burime të sigurta, tregon se nuk është aspak produktive. Ppërkundrazi, ai me veprimtarië e tij po tregon nga dita në ditë haptazi se nuk ka qëllime thjesht enciklopedike. Duke ju referuar tematikës së kontributit të tij askush nuk do ta kishte aspak të vështirë për t'u bindur, se cilat janë detyrat kryesore që ky i ka vënë vetes. Përshëndetje Babagjysh (diskutimet) 27 shkurt 2013 11:58 (CET)

Ai që nuk ka qëllime enciklopedike je ti dhe Euriditi. Sepse të kesh qëllime enciklopedike do të thotë ta pasqyrosh realitetin ashtu siç është e jo si ta ka mësuar babi e mami. Ju po tregoni haptazi se, po mbroni një kauzë të dështuar që në fillim. Ja këtu dokumenti i ngarkuar në wikipedinë anglisht, në nëntor të 2011. Tani kaperce, tek dega tjetër si majmun. Ose më mirë, e di çke, ik fshije, nëse ta mban, tek Wiki anglisht, se atje ka çeçua biçak, nuk ke administratorin Euridit (që vetëm erudicion nuk po tregon) që të mbështet. Ik provojeni e bëni këto numra atje. -- Mr. Pseudo diskuto 27 shkurt 2013 14:08 (CET)

Babagjysh: Si researcher po te them se edhe publikimet me shkencore nuk jane po dhe aq objektive ne argumentimin e tyre. Nuk e kam ndjekur diskutimin, aq me shume ngjarjen ne shqiperi rreth ketij argumenti.
Jam i sinqerte qe them asnje nga ju ne kete diskutimin nuk kemi marre vendime neutrale (duke perfshire kandidatin per burokrat), perveç Aeternus, i cili ka pasur kohe te perplaset me shume here me diskutime te tilla (si ketu midis administratorve, edhe nga enwiki).
Burimet per çdo ane te ketij argumenti, mund te theme se jan shume te prekur nga politika. Ne te njejtn kohe burimet anullojne njeri tjetrin. Te them te verteten informacionet, dhe menyra e publikimit, te gjithe aneve se argumentit nuk jane profesionale siç pritet nga gazetare te mirefillte, ku jane: emri i gazetarit; emri i editorit; data e publikimit ne shtyp; etj?
Si ne çdo artikull ku ka konflikt te madh, propozoj qe paragrafi te artikulli te esponohen te dy krahet e burimeve. Duke mos perfshire argumentin, genjehet; duke perfshire vetem 1 krah, prape manupulohet opinioni mbi lexuesin. --  eagleal  27 shkurt 2013 22:14 (CET)
Eagleal, meqë nuk ke votuar akoma do të doja të dija se çfarë do të na kishe sugjeruar ti personalisht, për atë nëse artikulli për të cilin kemi dy ditë që diskutojmë përmban burime të besueshme apo jo? Cili është qëndrimi yt përkundrejt asaj që diskush merr kurajon dhe manipulon apo shuan redaktimet e një wikipediani tjetër? Ç'farë të mire do të kishim, nëse njëri apo tjetri arin deri aty sa të ofendojë hapur një përdorues tjetër dhe kryesia rri e bën sehir, në vend që të ndërhyjë menjëherë duke marrë masat e nevojshme parandaluese?. Përshëndetje Babagjysh (diskutimet) 28 shkurt 2013 12:45 (CET)
Logjika jote çalon rëndë. Më vjen keq ta them, por në gjykimin tim është kështu.
Ti o gërrmues biografish, ke të njëjtën mendësi me etrit e tu ideologjik, që venit e gërrmonit në biografitë e të tjerëve e i dënonit me vdekje. Siç të thashë, o njeri, ti nuk duhet ta përmendësh më nofkën time të vjetër, je i qartë apo jo? E kupton që në atë mënyrë prek një tjetër person? Ti duhet të modifikosh titullin e asaj që ke shkruar mbi nofkën time të vjetër. Nëse nuk e bën di është i lutur ta bëjë një administrator. Nëse shikohet këtu viher re qartë superlativat me të cilat ti flet për të. Kaq do të mjaftonte që ti të heshtje. Ti nuk mund të modifikosh pra referenca e të fshir redaktimet e të tjerëve që janë me referenca.
Kujtoj gjithashtu, se votimi më lartë, është hapur për të pranuar vetëm referencat që solla në fillim, që ti dhe Euridit nuk donit të pranonit se vinin nga Gazeta 55. Kështu votimi nuk ka fuqi mbi rregulloren e përgjithshme të wikipedisë dhe normativën e saj. Kështu të mos të të gënjej mendja kot, se me votime arbitrare mund të shkosh kundër rregullore së wikipedia Atje janë 5-6 referenca të ndryshme, që konfirmojnë të njëjtën gjë. Vetëm faktin. Plus që kam sjellë edhe dokumentin e marrë nga wikipedia anglisht. Më e besueshme se kaq, s'ka ku vete më. -- Mr. Pseudo diskuto 28 shkurt 2013 13:23 (CET)
Mjaft me sulmet personale, çdo gje te kete ndodhur me para. Jane hapur shume votime per shume gjera te ndryshme, nga ajo qe nuk po kuptoj mire situaten dhe me duket si "loje" politike, absentohem nga votimi, edhe pse per aq sa kam kuptuar dhe duke njojtur Aeternus, bashkohem me zgjedhjen e tij.
Prape jam i mendimit qe votimi nuk eshte ne interesin e pergjithshem se diturise/wikit, por ne interesat e nje krahu mendimi.
Te gjitha burimet qe kam gjetur nga te 2 krahet duken per mendimin tim thjesht gazetari jo-profesionale (gazeta, gazetari dhe editori mbajne pergjegjesi per ato qe thone, ndersa ketu nuk me duket rasti).
Ku eshte poblemi? Seksioni intitullohet si "Debati mbi..." (Controversy), dhe presantohen te gjitha citimet si pro dhe kundra argumentit. Lere te vendosi lexuesi opinionin e tij. --  eagleal  28 shkurt 2013 15:10 (CET)
Kjo dëshmon se ti Mr. Pseudo edhe dy fjalë të sakta nuk je në gjendje t'i formulosh vetë por me dëshirë shpesh i "huazon". Është ekzakt përmendja nga ana jote fjalë për fjalë e thënies "etërit e tu ideologjik" ajo që ta hoqi perçen e zezë që të ka mbuluar fytyrën dhe të zhveshi laskuriq para të gjithëve. Është po kjo perçe e zezë që nuk të lejon të shohësh me sy të pastër qiellin e kaltër të së vërtetës. Është po ajo perçe e zezë që nuk të lë të pranosh ato, që nga të gjithë po identifikohen ndoshta dhe indirekt edhe po shfaqësohen, si gjëra të pa drejta dhe të pa pranueshme. Indirekt gati të gjithë po të lënë të kuptosh se po e tepron dhe po bëhesh qesharak me sulmet e tua personale ndaj përdoruesve. Por ti fatkeqsisht akoma nuk arin ta kuptosh dhe nuk heq dorë. Në qafë paç veten i themi ne nga anët tona. Sa herë do ta kujtoj: Ato lidhjet e jashtme që ti na i quan gjoja "referenca" nuk janë burime të sigurta që u referohen veprave letrare të studiuara dhe të konfirmuara nga institucione përkatëse. Fotoskanimi i asaj letre, që duket sikur është grisur nga ai topi i rrumbullakët me reklamën "non finiscono mai", nuk mund të pranohet si burim i sigurtë. Mbete duke u kapur pas ushkurit të kalbur të të tjerëve dhe nuk i shqitesh. Referimet e tua në artikull unë do ti kritikoj për kaq kohë deri sa ato të bëhen publike në literaturë të besueshme. Të njëjtën gjë do të bëj edhe nëse ti do të mundohesh të bësh edhe për ato personalitete, të cilëve ti u huazon dhe shprehjet. Provoje njëherë të hedhësh baltë duke futur referenca të pa besueshme për figura të shquara nga të djathtët dhe do të bindesh. Unë të them të krijosh një identitet tëndin personal. Kthjellohu! Babagjysh (diskutimet) 28 shkurt 2013 16:15 (CET)
Qenke derdimen njeri! Po me argëton, vertet. Dmth, kur te pelqejne ty e te ledhatojne egon tende te semure pranohen referencat, ne te kundert jane jo te besueshme... E ke at ideologjik, se biologjik nuk them dot, sepse shife edhe njeher vet se cfare modifikimesh ke bere: këtu Ti flet me superlativa, or taj, sikur të ishim akoma nën pordhët (ma lejoni shprehjen ju lutem!) e xha Enverit. Si në kohët kur të gjithë duartrokisnin e të gjithë qanin, sipas urdhrave, se përndryshe të vrisnin e të internonin. Unë nuk e di se ku bën pjesë ti, tek ata që duartrokisnin sepse vërtet mendonin për sukseset e planeve 5 vjeçare, apo tek ata që duartrokisnin e qanin nga frika. Sido që të jetë, je i nderuar e respektuar. Ah, ja një karamele, për të nderuarit që na lexojnë. Kur të kem çik më shumë kohë, do vete e do redaktoj artikullin mbi Sali Barishën. Dhe di shtoj mjaftë referenca për aktivitetin e tij në gjirin e Partisë komuniste. Ore se mos më bën, prap kritika, për... dëmtim personalitetesh.
Nëse ti je për pasqyrimin e vetëm anës që të intereson, unë siç shihet, për ata që kanë sy e duan të shikojnë, jam për të vërtetën, pra të dyja anët, si "negative" e "pozitive". Je dhe i krishterë ti pale. Ta dinte Mesia që në 2013 do kishte njerëz të tillë, nuk do ishte sakrifikuar! Shëndet! ;) -- Mr. Pseudo diskuto 28 shkurt 2013 16:40 (CET)
Them ta mbyllim këtu, të pakëtn unë këtë do mundohem të bëj. Punë të mbarë e po kishte ndonjë pakënaqësi, bujrum.-- Mr. Pseudo diskuto 28 shkurt 2013 16:48 (CET)

OK, Babagjysh dhe Pseudo, mjaft me kete diskutim mbi njeri tjetrin. Kontaktohuni me email, ne faqet tuaja te diskutimit, ose ne ndonje forum per te sqaruar çeshtje. Ketu flitet per inklusionin e disa informatave apo jo, ne nje çeshtje kontroverse. Babagjysh, mund te japesh burime qe kundershtojne ato te Pseudos? --  eagleal  28 shkurt 2013 16:57 (CET)

Përhendetje Eagleal, pergjigjen time mund te ndjekesh ne faqen e diskutimit të artikullit Kristaq Rama.-- Euriditi  28 shkurt 2013 17:16 (CET)
Diskutimi po kalon te faqja e diskutimit se artikullit ne interes. ][Diskutim:Kristaq_Rama]]   eagleal  28 shkurt 2013 22:12 (CET)

Kam dhënë aq shumë Eagleal, sa që po pëllcet edhe faqja e diskutimit dhe po bëhet për arkivim. Vazhdo leximin ke vendi ku duhej bërë qysh në fillim. Babagjysh (diskutimet) 1 mars 2013 15:24 (CET)

Wikidata phase 1 (language links) live on this Wikipedia

Sorry for writing in English. I hope someone can translate this locally. If you understand German better than English you can have a look at the announcement on de:Wikipedia:Kurier.

As I annonced 2 weeks ago, Wikidata phase 1 (language links) has been deployed here today. Language links in the sidebar are coming from Wikidata in addition to the ones in the wiki text. To edit them, scroll to the bottom of the language links, and click edit. You no longer need to maintain these links by hand in the wiki text of the article.

Where can I find more information and ask questions? Editors on en:wp have created a great page with all the necessary information for editors and there is also an FAQ for this deployment. It'd be great if you could bring this to this wiki if that has not already happened. Please ask questions you might have on the FAQ’s discussion page.

I want to be kept up to date about Wikidata To stay up-to-date on everything happening around Wikidata please subscribe to the newsletter that is delivered weekly to subscribed user’s talk pages.

--Lydia Pintscher 7 mars 2013 00:10 (CET)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Kuislinget dalin heronj!

Ne artikullin "Lufta Civile 1943-1944" po fallsifikohet historia e shqiperise per disa tradhetare dhe sherbetore te pushtuesve!! Po pjese me e madhe e atyre qe ju permendni per shqiptare ketu pagueshin nga pushtuesi dmth ne gjuhen politike ata quhen kolaboracioniste dhe kuislinge!--Maja e Lëpjetës (diskutimet) 9 mars 2013 11:39 (CET)

Or taj, nuk e merr kush ma parasysh Arben Puton, ne ketu nuk jemi juri t'i vendosim nji etikete atij qe asht pague apo tjetrit. Bejleret gjithsesi financuen me shpenzimet e tyne Ballin Kombetar, Abaz Kupi po ashtu Legalitetin, Kryezinjt, Muharrem Bajraktari dhe Gjomarkajt prape trupat e tyne me forcat e tyne. Komunizmi erdhi me arin britanik. Keto jane te mirenjohuna tashma. S'po thote kush iku i miri dhe ngeli rezili se po ta lexosh historine e pas '44 nuk ekziston nevoja t'i vesh epitete, flet vete. Vetem ju flisni me epitete se ju mungon erudicioni te kapni ndoj liber e t'i citoni faktet nji mbe nji. Ndrysh rrethanat e Norvegjise e ndrysh tonat, asht abuzue se tepermi me termin Quisling. --S. Saiti (diskutimet) 10 mars 2013 22:22 (CET)

DIKTATURA E DISA KONTROLLOREVE PO SHTERMBERON DHE PO KTHEN NE NJE LUFTE CIVILE EDHE SHESHIN E wIKIPEDIAS SHQIPTARE NDAJ DHE UNE NGA KONTROLLORET KERKOJ: QE TE HAPET VOTIM PER ARTIKULLIN E TRADHETAREVE TE KOMBIT DHE KOLABORACIONISTEVE TE PUSHTUESVE DHE KUNDERSHTAREVE TE ALEANCES ANTIFASHISTE TE LUFTES SE DYTE BOTERORE. HISTORIA DO TE NA GJYKOJE PER VENDIMET QE MARRRIM NE KOHET KUR E MIRA DHE E KEQJA NGJAJNE AFER! DISA E NDANE KETE TE VERTETE ME GJAKUN E TYRE DUKE E CLIRUAR VENDIN NGA PUSHTUESIT DHE SAHANLEPIRESIT E TYRE!--Maja e Lëpjetës (diskutimet) 10 mars 2013 22:37 (CET)

Mungese barazpeshe psikologjike

Ti qenke njeri vertete i vogel lol :D ... po t'i kishe lexue te pakten Ameryn dhe Smiley s'do baje si bihude e keqe ketu. Por veç per copy-paste je. --S. Saiti (diskutimet) 11 mars 2013 17:03 (CET) Dhe jo vetem kaq, por qurravitjet e Jueja si baxhella jane vertete qesharake. Ky i imi asht thjesht konstatim dhe jo fyerje personale, merreni si nji ekspozé psikoanalize falas. Pikerisht shkollimi lot rol ketu, se ti s'di me shkrue shqip nga asnji lloj drejtshkrimi e m'predikon burime te cilat ti s'i ke shfletue asnjenat nderkohe qe une gjysmat e tyne i kam perdore neper wiki. Pastaj viktimizimi yt asht qesharak, dukesh qarte se je nga brezi i patatinave i indoktrinuem nga filmat me partizane nderkohe qe une kam pase familjare t'internuem ne Prishtine nga nazistet. U dashka "pushkatue" shkrimi sipas jush sepse qenka prej nji ballisti, e askush s'ndermerr ta redaktoje por vetem t'i shtoje paragrafe vetjake pa burim ndersa e akuzon krejt artikullin per mungese burimesh.--S. Saiti (diskutimet) 11 mars 2013 18:16 (CET)

U kËrkoj kontrollueve dhe administratorëve të tjerë TE HIQET E DREJTA E KETIJ KONTROLLORI ME NOFKËN HATAKE PËR SHKARJE PSIKOLOGJIKE! ( nuk vë në dyshim që në momentin kur i ka fituar të drejtat ka qënë në rregull nga shqetësimet psikologike pOr për momentin mendoj se nuk qëndron në ato pozita!) Fjalët më sipër të theksuar me të trasha janë treguesit e mungesës së barazpeshës psikologjike. Siguroj çdo kënd qe as e njoh dhe as jam përlasur në asnjë formë me këtë individ më parë.

1. lexue, shkrue, shfletue, asnjenat, internuem etj si këto i përkasin dialektit verioroperëndimor të shqipes (por këtu eshte vendosur të jetë shqipja e unifikuar që të njësoje dhe afrojë shqiptarët me njeri tjetrin, egziston mundësia e nje wikipedie edhe në dialekte)

2.s'do, s'di,t'internuem, s'ndermerr etj janë forma te gjuhës gojore, që vetëm kështu mund të gjejnë dokumentim kurse wikipedia eshte shkrimore.

3.ekspoze me theks mbi e është një formë e gjuhëve të huaj pra jo e shqipes.

4.fjalët me ngjyrim negativ deri ofendues! si lol(unë as jam parë e as jam takuar ndonjehere me të dhe nuk jam në asnje rrafsh me të),i vogël, bihudë, qesharak, qurravitjet,"brezi i patatinave" apo baxhella janë të papranueshme për kohën dhe jashtë kuadrit të wikipedias 4. probleme psikologjike; mjafton të ndiqni zinxhirin e fjalëve:ekspozé psikoanalize,pase familjare t'internuem,"pushkatue", Për mungesë kohe po e mbyll këtu por besoj mjafton--Maja e Lëpjetës (diskutimet) 11 mars 2013 19:01 (CET)

O gjytyrym, ketu diskutoj si te me vij ma mbare, po pate gja per menyren si shkruej apo redaktoj artikujt, bujrum. --S. Saiti (diskutimet) 12 mars 2013 22:24 (CET)

== > REFUZOJ TË DEBATOJ ME NDOKEND QE PER MUA DUHET TE DESHMOJE DOKUMENT PER SEMUNDJE QE KANE IMPAKT NE SJELLJE ME SHOQERINE! Kjo nuk do te thote automatikisht qe ndokend qe eshte i semure me nje semundje te kete gjithshka keq se ligjet e natyres bejne rregullimin natyral, kurse ne si qënie shoqërore na përket që të bëjmë pastrimin intelektual! Unë vetem kostatova u PËRKET TË TJERËVE TE GJYKOJNË DHE TË VEPROJNË!--Maja e Lëpjetës (diskutimet) 15 mars 2013 13:37 (CET)

== > Konstatimi yt M. e L. është edhe konstatimi im. Ai është aq i sakte sa dhe i besueshem. I lutem kryesisë të bllokojnë përfundimisht përdoruesin S. Saiti dmth. Hatake që provokon hapur me thirrje të tilla si bujrum. Në gjuhën shqipe kjo fjalë është një provokim i hapur për duel. Bllokojani dhe IP-në këtij njeriu, që ka si qëllim vetëm propagandimin e interesave nacionaliste të ballit. Babagjysh (diskutimet) 15 mars 2013 17:53 (CET)
Juve ju kane tredhe trute arsimtaret e diktatures qe donin kuadro bre burrani. Ajo çka bujrum donte me thane ma nalt per ty qe je krejt i paafte me lexue mes rreshtash asht se nëse ke gjë për mënyrën e të shkruarit që kam përdorur ndër redaktimet që kam bërë gjer më tash atëherë bujrum m'i redakto gabimet. Tash t'i kthehemi gjuhes qe ma kande (ma ka ënda), nese do doja me ftue kend per duel, bejleg, mejdan, do iu gjeja nepermjet IP-se dhe nji ser menyrash tjera dhe ju shihja sy mbe sy. Por tue qene se s'jam aspak i interesuem me pa mumje qe gjallojne nga nji fryme tashma e kalbun (Fryme si ajo e Fryme e vdekur qe mjeshtri i vertete - e une u them mjeshter ketij kallep njeriu e jo K. Rames te artikulli i te cilit dikush ketu ka nxjerre jarge kur i ka shkrue vargun me epitete servile - Mitrush Kuteli la porosi per te ndryshue perkthimin e maparshem Shpirtna te vdekur). Duhet njeri i gjane shume te me perçansoje shendetin tim mendor duke qene se artikujt qe une i kam ba gjithe vetemohim ju vini per t'i vu vula persiper athue se j'ua bani nana. Ua kuptoj dembelizmen dhe sportivitetin servil qe keni ndaj historise se kuqe, legena si ju ato jane mundue mbi 40 vjet t'i krijojne, ama asht gjynah/mekat qe wikipedia te gjymtohet prej individesh si puna juej. Bujrum malesoret e te gjitha trevave shqiptare bashke me nji grup fjalesh turke (hoshgjelden, hoshbollduk, bereqjavers, etj) i kane pervetesue qe te kishin te mundun me i thane te pakten dy fjale me turkun kur ka pase qene koha e tij. Por ti jo vetem ke mangesi te thekuna ne kulture te pergjithshme por te mungon dhe clairvoyence/qartepamesia per te pa se sa figurat kam trajtue une e ty te ka ngele sahati vetem tek Balli Kombetar, te cilit do t'ia baj dhe faqjen por jo per inat tandin, por sepse duhet (ndersa ti rri e vendos vula dhe nxirr jarge te K. Rama, mos krijo artikuj!). --S. Saiti (diskutimet) 15 mars 2013 19:53 (CET)

Diskutoni se ç'duhet bërë me artikuj të dyshimtë si Lufta Civile 1943-1944

Përdorues të regjistruar, jeni të ftuar të merrni pjesë në këtë votim të hapur për të vendosur për vërtetësinë e artikullit Lufta Civile 1943-1944. Rezultati i votimit do të jetë dhe dëshmia e pa kundërshtueshme nqs. artikulli do shpërngulet apo edhe të griset. Ky votim duhet të shërbejë dhe si nismë për të shmangur editwar dhe fyerjet që përdoruesi Hatake po bën ndaj përdoruesve të tjerë.

Pyetje: A duhet që artikuj me përmbajtje të dyshimtë të shpërngulen te faqja e përdoruesit përpara se të grisen? Jeni të lutur të votoni me PËR ose KUNDËR, shpjegimi nuk është i nevojshëm.

Përdoruesi Shpjegimi (mund të lihet edhe bosh) PËR ose KUNDËR
Babagjysh Artikulli pasqyron mentalitete dhe bindje personale, dhe jo historinë e shkruar në vepra letrare. Duhet grisur ose të kalojë tek faqja personale e mbrojtësit të saj   PËR
Maja e Lëpjetës Artikulli manipulon historinë shqiptare dhe ngre teza që nuk egzistojnë në shkencën serioze, dhe ajo që është më e rrezikshme heroizon kolaboracionistët dhe kuislingët. Ky fakt i rrezikon shqiptarët që të renditen në krahun e pushtuesit që i shërben tezave të armiqve të Shqipërisë dhe të interesave të Shqiptarëve.   PËR
S. Saiti Artikulli pasqyron ate ç'ka pa udheheqesi i çetave te Ballit Kombetar per Beratin. Vendimet e preme me thike ndaj kandveshtrimit ndryshe jane krejtesisht te nji kohe qe tashma nuk gjallon ma. Jo vetem qe dy mendjekalbun (nese s'asht nji njeri me 2 adresa, gjithmone) vendosin vula por edhe nji paragraf Qendrime e vendosin pa citue burimin e marre, nderkohe qe te pakten lidhja e jashtme e artikullit ne diskutim pasqyron nga asht marre. Franca ka ba 200 vjet me peshue si duhet Revolucionin Francez, ndersa dy a ma shume vete ketu bajne gjamen nese u cenohen imazhet me te cilat jane rrite (Kristaq Ramen perfshi).   KUNDËR
Arbitri Kujt po i thun udheqes i ballit ti o malok pa shkoll. Po ata ka qen tradhtar kombi. Gjith Shqipnia e di vetem ti jo. Zhdukini shkrimet e armiqve PËR
[[Përdoruesi:]] . {{}}
[[Përdoruesi:]] . {{}}


Mendime nga përdorues të rinj me shumë pak redaktime

Sipas rregullores të drejtën e votimit e kanë vetëm përdorues të regjistruar me një numër të mjaftueshëm redaktimesh.

Redaktimet e Adriatik Çelës nuk i plotësojnë këto rregulla, prandaj janë spostuar këtu. Shprehja e mëposhtme e përdorur nga përdoruesi Adriatik Çela nuk i afrohet aspak "gjuhës së skrapallinjve". Stili i të shkrimit përngjason shumë me me dikë tjetër.

Në redaktimin e tij të parë përdoruesi me nofkën Adriatik Çela për veten e tij ka shkruajtur kështu:

"Jam lind ne vitin 1975 ne Skrapar, Shqipni. N'vitet 90 u largova nga Shqipria per ne Evrop. E hap ket faqe sepse kom deshir te kontriboi per gjuhn shqipe"


Përdoruesi: Adriatik Çela shprehet kështu:

 • Pretendimet e ngritura nga Lepjeta nuk me duken te bazuara. Duken thjesht si inate personale ideologjike. Artiklli nuk mund te griset e as te bllokoet, tashme jane vendos shenjat qe tregojne se eshte ne permirsim, pra mendoj se nuk ka nevoja te tepert per llafe. Se po te fillojme te ngrem pretendime marrim gomen e fshim gjithe uikipedine pastaj.Me respekt A. Çela


Në faqen e diskutimeve të Majës së Lëpjetës, Babagjyshi i bën thirrje atij: "Na ndihmo që t'i tregojmë vendin kujtdo që mundohet të përhapë pikëpamje personale". Në wikipedia atyre që nuk shkruajnë artikuj të mirë u shpjegohen me qetësi rregullat dhe nuk u "tregohet vendi" siç kërkon të bëjë përdoruesi i ri Babagjyshi. Shprehja "t'i tregojmë vendin" është një shprehje e së shkuarës që përdorej për "armiqtë e klasës". Në wikipedia ne duhet të jemi tolerantë. Unë kam vënë re që wikipedianë me experiencë dhe që kanë dhënë një kontribut të madh në wikpipedian shqip si  Euriditi ,   eagleal , Olsi, Gentius etj. janë treguar shumë të duruar dhe pavarësisht bindjeve të tyre për një artikull të caktuar u kanë shpjeguar të tjerëve se si funksionon wikipedia. Unë do tj'u kërkoja me dashamirësi përdoruesve të rinj Babagjyshi, Maja e Lëpjetës e ndonjë tjetri që të merren më shumë me krijimin e Faqeve të reja ose projekteve të rinj e të mos i harxhojnë energjitë me diskutime pa fund, me kërkesa për grisje artikujsh që mund të përmirësohen, apo me kërkesa për heqje privilegjesh atyre me të cilët nuk janë dakord. Në wikipedia, aq më tepër në wikin shqip, nuk ka vend për urrejtje. Shpresoj që të mirëkuptohem. ~~Lerriklo (diskutimet) 14 mars 2013 04:21 (CET)
Pikësëpari ti këtu je futur pa radhë. Redaktimi yt nuk duhet ta kishte vendin këtu por në fund të faqes. Tipike kjo për redaktorë që nuk njohin akoma rregullat më elementare të redaktimit. Jo dita e lajmërimit, por mënyra e redaktimit vërteton se kush ështe i ri e kush jo. Përdoruesit që ti na përmend më lart dinë të lexojnë dhe të llogjikojnë shumë herë më mirë se ty dhe se Ms. Pseudo apo Hatake që ti po kërkon t'i marësh në mbrojtje. Këta dy të fundit me redaktimet e tyre kanë dëshmuar hapur se kanë krysisht intersa të përbashketa politike dhe vetëm rrallë enciklopedike. Njëanshmërinë tënde unë ta shpjegova dhe ta vërtetova me fakte bindëse edhe ke paragrafi i hapur nga ty me titullin Diskutime serioze, kur ti solle dy thënie për t'i dalë përkrah Ms. Pseudos, por "nuk kishe lexuar dot" sharjet pa fund të tij. Nuk ke shumë faj për këtë, se "ndoshta të ishin veshur syzet". Aty e tregove veten tamam se kush je, kështu që është me bazë thirrja që i duhet treguar vendi kujtdo që mban një qëndrim të njëanshëm. Po të duash ta shkruaj dhe me gërma të trasha dhe të mëdhaja, që ta lexosh jo vetëm ti por edhe ata që i kanë akoma sytë me graso. Pse të dogji miza nën kësulë kur lexove këtë shprehje? Një njeriu me qëndrim asnjanës një thënie e tillë jo që nuk do t'i bënte aspak përshtypje, por përkundrazi ajo do t'a inkurajonte atë për mbështetje. Më vjen keq për ty se ndryshe nga Hatake ti ditke të paktën të shkruash dy rreshta pa gabime. Vlerësim i mirë ky për ty pavarësisht se përmbajtja dhe stili yt i redaktimit të lënë shumë për të dëshiruar. Duhet të punosh edhe ca vite e kur të kesh fituar përvojën e duhur eja e flasim prapë po deshe. Për mua je akoma në nivelin e një përdoruesi në fakt disi të preokupuar dhe entuziast, por që fatkeqsisht prej keqinformimit apo ndikimeve nga persona të huaj gjendet momentalisht nën trysninë e medimeve pak a shumë të lëkundshme dhe turbullta. Pasiguria jote shkaktohet ndoshta nga ndonjë goditje që sistemi yt qendror mund të ketë pësuar nga ndonjë tronditje ke "balli(na)". Kjo tronditje ka ndikuar ndoshta që ti t'u ngjitesh si "balta pas këpuce" atyre që demostrojnë hapur se kanë pikpamje nacionaliste. Të këshilloj të heqësh dorë sa më shpejt nga rruga pa krye ky ndoshta pa vetëdije ke hyrë, dhe t'i bashkohesh idealeve të pjesës dërmuese të shoqërisë demokratike. Përshëndetje Babagjysh (diskutimet) 15 mars 2013 15:48 (CET)
Arroganca jote kunder dikujt qe shkruan me qetesi per tolerance tregon qarte formimin tend psikologjik. Une te terheq vemendjen te jesh me i qete dhe te mos merresh me diskutuesit, po me permbajtjen. Po lexoj kontributet e tua dhe fyerjet e tua nuk kane te sosur. Te lutem mos ofendo me njerezit se asnjeri s'te ka borxh. Tetovo boy (diskutimet) 15 mars 2013 21:13 (CET)
Nga na erdhe këtu kaq papritur dhe kush je ti që shan? Aha ndonjë çorapekull tjetër. Po mirë moj çorapekull pa na thuaj njëherë se kush shkruan me qetësi dhe tolerancë? Ti, çorapekukllat e tua apo kush? Ik ore për kokën tënde se na dhjeve gazit. Ik andej nga ishe më mirë. Ik e pirdhu se në të kundërt do më detyrosh të ta nxjerr bojën dhe atje, që pastaj mos të kesh vrimë ku të futesh fare. Mjerimi yt psiqik është bukë që s'kapërdihet lehtë mor kau bojs me zhele. Ashtu ke qenë e ashtu do të mbetesh Babagjysh (diskutimet) 16 mars 2013 04:09 (CET)
Vota ime mund te mos merret parasysh, po doja te terhiqja vemendjen per votimin: Votimi eshte i kote, pasi, edhe po te griset faqje, permbajtja do jete bashke me krijuesin, i cili do mund ta rikrijoje artikullin dhe ta coje ne sqwiki me vone. Desha te terheq vemendjen per burimet e artikullit. Tani per tani jane te njeanshme dhe veshtire te qendrojne. Per Luften Civile ne Shqiperi ka burime te tjera te vlefshme si Owen Pearson fq 323 flet qarte per lufte civile. Ne wikipedia nuk mund te pranohen burime si ato te Ballit Kombetar (apo edhe ato te Partise Komuniste), pasi jane te njeanshme. Pra artikulli duhet rishkruar me burime asnjanese. E kuptoj qe eshte e tmerrshme qe i vetmi historian ne burime shqiptare qe e mbulon eshte Z. Uran Butka e ndonje tjeter, po keto jane rregullat e wikipedias per burime te besueshme. Tetovo boy (diskutimet) 15 mars 2013 21:21 (CET)
Vota tënde do të ishte me aq shumë vlerë se edhe vota e ndonjë çeçeni apo talibani që do e dërgonin për të vëzhguar këtë projekt. Bën mirë të shkosh përsëri atje ku ishe, se edhe sikur njëqind nofka të tjerë të zgjedhësh, nga era që lëshon do të zbulonin të gjithë se kush je. Çdokush që do të lajmërohet pas ditës së votimit nuk do ketë as më të voglin shanc për pjesëmarrje në votim. këtë ta kesh të qartë jo vetëm ti por edhe gjithë çorapekukllat e tjerë. Babagjysh (diskutimet) 16 mars 2013 04:09 (CET)
(po injoroj komentet "trolling style"): Une nuk e kuptoj se kush te tha ty qe une do votoj. Tetovo boy (diskutimet) 16 mars 2013 06:52 (CET)
Një nga pesë shtyllat e wikipedias:  Redaktoret duhet të sillen me njeri tjetrin me respekt e mirësjellje.
Respektoni dhe jini i sjellshëm me kolegët e tu wikipedianë, madje edhe kur ju nuk pajtoheni me ta. Zbatoni rregullat e mirësjelljes së Wikipedias, dhe shmangni sulmet personale. Gjeni konsensusin, shmangni luftëra redaktimi, dhe mos harroni se ka 86.423 artikuj në Wikipedian shqip për të punuar dhe për të diskutuar. Veproni në mirëbesim, dhe mos e prishni Wikipedian për të imponuar pikëpamjen tuaj. Jini i hapur dhe mikpritës i të sapoardhurve, si dhe mirëbesoni të tjerët. Kur lind një konflikt, diskutoni detajet në faqen e diskutimit dhe ndiqni Zgjidhjet e konfliktit. ~~Lerriklo (diskutimet) 16 mars 2013 07:06 (CET)
Kanë filluar të dalin ca emra të rinj si ato kërpudhat pas shiut o Lerriklo dhe kthejnë artikuj të diskutueshëm. Të kthehemi ke këto pesë shtyllat e tua tani. Aktualisht lidhjet janë pa dalje, mua më shfaqen të kuqe po ty? Babagjysh (diskutimet) 16 mars 2013 06:48 (CET)

Pavarësisht nga ajo se çfarë ka shkruar përdoruesi Adriatik Çela, vota e tij nuk mund të merret parasyshë për shkak të numrit shumë të vogël të redaktimeve të bëra nga ai. --Λeternus 13 mars 2013 10:37 (CET)

Un kerkoj ndjes, nuk e dia. po nese me jejohet ta di sa redaktime duhen? Duuke par nderhyrjet tuja t maprshme ndisutimet me lart, medoj se duhet ta shihni cik me vmendje aktivitetin e atij Babagjyshit. Me respekt!--Adriatik Çela (diskutimet) 13 mars 2013 21:28 (CET)

Convert complex templates to Lua to make them faster and more powerful

(Please consider translating this message for the benefit of your fellow Wikimedians)

Greetings. As you might have seen on the Wikimedia tech blog or the tech ambassadors list, a new functionality called "Lua" is being enabled on all Wikimedia sites today. Lua is a scripting language that enables you to write faster and more powerful MediaWiki templates.

If you have questions about how to convert existing templates to Lua (or how to create new ones), we'll be holding two support sessions on IRC next week: one on Wednesday (for Oceania, Asia & America) and one on Friday (for Europe, Africa & America); see m:IRC office hours for the details. If you can't make it, you can also get help at mw:Talk:Lua scripting.

If you'd like to learn about this kind of events earlier in advance, consider becoming a Tech ambassador by subscribing to the mailing list. You will also be able to help your fellow Wikimedians have a voice in technical discussions and be notified of important decisions.

Guillaume Paumier, via the Global message delivery system. 13 mars 2013 21:23 (CET) (wrong page? You can fix it.)

OFERTE PER PAQTIM!!!!

 • 1.DUKE NDJEKUR ZHVILLIMET, PA HYRE SE KUSH SI REGON NDAJ KUJT, JAM I MENDIMIT QE PER NJE PREUDHE 10 DITORE TE MOS KETE ASNJE DEBAT MIDIS PALEVE DEBATUESE.
 • 2.NUK DO TE DUHET TE KETE CENIM NGA MOMENTI I NESERM ASNJE LEVIZJE T METEJSHME NE ARTIKUJT E DISKUTUESHEM PAVARESISHT GJENDJES MOMENTALE
 • 3.ADMINISTRATORET DO TE DUHET QE TE SHUAJNE CDO PERPJEKJE PER DEBAT , PER 10 DITE ME RRADHE--Maja e Lëpjetës (diskutimet) 15 mars 2013 23:11 (CET)
Ta ofroj une paqtimin ty:
 • Ti bashke me Babagjyshin rrini urte kur vjen puna tek tematika historike, tue qene te dy te shperlame ideologjikisht me sa pashe (na kujtove edhe Lidhjen e Maleve qe vriste mesues, nderkohe qe Bardhok Biben e vrane te vetet e Ndrece Ndue Gjoken si Fultz-ist e ka vra kumandari per ta perligje masakren qe bani ndaj Mirdites, siç denoi me gjithe Fultz-istet).
 • Shkruej me germa te vogla, dhe mundoju t'i japesh vetes mundesine me shkrue te pakten sipas nji drejtshkrimi. Do t'ishte e rrezikshme me te lane ne dore ty ndoj artikull.
 • Artikujt e diskutueshem duhen kape ne dore nga njerez qe marrin ere nga historia (profili im prej politologu m'jep aftesine per t'u marre me histori tue pase parasysh se vellimet e historise qe fusha ime kaplon dhe krejt parimet etike qe ndjeku jane konform frymes se te vertetes historike e neutrale qe wiki shqip kerkon te jape).
Naivitetit tand qe perpiqet t'i jape ZHVILLIMEVE, GJENDJES MOMENTALE, qe vete me Babagjyshin e krijuet pa ndjeke aspak parimet e Diskutimit, por pastertisht e besnikerisht tue shkue mbas vazhdes se temes qe u diskutue mbi ate cka u ba tek faqja e Kristaq Rames, ku me sa pashe, prape ai kishte vendose vula tjera.
Propozoj qe keta dembele Stambolle qe nder artikuj s'bajne gja tjeter vecse kritikojne dhe vendosin vula pa keshillue aspak in primis (siç keshillon dhe Konica mikun e tij mos te hape nji gazete se shqiptaret do thone keshtu e ashtu) t'iu mbyllen llogarite. --S. Saiti (diskutimet) 15 mars 2013 23:29 (CET)
Thirrjet administratoreve dhe perdoruesve ne wikipedia nuk funksionojne. Adminat e bejne mire punen e tyre, duke paralajmeruar, e, me pas, duke i bllokuar IP-ne, atyre qe ofendojne dekorin e wikipedias. Gjithesili t'i therrasi mendjes se vete duke iu permbajtur rregullave te wikipedias. Tetovo boy (diskutimet) 15 mars 2013 23:38 (CET)

Të spastrohen dialektet turkoshane hatakiste nga artikujt e wikipedias është kusht i pa diskutueshëm. Me ballistët nacionalistë që kanë luajtur me fatet e popullit nuk mund të ketë asnjë pajtim. Ky është urdhër i prerë dhe pikë. Babagjysh (diskutimet) 16 mars 2013 03:26 (CET)

Nuk me pelqen fare toni yt. Kush je ti qe jep urdhera nje here? Dhe pse duhet qe komuniteti te ndjeki urdhrat e tua? Tetovo boy (diskutimet) 16 mars 2013 03:47 (CET)

Ja ta zbusim pak zërin zogu kau bojs. Unë atë as që e kam menduar se duhet urdhëruar njeri dhe as e kam pas në mendje të ta lypi ty një gjë të tillë. Unë bile kam filluar të ta mbështes mendimin se e shoh që nuk je vandalist po thjesht kujton se je në forum apo në chat. Ç'farë mund të bëjë "gjyshi" për ty që të heqësh mërzitjen? Babagjysh (diskutimet) 16 mars 2013 07:12 (CET)

Sinqerisht ne fillim mendova se qendrimet e pabaza ndaj artikullit mund t'ishte ba nga ndoj shqiptar i trevave qe kane qene nen Jugosllavine, prej pervojes sime te maparshme. Me sa kuptova nga epitetet kishim te banim me nji lolo prej atyne qe e kane ndie te qamunen me denese kur vdiq kumandari. Turqizmat nuk e shnderrojne nji dialekt ne turkoshak lum miku, turqizmat jane me bollek ne gjuhen shqipe e s'ke nga t'i ikesh as ti, gjithsesi Fishta thoshte se nga nji fjale turke ban lazem. Sa per kusht i padiskutueshem dhe urdher i prere dhe pike - nga sekretari i partise, ti t'ban edhe me qesh, çka te duket vetja ty mer plak?! Une e shpreha ihere ma nalt se vetem se s'due te takoj mumje.
Ballistet jane eksponente te nji rryme politike qe duhet pasqyrue e nuk ka perse te shkaktoje asnji reaksion sikur te kishim individe me pergjegjesi e tager sa i perket te drejtes historike. Mandej perendimoret jo me kot i quejten nacionaliste... s'e paske vra mendjen se pse. --S. Saiti (diskutimet) 16 mars 2013 19:20 (CET)

Paralajmërim për përdoruesit marioneta

Wikipedia në shqip mbetet një komunitet i vogël dhe dikush që shpenzon vetëm një minutë në ditë këtu e kupton fare mirë se kush është përdorues që punon për të krijuar një enciklopedi dhe kush punon për të ngatërruar punë. Deri më sot nuk është patur nevoja pë një CheckUser, por në qoftë se rivazhdohet do të duhet të merren masa të mëtejshme. Do të organizoj një votim për zgjdhjen e menjëhershme të një CheckUser-i. Pa dashur të fyej kënd, por mos u bëni më tepër qesharakë. Sanksionet për ata që drejtojnë marioneta besoj se i dini, në qoftë se jo; kryesorja është bllokim i të gjitha adresave që varen nga e njëjta IP.

-- Euriditi  16 mars 2013 13:00 (CET)

Të lutem Euridit vendos rregull në Wikipedia, se marionetat (sockpuppets) nuk po na lejojnë të shkruajmë as edhe një artikull të vetëm. Falemnderit. Përshëndetje Babagjysh (diskutimet) 16 mars 2013 14:00 (CET)
Euridit, nuk ke nevoje per votim. Rastin mund ta cosh ne metawiki dhe t'i kerkosh nje nepunesi nje checkuser. Tetovo boy (diskutimet) 16 mars 2013 14:02 (CET)

Paralajmërim ndaj Babagjysh për fjalët e pista dhe vandalizmat e bëra nga ai

Koment i përdoruesit Mr. Pseudo

Më kuptoni të nderuar wikipedianë, por Babagjysh tek fajq e vet e fshiu dhe i kërkoi Euriditit ta bllokonte. Paralajmërim ndaj Babagjysh tek faqja personale

Babagjysh, po ta bëj njëherë personalisht vërejtjen, e pastaj do të shoh se cmund të bëj më tej po nuk nxure mend. Duhet të moderosh tonet kur komunikon me të tjerët. Që kur je futur ti këtu në vikin shqip ka patur vetëm debate e pak punë. Ke filluar e i ke marrë me radhë të gjithë ata që kanë mendime të ndryshme nga botëkuptimi yt i vjetëruar e regresiv. E kupton që komunizmi e dogma komuniste doktatoriale ka kohë që ka shkuar? Nuk të dënom më njeri sot po nuk mendove siç thoshte Enver Hoxha, o Babagjysh. Prandaj leri ato tonet prej sigurimsi që përdor kundrejt të tjerëve, që nga Puntori, Hatake, ndaj meje, Tetovo Boy, Lerriklo etj etj. E kupton që gjuha dhe metodika që përdor ti nuk i pershtaten aspak wikit? Kritikat gjithnjë janë të mirëpritura, edhe unë i mirëpres. Por ti nuk bën kritika për të mirë të wikit, o Babagjysh, ti bën kritika që i shërbejnë botëkuptimit tënd të vjtëruar e paranojak, ku të gjithë ishin armiq të popullit, që siç ke thënë diku "u duhet treguar vendi". Kjo e para.

E dyta, mos bëj më vadalizma mbi artikujt ku të tjerët po punojnë. Kjo nuk do të thotë që nuk mund të ketë përmirësime. Padyshim që informacioni vjen gjithnjë e në rritje e shumë mund të shtohet e të referencohet. Por ti po vepron keq! Ti heq pjesë artikulli që nuk të pëlqejnë e i quan pa referenca e shton pjesë të tjera komplet me përralla e mendime personale, të hiperbolizuara. dhe këtyre budallëqeve që shton, psh herët e para tek Kristaq Rama as që u gjete referenca, sepse nuk ka referenca për hiperbolizimet që u bën ti atyre që të pëlqejnë ty. Ti në referencat që kërkon je selktiv! Që do të thotë përdor dy standarde, dy pesha. Në këtë mënyrë ofendon të gjithë ata që punojnë këtu, sepse e mendon veten superior ndaj tyre, sikur ne nuk i kuptojmë vvandalizmat që bën ti, e ti na qenke i zoti të na i sheshës për "kritika".

Së treti, mos shkruaj më vjersha ofenduese, raciste si kjo këtu ku shan në mënyrë banale, rrugaçërore Hataken e të gjithë ata që nuk e mendojnë si ti. Kjo dë të mjaftonte për të t'i hequr të gjitha privilegjet që ke aktualisht!-- Mr. Pseudo diskuto 16 mars 2013 14:34 (CET)

Koment i përdoruesit Tetovo boy

Babagjyshi pas bllokimit me 13 mars, sapo u kthye, tregoi qe ai bllokim nuk e kishte bere fare te reflektonte e te nderronte sjellje dhe vazhdoi me:

A) Editime te tilla ofenduese si me poshte:

 1. Ky editim, ku me quan te cmendur ("Mjerimi yt psiqik") dhe ben ofendime te tjera si ("mor kau bojs me zhele"), apo thote qe mbaj ere te keqe ("nga era që lëshon do të zbulonin të gjithë se kush je")
 2. Ky editim, ku indirekt quan Lerriklon te cmendur, citoj "sistemi yt qendror mund të ketë pësuar nga ndonjë tronditje ke "balli(na)"." .
 3. Ky editim, ku quan fjalen "bujrum" si "provokim", kur fjala "bujrum" do te thote thjeshte "miresetevish"
 4. Ky editim, ku shan Hataken "brejtes bishtgjate
 5. Ky editim, ku edhe pse une e kisha hequr kete ofendim, ai e kthen mbrapsht, duke insistuar qe nuk do heqi dore nga ofendimet
 6. Ky editim, ku ai ofendon Hataken dhe dialektin e tij gege "turkoshak", dhe kete e jep si nje "urdhër të prerë": nuk merret vesh pse ky njeri mund te japi urdhra ne wikipedia
 7. Ky editim, ku me quan mua vandal pa asnje aresye e pa asnje argument
 8. Ky editim, ku eshte i pasjellshem me mua
 9. Ky editim, ku me quan "shpifes" dhe me thote qe "s'do te me shohe surratin"
 10. Ky editim, ku me quan "perdorues qe sapo kam dale nga veza"
 11. Ky editim racist, ku me fton te iki ne enciklopedine maqedonase e jo ne ate shqipe, pasi sipas tij, nuk qenkam shqiptar i kulluar e duke me fyer keshtu ne perkatesine time etnike, kur une e kam ne faqen time troc qe jam shqiptar
 12. Ky editim, ku thote qe jam nga skajet verilindore te Maqedonise dhe perseri me fton ne kishe. Koment trolli: Nuk e kuptoj pse vazhdon te me ftoje ne kishe: ndoshta pse do te me bezdise, pasi, sipas tij nje tetovar nuk mund te jete gje tjeter vecse myslyman? Per te mos folur per paditurine e tij gjeografike, e cila e vendos Tetoven ne verilindje te Maqedonise, kur Tetova eshte ne skajin veriperendimor te saj.

B) Mosthellim ne permbajtje po trolling i vazhdueshem:

Babagjyshi nuk thellohet ne brendi, po sulmon vazhdimisht kontribuesit personalisht. Diskutimi yne te faqja Diskutim:Kristaq Rama eshte tregues per nivelin e tij dhe se si administron nje diskutim: E fillon me nje arrogance te papare (ku thote "mbush ditet nje here pastaj me trego mua), dhe kur une i argumentoj qe Gazeta 55 eshte artikull i besueshem, pasi Human Rights Monitor e konsideron te tille, pergjigjet duke thene qe nuk i intereson se cfare thoshte nje gazete para 11 vjetesh, duke lene te qarte qe nuk ka kuptuar qe raporti i HRM nuk eshte artikull gazete, po eshte vleresim i HRM qe Gazeta 55 eshte e pavarur.

Kur une ia sqaroj kete, fillon aktivitetin e troll-it duke dale nga tema e duke me thene qe po te kisha qene femer do me degjonte, e duke me quajtur "zogu".

Kur une i terheq vemendjen e i them qe eshte jashte teme, vazhdon te tregoje qe s'ka kuptuar qe raporti i HRM nuk eshte artikulli, po vleresimi per burimin.

Kur une i them qe pervec Gazeta 55 ka edhe 4 burime te tjera te besueshme, ai hidhet dhe thote qe nuk do pranoje asnje nga gazetat me te medha shqiptare si reference, duke thene "pija lengun", "jane pacavure" e te tjera ofendime per mediat e pavarura shqiptare, dhe hidhet ne dege tjeter duke kerkuar "referenca letrare", a thua se referencat letrare jane burime te besueshme e, me arrogance, me thote te shkoj te fle gjume a thua se jam ndonje bebe.

Kur une i shpjegoj qe referencat letrare nuk jane te besueshme, dhe se pershembull poezia e Shevqet Musarajt "Epopeja e Ballit Kombetar" eshte reference letrare dhe si e tille nuk mund te merret si burim i besueshem, fillon ben insinuate qe une jam ballist, tallet me Ballin duke thene qe jane race pjellore, me fton te shkoj me te ne kishe, e me thote qe do e shtroje me mish e me raki, pra vazhdon trolling dhe nuk i permbahet temes.

Kur une i them qe perkatesia ime personale politike nuk ka te beje me temen, dhe e ftoj te vazhdoje argumentin, thote qarte qe nuk ka ndonje argument, po nga ana tjeter kerkon ne menyre absurde qe une te prodhoj nje dokument qe mediat qe solla per referenca te pavarura nga nje organ kompetent i shtetit shqiptar, duke vertetuar per here te trete qe nuk ka kuptuar qe une i solla Raportin e Human Rights Monitor per t'i treguar qe nje ent i pavarur nderkombetar e cileson Gazeten 55 si organ te pavarur. Meqe nuk eshte e mundur te aresyetohet me kete njeri, pasi tregon qe nuk kupton se cfare i thua dhe ka nje trolling konstant, une bej ndryshimin ku lidhjet e jashtme i ve si referenca ne artikull. Ai menjehere ben revert, pa sqaruar se pse e ben nga ana e permbajtjes, po duke theksuar se po ben revert vetem e vetem pse une jam perdorues i ri. Me ne fund duhet nderhyrja e nje administratori (Euriditi), qe te vere referencat ne paragraf e jo si lidhje te jashtme ne te cilat i kishte transformuar Babagjyshi.

I gjithe pershkrimi i mesiperm i perket vetem nje diskutimi po tregon se sa e veshtire eshte te komunikosh me kete njeri dhe se si ne faqen e diskutimit eshte thuajse e pamundur te arrish nje konsensus pasi kalon nga dega ne dege, dhe kur nuk di se ku te kapet, fillon ben trolling e fillon flet per mish te pjekur e raki, apo te fton te shkosh ne kishe me te, apo te quan "zog", apo te thote te flesh gjume, a thua se dikush vjen ne wikipedia per te bere muhabet me te.

Konkluzioni im: Te mesipermet editime jane maja e ajsbergut sepse ka te tjera, po cdo wikipedian i ndershem mund te kuptoje nivelin e ketij njeriu dhe pse ky njeri eshte i demshem per wikipedian. Ky njeri vetem dy dite pas bllokimit dhe brenda nje dite te vetme ka me shume se 10 editime shume problematike dhe ofenduese.

Une ndihem thellesisht i ofenduar dhe i pamotivuar qe te rri ne wikin shqiptar per te kontribuar, pasi ky njeri brenda nje dite arrin te me ofendoje papushim. Dhe per vete e kam lekuren e trashe, po dike tjeter ai do ta mund ta shokonte komplet. Dhe keto njerez nuk do kontribuojne ne wikipedia nese wikipedia ka anetare te tille, si Babagjyshi. Jane njerez te tille qe bejne qe projekti i sqwikit te mos zhvillohet. Jemi wikipedia me e varfer ne Ballkan per nga sasia e artikujve (pasi nuk dua te flas per cilesine).

Cfare kerkoj: Ua le administratoreve te vendosin per nje perjashtim, ne paanesine e tyre, po mendoj qe nje perjashtim do ishte shume i aresyeshem. Brenda 24 oreve ai arriti te me japi nje mal me evidence per te treguar sa i rrezikshem eshte nje individ si ky per kete komunitet. Po per vite me radhe sa dem duhet te beje? Tetovo boy (diskutimet) 16 mars 2013 15:12 (CET)

Koment i përdoruesit Babagjysh

HA DIKUSH NJE CORBE TE PRISHUR DHE VJELL GJITHE JETEN: SHKO KE WIKIPEDIA E GJUHES MAQEDONASE SE PO TE PRESIN BASHKEKOMBESIT. KJO ESHTE WIKIPEDIA SHQIP DHE VETEM PER SHQIPTARE TE KULLUAR. Babagjysh (diskutimet) 16 mars 2013 17:48 (CET)

GJYSHI E DI SE CA KERKON KY BOJSI NGA SKAJET VERILINDORE TE MAQEDONISE. KY DO TE VIJE NJE HERE NGA KISHA...PO TANI ESHTE AKOMA DIMER. NGA VERA DO TJA PLOTESOJ GJYSHI QEFIN PA TJETER. Babagjysh (diskutimet) 16 mars 2013 17:57 (CET)

Keto shkrepje ndaj shqiptareve nga Maqedonia jane vertete fyese dhe japin nji pasqyrim tjeter te te problematikes qe shkakton ky individ. Servilizmit ndaj Kristaq Rames, qendrimit dogmatik ndaj realitetit te Luftes se Dyte Botnore mes paleve nderluftuese, perversiteti i shfaqun me te pamun qe ai perdori pronorin i saj thjesht si alternative dhe te nxjerrunit jarg tue perdore nji fjale gjermane krejt te pavend qofte edhe ndaj nji femne, i shtojme dhe gegofobine apo islamofobine (do te vije nje here nga kisha).
I bashkangjitem kerkeses se Tetovo boy, edhe pse ndoshta s'me merret parasysh prej ferkimeve te maparshme qe kam pase me te naltpermendunin. Administratoret te vendosin per nji perjashtim, ngaqe ky individ krijon nji klime aspak frytdhanese ne kete komunitet. --S. Saiti (diskutimet) 16 mars 2013 19:43 (CET)

Racizmi i Babagjyshit

Fjalët e mësipërme i vënë kapakun gjithë kësaj tymnaje që ka krijuar aktiviteti vandalizues i Babagjysh-it.
Përveçse nuk ndan dot dëshirat e botëkuptimin e vet të vjetëruar e dogmatik, ka treguar jo një po shumë herë mllef dhe stigmatizim ndaj grupimesh të ndryshme, si besimtarëve myslimanë, shqiptarëve të Kosovës, shqiptarëve që kanë dykombësi, shqiptarëve që jetojnë jashtë shtetit e të tjera e të tjera. Ka mënyra e mënyra për ta shfaqur pozicionin e vet, edhe pse diametralisht të kundërt. Unë, psh. jam kundër dogmave (edhe atyre fetare) por gjithsesi nuk ofendoj njeri, në asnjë mënyrë. Sepse siç tregon rasti i Babagjysh-it, dogmatizmi mund të jetë edhe diktatorial komunist, dogmatizëm nacionalizmi të keq, dogmatizëm racist etj etj.
Cdmth, “SHKO KE WIKIPEDIA E GJUHES MAQEDONASE”? A nuk është në qëllimet e kësaj vikipedie të mbledh sëbashku shqiptarët, shqipfolësit, shqipofilët? Çfarë është ky stigmatizim llahtarës nga ana e Babagjashit? E pa tolerueshme, dhe të medosh që Babagjyshi duhet të ketë edhe njëfarë moshe! Turp!
Çdmth “VETEM PER SHQIPTARE TE KULLUAR”? këto janë teza raciste, merely (ang) raciste. Nga i lind këtij personi e drejta për të përkufizuar shqiptarin e kulluar? Çdmth shqiptar i kulluar njëherë? Më ngjajnë me tezat e Adolf Hitler që fliste për raca të kulluara. :::Mjafton kjo për një njeri me arsye për t’i mbyllur derën e vikit shqip për të paktën një vit këtij individi racist, separatist. Fjalët janë më sipër, Babagjysh, ti i ke thënë! E kuptova që në fillim ça tipi je o Babagjysh, ndaj edhe votova kundër heqjeve të privilegjeve për Puntorin, sepse e pashë qëllimin tënd të vërtetë. Ti nuk ke qëllim kontribuimin për vikin shqip. Ti çon kudo ku shkel një frymë shkatërrimi, një frymë ligësie, një frymë separatizmi, një frymë stigmatizimi ndaj atyre që nuk e mendojnë si ti, një frymë racizmi.

Shqptart e kullum domethon ata qe nuk e kon shit vendin ke armiku si ju ballist e qelbun me emrin hatake dhe zonja mr.pseudo me troll tetovo boy. ptu race e qelbun jashtqitja e kombit. Arb.iter (diskutimet)

Ja ça ka thënë së fundmi tek faqja e diskutimit të Euriditit: "Po ku ka troll me të dalë sheshit se ky maqedonas i pa skrupullt. Babagjysh (diskutimet) 16 mars 2013 17:42 (CET)" (theksimi im)
Kjo është e mjaftë!-- Mr. Pseudo diskuto 16 mars 2013 21:27 (CET)

Racizmi i Mr. Pseudo dhe Hatake dhe Tetovo boy

O gejs maqedonie shko ke maqedonsit ose me mire ke serbt se i dun shum spiunat si ti si MS.Pseudo dhe Hatake. Ptu race e ndyre. I keni ftyrat gjith cikla muti. Na dh 1 gelboqe turinit fuks Pseudo dhe Adriatik jane kopje maloksh. Ptu pjella shpellash. Nuk lat fjal pa shar. Ptu far e qelbur. Kthehni prap ke shpellat gjytyryma. Bjeri plako se kshu e dun ftyrt e bastardume

Racizmi i ballistve Mr. Pseudo Hatake dhe Tetovo boy

Keta trolla me konto dyshimta po dun me kriju artiklla per ballistat tradhtart e kombit qe e shiten vatanin gjate pushtimit nazist dhe bashkpunun me armikun si spiun. Keta duhen perjashtu qi knej sa me shpejt se jan njerzit me te felliqun pa fytyr. Ptu ju shoft fare e qelbun Arb.iter (diskutimet)

PERCARJA KONSUMON ENERGJI!!

Edhe nje here apeloj per gjetjen e paqtimit nga brenda por me sa duketbie ne vesh te shurdher! Kush ka ndergjegje kombetare e kupton qe kjo eshte nje vllavrasje intelektuale! KJO ESHTE HERA E FUNDIT QE BEJ THIRRJE DHE KJO U DERGOHET EDHE BUROKRATEVE PER REAGIM!!!--Maja e Lëpjetës (diskutimet) 16 mars 2013 22:10 (CET)

Këto veprimet e tua janë tipike të trollave, zotëri. Nuk mund të kërkohet në këtë mënyrë "paqja", sepse këtu nuk flitet për luftë. Nëse ju apo Babagjyshi e keni perceptuar të tillë, atëherë ky është problemi juaj që niseni me prekoncepte të tilla dhe ia mvishni ato edhe të tjerëve. Mos e hiq vëmendjen nga çka po diskutohet. Do të zbatohen normat e vikit, Babagjshi do të mbajë përgjegjësi për linçimet ndaj të tjerëve, për vandalizmat ndaj artikujve, për trollingun (si ky që po bën ti tani), për sharjet dhe së fundmi edhe për racizmmin! -- Mr. Pseudo diskuto 16 mars 2013 22:18 (CET)

Troll je vet koktul maqedonie qe bon pun ballistash pun armiqsore ptu qe u shoft fara poshten

"Lëri zot se nuk dine ç'bëjnë"--Maja e Lëpjetës (diskutimet) 17 mars 2013 21:56 (CET)

A mund të më shpjegojë njeri se si filloi gjithë kjo mesele dhe ç'po ndodh ekzaktësisht në Wikipedian shqip, se kjo zënkë ka dalë jashtë proporcioneve!--Pedanti (diskutimet) 18 mars 2013 20:23 (CET)

Sigurisht qe ka dale jashte proporcioneve, kur miresjellja nuk ndiqet, dhe mund te hash te shara nga mengjesi ne darke e ne fund fare nuk ka nderhyrje administratori. Se si mund te injorohen gjithe evidencat qe une solla lart per Babagjyshin nga gjithe administratoret, per mua eshte mister. Po prandaj njerezit me mend ne koke i rrine sa me larg qe te kene mundesi ketij websajti dhe preferojne te shkruajne me mire te ndonje blog si peshkupauje.com apo forumishqiptar.com, sesa te vijne ne sqwiki. Si rrjedhoje ka mesatarisht 2.5 kontribute ditore, 99% te artikujve jane te pareferencuar, dhe kemi me pak artikuj sesa cdo wikipedia ballkanike tjeter. Tetovo boy (diskutimet) 19 mars 2013 12:13 (CET)

Po te njejtat argumenta kam argumentuar edhe une ne rastin e me Pseudon, fyerje, ofendime, fjale pa dogane ne nje forum publik dhe për me tepër edhe nje qendrim provokues!!!--Maja e Lëpjetës (diskutimet) 19 mars 2013 16:08 (CET)

Bllokime

Në bazë të raportit nga Stewardë ndërkombëtar:

 • Tetovo boy   Possible Xhemilja, Dukagjinsi, Tanobanushi, Taregermuesi, Futbollisteshqiptare (there is a relationship, and it would be worth politely challenging)
 • Mr. Pseudo   Confirmed Stërgjysh, Adriatik Çela, Idris Ferra, and maybe one other (unused)
 • Babagjysh   Confirmed Arb.iter, Olo4u, Inswik (some of these lock unused)
 • Hatake   Inconclusive no evident relationship to any of the above accounts, though other accounts in vicinity, could be a busy range
 • Maja e Lëpjetës   Unrelated

Deri më tani janë marrë këto masa:

-- Euriditi  19 mars 2013 16:03 (CET)

Sqarime per çfare eshte Wikipedia

Tjeta te gjithve. Kam qene nje nga ata qe filluan qe redaktonin sqwiki se te paret, nder nje kohe ku kishte shume pake redaktues kalimtare dhe me shume perdorues aktive. (i) Si gje e pare Wikipedia eshte Enciklopedi (per njerezit apo makinat, ie. wikidata). Me duket se eshte harruar ky fakt. Eshte shkruajtur aq here sa ju hapni sqwiki, sa here afroheni Ndryshimet e fundit.

(ii) Faqet e diskutimit, apo Kuvendi, nuk jane threads/faqe forumi. Jane faqe te krijuara posaçerisht per diskutimin mbi nje dyshim, nje argument. Duket se kohet e fundit po marrin pjese ne diskutime te rendesishme perdorues ne nje menyre qe nuk reflektojne misionin e ketij projekti. Po paralajmeroj keta perdorues ose perdoruesit e ardhshem qe ka rregulla rreth sjelljes sociale.

(iii) Mua personalisht me vjen keq qe nuk mund te jeme me shume aktivë, sepse duke ndihmuar ne sqwiki dhe enwiki arrita njohurit teknike te mjaftueshme per te vazhduar me tej. Me vjen keqe akoma me shume per kete qe do shkruaj me mbas, por duhet per te ulur perdoruesit e siperm. Admins/Krats dhe përdorues aktivë: Si ne çdo wiki tjeter, perdoruesit qe hapin gjithnje lufte ne subjekte, edhe pse jashte intereseve te tyre, duhen bllokuar/ndaluar rreth diskutimit/redaktimit te atyre subjekteve (te ashtu quajturit perdorues qe ndesin flame wars). Keta perdorues jane te veshtire te kuptohen nga nje perdorues i prekur/qe mere pjese ne diskutim, por te thjesht nga nje perdorues i jashtem lexues, sepse shpesh bejne sulme ab hominem, apo nxjerrin ne diskutim topike qe dihet nxejne diskutimin. Neqoftese shikoni qe nje diskutim copetohet ne me shume diskutime/seksione, apo qe iken nga tema kryesore, shkruheni pa nguxim (ie. do not hesitate reporting it in the thread right below his/her answer).

Shpresoj ne mirekuptimin tuaj, --  eagleal  25 mars 2013 22:15 (CET)

(iiii) Tjetra: Diskutimet rreth artikujve i perkasin faqeve te tyre se diskutimit. Kuvendi eshte per raste emergjence kur redaktimet prishen dhe arrijne ne akte vandale. Ne kuvend diskutohen çeshtje qe i perkasin te gjithe sqwiki, jo nje artikulli. --  eagleal  25 mars 2013 22:19 (CET)

Wikidata phase 2 (infoboxes) coming to this Wikipedia

Sorry for writing in English. I hope someone can translate this. If you understand German better than English you can have a look at the announcement on de:Wikipedia:Kurier.

A while ago the first phase of Wikidata was enabled on this Wikipedia. This means you are getting the language links in each article from Wikidata. It is soon time to enable the second phase of Wikidata (infoboxes) here. We have already done this on the [first 11 Wikipedias] (it, he, hu, ru, tr, uk, uz, hr, bs, sr, sh) and things are looking good. The next step is English Wikipedia. This is planned for April 8. If everything works out fine we will deploy on all remaining Wikipedias on April 10. I will update this part of the FAQ if there are any issues forcing us to change this date. I will also sent another note to this village pump once the deployment is finished.

What will happen once we have phase 2 enabled here? Once it is enabled in a few days you will be able to make use of the structured data that is available on Wikidata in your articles/infoboxes. It includes things like the symbol for a chemical element, the ISBN for a book or the top level domain of a country. (None of this will happen automatically. Someone will have to change the article or infobox template for this to happen!)

How will this work? There are two ways to access the data:

 • Use a parser function like {{#property:p169}} in the wiki text of the article on Yahoo!. This will return “Marissa Mayer” as she is the chief executive officer of the company.
 • For more complicated things you can use Lua. The documentation for this is here.

We are working on expanding the parser function so you can for example use {{#property:chief executive officer}} instead of {{#property:p169}}. The complete plan for this is here.

Where can I test this? You can already test it on test2.

Where can I find more information and ask questions? We have collected the main questions in an FAQ for this deployment. Please ask questions you might have on the FAQ’s discussion page.

I want to be kept up to date about Wikidata To stay up-to-date on everything happening around Wikidata please subscribe to the newsletter that is delivered weekly to subscribed user’s talk pages.

--Lydia Pintscher 5 prill 2013 19:12 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)


Wikinews

Hi was visiting some Wikinews in other languges and came across sq Wikinews sorry I don't speak you languge I only speak English but anyways I was visiting it and I would like to help edit but I carnt because the main page is protected but it needs some users and administrator so I am rendering can some of the administrators and user who interested help create articles and improve sq.wikinews.org site please because it was last updated in the middle of 2012 when it should be updated every day with latest news 158.255.0.50 5 prill 2013 20:56 (CEST)

Origjinali

A mundet dikush të zhbllokojë artikullin Origjinali i cili lidhet me shumë faqe po ashtu duhet të jetë ridrejtim i Artikullit Origjinaliteti. Visi90 (diskutimet) 18 prill 2013 22:52 (CEST)

  U bë!. OrigjinaliOrigjinaliteti.-- Euriditi  25 prill 2013 18:45 (CEST)

Request for comment on inactive administrators

(Please consider translating this message for the benefit of your fellow Wikimedians. Please also consider translating the proposal.)

Read this message in English / Lleer esti mensaxe n'asturianu / বাংলায় এই বার্তাটি পড়ুন / Llegiu aquest missatge en català / Læs denne besked på dansk / Lies diese Nachricht auf Deutsch / Leś cal mesag' chè in Emiliàn / Leer este mensaje en español / Lue tämä viesti suomeksi / Lire ce message en français / Ler esta mensaxe en galego / हिन्दी / Pročitajte ovu poruku na hrvatskom / Baca pesan ini dalam Bahasa Indonesia / Leggi questo messaggio in italiano / ಈ ಸಂದೇಶವನ್ನು ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಓದಿ / Aqra dan il-messaġġ bil-Malti / norsk (bokmål) / Lees dit bericht in het Nederlands / Przeczytaj tę wiadomość po polsku / Citiți acest mesaj în română / Прочитать это сообщение на русском / Farriintaan ku aqri Af-Soomaali / Pročitaj ovu poruku na srpskom (Прочитај ову поруку на српском) / อ่านข้อความนี้ในภาษาไทย / Прочитати це повідомлення українською мовою / Đọc thông báo bằng tiếng Việt / 使用中文阅读本信息。

Hello!

There is a new request for comment on Meta-Wiki concerning the removal of administrative rights from long-term inactive Wikimedians. Generally, this proposal from stewards would apply to wikis without an administrators' review process.

We are also compiling a list of projects with procedures for removing inactive administrators on the talk page of the request for comment. Feel free to add your project(s) to the list if you have a policy on administrator inactivity.

All input is appreciated. The discussion may close as soon as 21 May 2013 (2013-05-21), but this will be extended if needed.

Thanks, Billinghurst (thanks to all the translators!) 24 prill 2013 07:20 (CEST)

Distributed via Global message delivery (Wrong page? You can fix it.)

Wikidata phase 2 (infoboxes) is here

Sorry for writing in English. I hope someone can translate this. If you understand German better than English you can have a look at the announcement on de:Wikipedia:Kurier.

A while ago the first phase of Wikidata was enabled on this Wikipedia. This means you are getting the language links in each article from Wikidata. We have now enabled the second phase of Wikidata (infoboxes) here. We have already done this on the [first 11 Wikipedias] (it, he, hu, ru, tr, uk, uz, hr, bs, sr, sh) a month ago and two days ago on the English Wikipedia. Today all the remaining Wikipedias followed.

What does having phase 2 enabled here mean? You are now able to make use of the structured data that is available on Wikidata in your articles/infoboxes. It includes things like the symbol for a chemical element, the ISBN for a book or the top level domain of a country. (None of this will happen automatically. Someone will have to change the article or infobox template for this to happen!) The current state is just the beginning though. It will be extended based on feedback we get from you now.

How will this work? There are two ways to access the data:

 • Use a parser function like {{#property:p159}} in the wiki text of the article on Wikimedia Foundation. This will return “San Francisco” as that is the headquarter location of the non-profit.
 • For more complicated things you can use Lua. The documentation for this is here.

We are working on expanding the parser function so you can for example use {{#property:headquarter location}} instead of {{#property:p159}}. The complete plan for this is here.

Where can I test this? You can test it on test2 if you don't want to do it in an article here.

Where can I find more information and ask questions? We have collected the main questions in an FAQ for this deployment. Please ask questions you might have on the FAQ’s discussion page.

I want to be kept up to date about Wikidata To stay up-to-date on everything happening around Wikidata please subscribe to the newsletter that is delivered weekly to subscribed user’s talk pages.


We are excited about taking yet another step towards allowing all Wikipedias share structured data and collect and curate it together. --Lydia Pintscher 24 prill 2013 21:21 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

[en] Change to wiki account system and account renaming

Some accounts will soon be renamed due to a technical change that the developer team at Wikimedia are making. More details on Meta.

(Distributed via global message delivery 30 prill 2013 06:09 (CEST). Wrong page? Correct it here.)

[en] Change to section edit links

The default position of the "edit" link in page section headers is going to change soon. The "edit" link will be positioned adjacent to the page header text rather than floating opposite it.

Section edit links will be to the immediate right of section titles, instead of on the far right. If you're an editor of one of the wikis which already implemented this change, nothing will substantially change for you; however, scripts and gadgets depending on the previous implementation of section edit links will have to be adjusted to continue working; however, nothing else should break even if they are not updated in time.

Detailed information and a timeline is available on meta.

Ideas to do this all the way to 2009 at least. It is often difficult to track which of several potential section edit links on the far right is associated with the correct section, and many readers and anonymous or new editors may even be failing to notice section edit links at all, since they read section titles, which are far away from the links.

(Distributed via global message delivery 30 prill 2013 20:58 (CEST). Wrong page? Correct it here.)

Tech newsletter: Subscribe to receive the next editions

Tech news prepared by tech ambassadors and posted by Global message deliveryContributeTranslateGet helpGive feedbackUnsubscribe • 20 maj 2013 23:12 (CEST)
Important note: This is the first edition of the Tech News weekly summaries, which help you monitor recent software changes likely to impact you and your fellow Wikimedians.

If you want to continue to receive the next issues every week, please subscribe to the newsletter. You can subscribe your personal talk page and a community page like this one. The newsletter can be translated into your language.

You can also become a tech ambassador, help us write the next newsletter and tell us what to improve. Your feedback is greatly appreciated. guillom 20 maj 2013 23:12 (CEST)

Trademark discussion

Hi, apologies for posting this in English, but I wanted to alert your community to a discussion on Meta about potential changes to the Wikimedia Trademark Policy. Please translate this statement if you can. We hope that you will all participate in the discussion; we also welcome translations of the legal team’s statement into as many languages as possible and encourage you to voice your thoughts there. Please see the Trademark practices discussion (on Meta-Wiki) for more information. Thank you! --Mdennis (WMF) (talk)

Free Research Accounts from Leading Medical Publisher. Come and Sign up!

The Wikipedia Library gets Wikipedia editors free access to reliable sources that are behind paywalls. I want to alert you to our latest donation.

 • Cochrane Collaboration is an independent medical nonprofit organization that conducts systematic reviews of randomized controlled trials of health-care interventions, which it then publishes in the Cochrane Library.
 • Cochrane has generously agreed to give free, full-access accounts to medical editors. Individual access would otherwise cost between $300 and $800 per account.
 • If you are active as a medical editor, come and sign up :)

Cheers, Ocaasi 16 qershor 2013 23:19 (CEST)

Cochrane Library Sign-up (correct link)

My apologies for the incorrect link: You can sign up for ' accounts at the. Cheers, 16 qershor 2013 23:54 (CEST)

X!'s Edit Counter

Universal Language Selector will be enabled on 2013-07-09

Pywikipedia is migrating to git

Hello, Sorry for English but It's very important for bot operators so I hope someone translates this. Pywikipedia is migrating to Git so after July 26, SVN checkouts won't be updated If you're using Pywikipedia you have to switch to git, otherwise you will use out-dated framework and your bot might not work properly. There is a manual for doing that and a blog post explaining about this change in non-technical language. If you have question feel free to ask in mw:Manual talk:Pywikipediabot/Gerrit, mailing list, or in the IRC channel. Best Amir (via Global message delivery). 23 korrik 2013 15:47 (CEST)

VisualEditor and your Wikipedia

(Please translate this message)

Greetings,

The Wikimedia Foundation will soon turn on VisualEditor for all users, all the time on your Wikipedia. Right now your Wikipedia does not have any local documents on VisualEditor, and we hope that your community can change that. To find out about how you can help with translations visit the TranslationCentral for VisualEditor and read the easy instructions on bringing information to your Wikipedia. The User Guide and the FAQ are very important to have in your language.

We want to find out as much as we can from you about VisualEditor and how it helps your Wikipedia, and having local pages is a great way to start. We also encourage you to leave feedback on Mediawiki where the community can offer ideas, opinions, and point out bugs that may still exist in the software that need to be reported to Bugzilla. If you are able to speak for the concerns of others in English on MediaWiki or locally I encourage you to help your community to be represented in this process.

If you can help translate the user interface for VisualEditor to your language, you can help with that as well. Translatewiki has open tasks for translating VisualEditor. A direct link to translate the user interface is here. You can see how we are doing with those translations here. You need an account on Translatewiki to translate. This account is free and easy to create.

If we can help your community in any way with this process, please let me know and I will do my best to assist your Wikipedia with this |exciting development. You can contact me on my meta talk page or by email. You can also contact Patrick Earley for help with translations and documents on Mediawiki. We look forward to working with you to bring the VisualEditor experience to your Wikipedia! Keegan (WMF) (talk) 30 korrik 2013 21:13 (CEST)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)

Guida e redaktimit?

Sinqerisht po pyes a nuk ka tjeter fjale ne fjalorin e gjuhes shqipe pervec GUIDA ta emeroni kete artikull per ndihme ne redaktim? Zeke (diskutimet) 20 gusht 2013 17:38 (CEST)

HTTPS for users with an account

Greetings. Starting on August 21 (tomorrow), all users with an account will be using HTTPS to access Wikimedia sites. HTTPS brings better security and improves your privacy. More information is available at m:HTTPS.

If HTTPS causes problems for you, tell us on bugzilla, on IRC (in the #wikimedia-operations channel) or on meta. If you can't use the other methods, you can also send an e-mail to https@wikimedia.org.

Greg Grossmeier (via the Global message delivery system). 20 gusht 2013 21:41 (CEST) (wrong page? You can fix it.)

Heqje privilegjesh

Kërkesë për administratorët aktivë që të merren masa për heqjen e privilegjeve të disa administratorëve të cilët kanë mbi 2 vjet që nuk kanë kryer asnjë redaktim që tju hiqet privilegji i të qënit administrator dhe tu jepet përdoruesve të tjerë të cilët janë aktivë dhe cilësorë në redaktime. Propozoj të bëhen votime si për heqje privilegjesh ashtu edhe për vendosjen e dy ose tre asministratorëve të rinj. Më posht kam evidentuar disa përdorues me mbi dy vjet pa aktivitet si edhe një përdorues që ka pak më pak se dy vjet. Për propozimin e adminëve të rinj mendoj të përdoret Lista e Wikipedianëve sipas redaktimeve si bazë.


 • Dori - 27 nëntor 2008
 • Dan - 10 prill 2009
 • Bet 0 - 25 maj 2009
 • Mig - 2 maj 2007

Shpresoj të merret në konsideratë, në të mirë të sq.wiki. Visi90 (diskutimet) 26 gusht 2013 01:08 (CEST)

Përshëndetje, një kërkesë e ngjajshme është bërë edhe më herët nga një përdorues, mirëpo nuk është miratuar, pasi që në atë kohë nuk ishte dëgjuar t'i merrej dikujt privilegji i administruesit vetëm për shkak të inaktivitetit. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se kjo status quo nuk mund të ndryshojë. --Λeternus 28 gusht 2013 09:49 (CEST)
Nuk është çështja vetëm se nuk janë inaktivë vetëm për disa kohë 1 muaj apo edhe 6 muaj pasi kjo është një punë që nuk paguhet dhe gjithësecili gjen kohën e tij. Unë nuk kam shumë në wiki por shoh që nga 15 admin të regjistruar shoh vetëm 4-5 që bëjnë redaktime 1 herë në 3 muaj dhe 1 ose 2 që janë aktivë në shumicën e kohës. Gjithashtu kam parë vandalizma nëpër faqe që një përdorues nuk mund ti ndalojë. Nuk doja të nxirrja emra në veçanti por kjo çështje duhej vënë në dukje. Besoj së këto kohë kam lexuar se edhe Metawiki do të marrë masa. Ndaj edhe i duhen dhënë të paktën 2-3 administratorë të rinj. Visi90 (diskutimet) 28 gusht 2013 10:44 (CEST)
Jam dakord qe te hiqen privilegjet e atyre qe kane kohe qe nuk kontribuojne me ne Wikipedia. Se pari duhet tu dergohet nje njoftim ne faqen e diskutimit dhe ne qofte se nuk kthehet pergjigje brenda dy javesh atehere behet heqja e privilegjeve. Kjo eshte nje praktike edhe ne Wikipedi te tjera. Statusi i administatorit nuk eshte i perjetshem. -- Euriditi  5 tetor 2013 21:32 (CEST)
Ne wikit e tjera kane nje automatik flag remover, per keto raste. Domethene pas nje periudhe inaktiviteti i hiqen te drejtat pa diskutime apo votime. Mund te implementohet nje gje e tille edhe per sqwiki. (edhe pse nuk ka gje qe admin mund te bejne qe nuk mundet nje rollback). Do shikoj njehere si funksionon ky sistemi, sigurisht do duhet thjesht nje konsensus i votuar. Te shikojme. --  eagleal  27 tetor 2013 12:12 (CET)

Kërkesë për bllokim

Ju lutemi në funksion të paragrafit të mësipërm, administratorëve të bllokojnë përdoruesit që bëjnë vandalizma në sqwiki. Shembulli i fundit [16]. Visi90 (diskutimet) 27 gusht 2013 13:57 (CEST)

Help from experienced editors wanted

Hi,

Sorry for writing in English. My name is John Andersson and I am working for Wikimedia Sverige with our education program.

We have a project that is about to start that I would like to tell you about. We have a number of students from Albania that now are learning Swedish. The students will work on translating articles from Swedish into Albanian as part of their studies. Their native tongue is Albanian.

I would like to ask you experienced Wikipedians if you could help and guide them so that they can be as productive as possible! I myself and their teachers will also be available to help them, but we are not experts of your language version.

Is there anyone interested in helping us out?

Kind regards, John Andersson (WMSE) (diskutimet) 23 shtator 2013 17:00 (CEST)

Notifications release on your Wikipedia

My apologies, this message is in English. Please translate if needed.

Greetings!

I am happy to announce that we have scheduled this Wikipedia to receive Notifications (formerly called Echo) on 8 October.

Notifications is an improvement on how you can view and receive messages on Wikipedia and track how your contributions have been effected, as well as when you are mentioned on a talk page. Notifications is now being used on over two dozen Wikipedias and we're happy to add this latest group. You can find more information in the help page.

 • There are still three priorities to double check for translations to make sure you get the best experience possible:

If you have any questions you can email me, kpeterzell [AT] wikimedia [DOT] org or you can contact me on my meta talk page. We're really looking forward to the release! Keegan (WMF) (talk) 26 shtator 2013 08:23 (CEST)

(via the Global message delivery system). 26 shtator 2013 08:23 (CEST) (wrong page? You can fix it.)

Speak up about the trademark registration of the Community logo.

Rreth artikujve të përdoruesit Antonbica

Sapo bëra një kontrollim të artikujve të përdoruesit Antonbica dhe pashë që shumica e tyre, në formën më të mirë janë artikuj jo-enciklopedik, me ton të fryrë dhe reklamues, ndërsa në formën më të keqe janë artikuj mbi persona jo të shquar. Lus administruesit që t'i shqyrtojnë këta artikuj dhe t'i ndërmarrin masat e nevojshme. --Λeternus 11 tetor 2013 14:15 (CEST)

Përdoruesi u njoftua. Përmbajtja e artikujve u largua nga vetë përdoruesi. Artikujt u grisën.-- Euriditi  23 tetor 2013 20:04 (CEST)

Introducting Beta Features

(Apologies for writing in English. Please translate if necessary)

We would like to let you know about Beta Features, a new program from the Wikimedia Foundation that lets you try out new features before they are released for everyone.

Think of it as a digital laboratory where community members can preview upcoming software and give feedback to help improve them. This special preference page lets designers and engineers experiment with new features on a broad scale, but in a way that's not disruptive.

Beta Features is now ready for testing on MediaWiki.org. It will also be released on Wikimedia Commons and MetaWiki this Thursday, 7 November. Based on test results, the plan is to release it on all wikis worldwide on 21 November, 2013.

Here are the first features you can test this week:

Would you like to try out Beta Features now? After you log in on MediaWiki.org, a small 'Beta' link will appear next to your 'Preferences'. Click on it to see features you can test, check the ones you want, then click 'Save'. Learn more on the Beta Features page.

After you've tested Beta Features, please let the developers know what you think on this discussion page -- or report any bugs here on Bugzilla. You're also welcome to join this IRC office hours chat on Friday, 8 November at 18:30 UTC.

Beta Features was developed by the Wikimedia Foundation's Design, Multimedia and VisualEditor teams. Along with other developers, they will be adding new features to this experimental program every few weeks. They are very grateful to all the community members who helped create this project — and look forward to many more productive collaborations in the future.

Enjoy, and don't forget to let developers know what you think! Keegan (WMF) (talk) 5 nëntor 2013 21:39 (CET)

Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 5 nëntor 2013 21:39 (CET)

Call for comments on draft trademark policy

VisualEditor coming to Albanian Wikipedia

Hello. Please excuse the English. I would be grateful if you can translate this message!

VisualEditor is coming to the Albanian Wikipedia, probably sometime in January. VisualEditor is software in development to allow people to edit pages in MediaWiki without needing to learn wikitext syntax (like typing [[ and ]] to link to another page). It is already available and in use on some Wikipedia projects. Please see mw:Help:VisualEditor/FAQ for more information.

When this software arrives, you will have the option to use it or to use the current wikitext editor. When you press "edit", you will get the new VisualEditor software. To use the wikitext editor, you can press "edit source". For more information about how to use VisualEditor, see mw:Help:VisualEditor/User guide.

It is important that editors on this wiki test the new editor before it is deployed. This would let us know about any serious issues specific to this Wikipedia before the rollout. To enable VisualEditor now, go to your "Preferences", select "Beta Features", tick "VisualEditor" and save your changes. Please let us know if you find any problems. If you're willing and able, please report the issue in Bugzilla in the "VisualEditor" product. If you would prefer not to, please explain the issue you found on the central feedback page on MediaWiki.org. If you notice major issues impacting your project, we would appreciate it if you could let us know directly. Please leave a note on my talk page or, if it’s an emergency, like an unexpected bug causing widespread issues, reach out to James Forrester, the Product Manager, at jforrester@wikimedia.org for immediate attention.

We would also appreciate help with translation with the pages about VisualEditor here and on MediaWiki.org, and its user interface. See VisualEditor TranslationCentral for general information. To translate the user interface, start by creating an account at TranslateWiki. Once your account request is approved, all you need to do is select your language from this list. This will give you a list of individual lines and paragraphs. The English original will be on one side, with the option to "edit" on the other. Pressing "edit" will open an edit window where you can work.

The User Guide is another important document. To translate this, simply go to the MediaWiki.org page, and select "translate this page". Your language should be available from the drop-down menu on the right. There is more information about translating VisualEditor at VE Translation Central. If you want to help with translations and would like to talk about how, please leave a message for me on my talk page.

Thank you, and happy editing! --PEarley (WMF) (diskutimet) 7 dhjetor 2013 21:25 (CET)

Rollout Date and VisualEditor office hours

Hello. I apologize for writing in English. Please help translate this message so that others in your community can read it. :)

We have set a date for this wiki to have VisualEditor deployed on a wide scale. It is Jaunary 13th, 2014. If you have any concerns about this, please let me know here, or on my talk page.


The engineering department has already planned office hours in the next months to discuss VisualEditor. The first one will be held on January 15th, at 2300 UTC; the second will be held a week later, on January 22nd, at 2300 UTC. Please join as Product Manager James Forrester discusses VisualEditor and upcoming plans. Logs will be posted on Meta after each office hour completes. (If office hours are heavily attended, it can be difficult to get to all questions, but if you want to ask a question and cannot attend or do not speak English, please let us know your question here by the day before and I will present it among possible discussion topics).


We’ll post a reminder close to the date as well.


Regards, PEarley (WMF) (diskutimet) 28 dhjetor 2013 20:02 (CET)

Lista e shteteve dhe regjioneve shqiptare

Lista e shteteve dhe regjioneve shqiptare, është një faqe që e kam krijuar unë dhe desha të kërkoj ndihmën tuaj që ta përmirsoni por edhe të shtoni më shumë të dhëna, sidomosë për shtetet dhe regjionet (apo rajonet?) ilire, gjëgjsisht antike. Unë provova të gjej disa të dhëna por ato janë të pakta dhe të pa vërtetuara, edhe shumë faqe që kanë të bëjnë me Ilirët dhe Ilirinë janë pak a shumë të vandalizuar. Kush mundet të ndihmoj, hallall i qoftë. ≈ AT44 Talk! 26 dhjetor 2013 21:25 (CET)

Përshëndetje, së pari siç e ke theksuar ti faqja duhet riemëruar apo zhvendosur sepse termi saktë është rajon d.m.th.: Lista e shteteve dhe rajoneve shqiptare. Ju keni bërë një punë shumë të mirë me këto artikuj. Visi90 (diskutimet) 27 dhjetor 2013 17:13 (CET)
Prsh, faleminderit për të dhënën. --AT44 Talk! 27 dhjetor 2013 18:40 (CET)

Vandalizma nga përdoruesi me IP 185.30.144.251

Mendoj se përdoruesi me IP 185.30.251 duhet bllokuar përgjithmonë, sepse ka kryer vandalizma në disa artikuj. Ju lutem administratorëve ta shikojnë këtë problem. --Lerriklo (diskutimet) 12 dhjetor 2013 19:25 (CET)

Urime wikipedianë! Gëzuar Vitin e Ri 2014!

Përshëndetje wikipedianë! Dëshiroj tiu uroj përzemërsisht gëzuar Vitin e Ri 2014! Ndoshta këtë vit nuk kemi qënë aq aktivë sa duhet, por e rëndësishme është që janë afruar përdorues të rinj. Iu uroj të gjithëve punë të mbarë e suksese në vitin e Ri! -- Euriditi  31 dhjetor 2013 18:30 (CET)

Copyright violation

Hi, we have received a complaint about the images at Agim_Zajmi#Faqja_Oficiale_e_Agim_Zajmit, see OTRS ticket number 2013121410008357. I have deleted these files from Commons, but they are also locally stored at SQ.wiki. I don't know the procedures at SQ.wiki. Please take care of this. Thanks in advance. Jcb (diskutimet) 5 janar 2014 16:01 (CET)

VisualEditor now active on this wiki

 
Click this icon while in VE to read the User Guide

As some of you have noticed, this Wikipedia now has VisualEditor (VE) enabled for all users. There are now two tabs for editing: "Edit" and "Edit source". Click "Edit" to use the new VisualEditor. Click "Edit Source" to edit using wikitext markup.

All edits using VE will be tagged with "Tag:VisualEditor" in recent changes, watchlists, and page histories. To access the User Guide for VisualEditor, click on the "?" icon in VisualEditor’s toolbar. If you wish to disable VisualEditor, this can be done under "Editing" in your preferences tab. Translations for VisualEditor’s user interface and its help guide are still needed; go to VE Tranlsation Central for information on how to help out with this, or contact me on my talk page.

Please report any "bugs" or errors you come across at MediaWiki’s VisualEditor Feedback Page. Happy editing, PEarley (WMF) (diskutimet) 15 janar 2014 20:23 (CET)

Request for comment on Commons: Should Wikimedia support MP4 video?

I apologize for this message being only in English. Please translate it if needed to help your community.

The Wikimedia Foundation's multimedia team seeks community guidance on a proposal to support the MP4 video format. This digital video standard is used widely around the world to record, edit and watch videos on mobile phones, desktop computers and home video devices. It is also known as H.264/MPEG-4 or AVC.

Supporting the MP4 format would make it much easier for our users to view and contribute video on Wikipedia and Wikimedia projects -- and video files could be offered in dual formats on our sites, so we could continue to support current open formats (WebM and Ogg Theora).

However, MP4 is a patent-encumbered format, and using a proprietary format would be a departure from our current practice of only supporting open formats on our sites -- even though the licenses appear to have acceptable legal terms, with only a small fee required.

We would appreciate your guidance on whether or not to support MP4. Our Request for Comments presents views both in favor and against MP4 support, based on opinions we’ve heard in our discussions with community and team members.

Please join this RfC -- and share your advice.

All users are welcome to participate, whether you are active on Commons, Wikipedia, other Wikimedia project -- or any site that uses content from our free media repository.

You are also welcome to join tomorrow's Office hours chat on IRC, this Thursday, January 16, at 19:00 UTC, if you would like to discuss this project with our team and other community members.

We look forward to a constructive discussion with you, so we can make a more informed decision together on this important topic. Keegan (WMF) (talk) 16 janar 2014 07:46 (CET)

Copyright violations

Hi, could a sysop please delete these copyright violations?

Thanks. Jcb (diskutimet) 17 janar 2014 14:42 (CET)

Copyright violations about the painter Agim Zajmi

Pershendetje,

Ju lutem fshijini imazhet se jane ne kundershtim me te drejten e autorit:

Une jam djali i autorit dhe keto imazhe jane publikuar pa lejen e autorit, dmth piktorit Agim Zajmi. Faleminderit per heqjen e pikturave nga kjo faqe. Do te shtoj disa piktura(ne wikipedia commons), me emrin e intégruar ne foto te artistit me te gjitha te drejtat te lira Ne kete menyre edhe faqja do jete illustruar, edhe ne nuk do kemi me probleme me te drejtat e autorit. – Komenti i mëparshëm i pa firmosur ishte shtuar nga 4dritan (diskutimiredaktime) 19 janar 2014 19:02‎.

  U bë! Ju kërkojmë ndjesë! Mesi presim bërjen publike të këtyre imazheve në Commons. Punë të mbarë!-- Euriditi  19 janar 2014 21:45 (CET)
Thanks! Jcb (diskutimet) 19 janar 2014 22:36 (CET)

Copyright violation

Hello there

Sorry to write in English...

We've got a request on French Wikipedia about a copyright violation on your Wikipedia. User RamiS M told us:

"I've founded several articles published on the Albanian Wikipedia. I've writter and claimed, clear articles sometimes but they were published again immediatly. due to a lack of time, I'm not able to quote all pages's titles now but I'll try to in the next 48 hours. To start, the link https://sq.wikipedia.org/wiki/Vart%C3%ABsia is a complete copy/paste. This article, in which I'm the author or the publisher, must be deleted. Sincerly, RamiS.

I don't know if this person speaks Albanian ou English. If there is a volunteer who speak French on your Wikipedia, be bold to answer him directly. If not, please contact me back (in English), and I'll make the translation.

Thanks a lot! Trizek (diskutimet) 9 shkurt 2014 15:35 (CET)

VisualEditor Office Hours

Hello editors, I just wanted to let you know, so you could mark your calendars if interested, that there are two IRC office hours scheduled to discuss VisualEditor in February. The first will be held on Saturday February 15 at 1700 UTC and the second will be held on Sunday February 16 at 00:00 UTC. (See here for time conversion links.) Logs will be posted on meta after each office hour completes. You'll find them, along with logs for older office hours on the topic, here.

Please see Meta for more information on how to join in. Altetantely, you can leave a question here, and I will post it in the session for you. PEarley (WMF) (diskutimet) 13 shkurt 2014 18:27 (CET)

Universal Language Selector will be enabled by default again on this wiki by 21 February 2014

On January 21 2014 the MediaWiki extension Universal Language Selector (ULS) was disabled on this wiki. A new preference was added for logged-in users to turn on ULS. This was done to prevent slow loading of pages due to ULS webfonts, a behaviour that had been observed by the Wikimedia Technical Operations team on some wikis.

We are now ready to enable ULS again. The temporary preference to enable ULS will be removed. A new checkbox has been added to the Language Panel to enable/disable font delivery. This will be unchecked by default for this wiki, but can be selected at any time by the users to enable webfonts. This is an interim solution while we improve the feature of webfonts delivery.

You can read the announcement and the development plan for more information. Apologies for writing this message only in English. Thank you. Runa

Amendment to the Terms of Use

Call for project ideas: funding is available for community experiments

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

Do you have an idea for a project that could improve your community? Individual Engagement Grants from the Wikimedia Foundation help support individuals and small teams to organize experiments for 6 months. You can get funding to try out your idea for online community organizing, outreach, tool-building, or research to help make Wikipedia better. In March, we’re looking for new project proposals.

Examples of past Individual Engagement Grant projects:

Proposals are due by 31 March 2014. There are a number of ways to get involved!

Hope to have your participation,

--Siko Bouterse, Head of Individual Engagement Grants, Wikimedia Foundation 28 shkurt 2014 20:44 (CET)

Proposed optional changes to Terms of Use amendment

Hello all, in response to some community comments in the discussion on the amendment to the Terms of Use on undisclosed paid editing, we have prepared two optional changes. Please read about these optional changes on Meta wiki and share your comments. If you can (and this is a non english project), please translate this announcement. Thanks! Slaporte (WMF) 13 mars 2014 22:55 (CET)

Catalan Culture Challenge

I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.

The Catalan-speaking world... Want to find out more? From March 16 to April 15 we will organise the Catalan Culture Challenge, a Wikipedia editing contest in which victory will go to those who start and improve the greatest number of articles about 50 key figures of Catalan culture. You can take part by creating or expanding articles on these people in your native language (or any other one you speak). It would be lovely to have you on board. :-)

We look forward to seeing you!

Amical Wikimedia--Kippelboy (diskutimet) 16 mars 2014 07:05 (CET)

Wiki Academy II

Pershendetje, gjate Wiki Academy II kemi mbledhur edhe 1,500 foto nga Kosova. Disa nga to vec jane perdorur ne artikujt anglisht por luteni t'i perdorni edhe neper artikuj ne shqip. Nese dikush deshiron me perkthy, keta jane artikujt e krijuar. Flm! --Arianit (diskutimet) 20 mars 2014 15:27 (CET)

Changes to the default site typography coming soon

This week, the typography on Wikimedia sites will be updated for all readers and editors who use the default "Vector" skin. This change will involve new serif fonts for some headings, small tweaks to body content fonts, text size, text color, and spacing between elements. The schedule is:

 • April 1st: non-Wikipedia projects will see this change live
 • April 3rd: Wikipedias will see this change live

This change is very similar to the "Typography Update" Beta Feature that has been available on Wikimedia projects since November 2013. After several rounds of testing and with feedback from the community, this Beta Feature will be disabled and successful aspects enabled in the default site appearance. Users who are logged in may still choose to use another skin, or alter their personal CSS, if they prefer a different appearance. Local common CSS styles will also apply as normal, for issues with local styles and scripts that impact all users.

For more information:

-- Steven Walling (Product Manager) on behalf of the Wikimedia Foundation's User Experience Design team

Pa titull!!!

A mund te me tregoni se si krijohen stampat, perkatesisht infobox ne wikipedia ne gjuhen shqipe?

A dëshiron ta përdorësh një stampë ekzistuese (p.sh. Stampa:Infobox muzikant) apo ta krijosh një të re nga fillimi? --Λeternus 7 prill 2014 13:21 (CEST)
Dua të krijoi një të re. Ylli.gunner (diskutimet) 8 prill 2014 10:12 (CEST)

Wikimedia Polska scholarships for Wikimania 2014

Dear Colleagues, Wikimania 2014 kicks off in London, UK in just over three months. As in previous years, Wikimedia Polska, Wikimedia's local chapter from Poland, is going to fund four Wikimania scholarships for non-Polish Wikimedians from Central and Eastern Europe (including the Asian part of the former Soviet Union). Our scholarships cover flights, accommodation (without meals), insurance and conference fee. Deadline for scholarship applications is 13th of May (23:59 Warsaw time). For all the rules and for details on how to apply, please visit our wiki. On behalf of Wikimedia Polska's Scholarships Commission, Powerek38 (diskutimet) 30 prill 2014 21:28 (CEST)

No one needs free knowledge in Esperanto

There is a current discussion on German Wikipedia on a decision of Asaf Bartov, Head of WMF Grants and Global South Partnerships, Wikimedia Foundation, who rejected a request for funding a proposal from wikipedians from eowiki one year ago with the explanation the existence, cultivation, and growth of the Esperanto Wikipedia does not advance our educational mission. No one needs free knowledge in Esperanto. On meta there has also started a discussion about that decision. --Holder (diskutimet) 5 maj 2014 12:54 (CEST)

Pershendetje

Doja te kontaktoja me nje wikipedian me pervoje per te me ndihmuar ne shkrimin e nje artikulli. emal im eshte playendi1@gmail.com

Ju lutem kush mund te me ndihoje, te me dergoje nje email. Faleminderit

Media Viewer


Greetings, my apologies for writing in English.

I wanted to let you know that Media Viewer will be released to this wiki in the coming weeks. Media Viewer allows readers of Wikimedia projects to have an enhanced view of files without having to visit the file page, but with more detail than a thumbnail. You can try Media Viewer out now by turning it on in your Beta Features. If you do not enjoy Media Viewer or if it interferes with your work after it is turned on you will be able to disable Media Viewer as well in your preferences. I invite you to share what you think about Media Viewer and how it can be made better in the future.

Thank you for your time. - Keegan (WMF) 23 maj 2014 23:29 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!


Krerët e Shtetit Shqiptar

Kam një propozim që tabela e cila gjendet në faqen Krerët e Shtetit Shqiptar të zëvendësohet me një tabelë që e kam krijuar në faqen AT44 diskuto 4 qershor 2014 14:04 (CEST)

Propozim goxha i mirë, tabela jote duket më komplete dhe më e thjeshtë. Unë mendoj se është më e mirë, mendoj që duhet ta zëvendësosh, por me disa ndryshime të vogla në emërtime. Visi90 (diskutimet) 5 qershor 2014 16:28 (CEST)
Falaminers për mbështetjen, je i lirë të redaktosh tabelën, ose të më thuash mua çfarë të ndërroj, dhe pastaj e zëvendosoj. -- AT44 diskuto 5 qershor 2014 20:12 (CEST)
Mora lirinë ti bëja vetë ndryshimet pasi ishin disa krerë shteti provizor, pas disa kërkimesh plotësova datat që nuk shkonin dhe disa tituj. Shpresoj të të pëlqejë. Faleminderit. Visi90 (diskutimet) 5 qershor 2014 22:43 (CEST)
Shkëlqyeshëm, meqë nuk ka kundërshtime po e zëvendësoj. -- AT44 diskuto 6 qershor 2014 17:13 (CEST)

Kërkesë për bllokim

Ju lutemi të merren masa për përdoruesin Përdoruesi:Deizi, pasi po dëmton artikujt në wikipedia. Faleminderit. Visi90 (diskutimet) 12 qershor 2014 23:49 (CEST)

Mbështes kërkesën e Visi90. --AT44 diskuto 13 qershor 2014 15:44 (CEST)

Media Viewer is now live on this wiki


 
Media Viewer lets you see images in larger size

Greetings— and sorry for writing in English, please translate if it will help your community,

The Wikimedia Foundation's Multimedia team is happy to announce that Media Viewer was just released on this site today.

Media Viewer displays images in larger size when you click on their thumbnails, to provide a better viewing experience. Users can now view images faster and more clearly, without having to jump to separate pages — and its user interface is more intuitive, offering easy access to full-resolution images and information, with links to the file repository for editing. The tool has been tested extensively across all Wikimedia wikis over the past six months as a Beta Feature and has been released to the largest Wikipedias, all language Wikisources, and the English Wikivoyage already.

If you do not like this feature, you can easily turn it off by clicking on "Disable Media Viewer" at the bottom of the screen, pulling up the information panel (or in your your preferences) whether you have an account or not. Learn more in this Media Viewer Help page.

Please let us know if you have any questions or comments about Media Viewer. You are invited to share your feedback in this discussion on MediaWiki.org in any language, to help improve this feature. You are also welcome to take this quick survey in English, en français, o español.

We hope you enjoy Media Viewer. Many thanks to all the community members who helped make it possible. - Fabrice Florin (WMF) (talk) 19 qershor 2014 23:54 (CEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

VisualEditor global newsletter—June 2014

This is a one-time mailing to projects that may need this information. Future newsletters will be available as opt-in only. To receive future newsletters (about one per month), please add your page to the subscribers' list at m:VisualEditor/Newsletter. You're welcome to translate to your language.


Did you know?

The character formatting menu, or "Stil teksti" menu lets you set bold, italic, and other text styles. "Clear formatting" removes all text styles and removes links to other pages.

Do you think that clear formatting should remove links? Are there changes you would like to see for this menu? Share your opinion at MediaWiki.org.

The user guide has information about how to use VisualEditor.

The VisualEditor team is mostly working to fix bugs, improve performance, reduce technical debt, and other infrastructure needs. You can find on Mediawiki.org weekly updates detailing recent work.

 • They have moved the "Shkurtore tastiere" link out of the "Mundësi faqeje" menu, into the "Ndihmë" menu. Within dialog boxes, buttons are now more accessible (via the Tab key) from the keyboard.
 • You can now see the target of the link when you click on it, without having to open the inspector.
 • The team also expanded TemplateData: You can now add a parameter type  "date" for dates and times in the ISO 8601 format, and  "boolean" for values which are true or false. Also, templates that redirect to other templates (like {{citeweb}}{{cite web}}) now get the TemplateData of their target (bug 50964). You can test TemplateData by editing mw:Template:Sandbox/doc.
 • Category: and File: pages now display their contents correctly after saving an edit (bug 65349, bug 64239)
 • They have also improved reference editing: You should no longer be able to add empty citations with VisualEditor (bug 64715), as with references. When you edit a reference, you can now empty it and click the "use an existing reference" button to replace it with another reference instead. 
 • It is now possible to edit inline images with VisualEditor. Remember that inline images cannot display captions, so existing captions get removed. Many other bugs related to images were also fixed.
 • You can now add and edit {{DISPLAYTITLE}} and __DISAMBIG__ in the "Mundësi faqeje" menu, rounding out the full set of page options currently planned.
 • The tool to insert special characters is now wider and simpler.

Looking ahead

The VisualEditor team has posted a draft of their goals for the next fiscal year. You can read them and suggest changes on MediaWiki.org.

The team posts details about planned work on VisualEditor's roadmap. You will soon be able to drag-and-drop text as well as images. If you drag an image to a new place, it won't let you place it in the middle of a paragraph. All dialog boxes and windows will be simplified based on user testing and feedback. The VisualEditor team plans to add autofill features for citations. Your ideas about making referencing quick and easy are still wanted. Support for upright image sizes is being developed. The designers are also working on support for viewing and editing hidden HTML comments and adding rows and columns to tables.

Supporting your wiki

Please read VisualEditor/Citation tool for information on configuring the new citation template menu, labeled "⧼visualeditor-toolbar-cite-label⧽". This menu will not appear unless it has been configured on your wiki.

If you speak a language other than English, we need your help with translating the user guide. The guide is out of date or incomplete for many languages, and what's on your wiki may not be the most recent translation. Please contact us if you need help getting started with translation work on MediaWiki.org.

VisualEditor can be made available to most non-Wikipedia projects. If your community would like to test VisualEditor, please contact product manager James Forrester or file an enhancement request in Bugzilla.

Please share your questions, suggestions, or problems by posting a note at mw:VisualEditor/Feedback or by joining the office hours on Saturday, 19 July 2014 at 21:00 UTC (daytime for the Americas and Pacific Islands) or on Thursday, 14 August 2014 at 9:00 UTC (daytime for Europe, Middle East, Asia).

If you'd like to get this newsletter on your own page (about once a month), please subscribe at Meta (or at w:en:Wikipedia:VisualEditor/Newsletter for English Wikipedia only). Thank you! --Elitre (WMF), 26 qershor 2014 00:33 (CEST)