Çaushbashi (turqisht-osmanisht: Çavuş başü turqishtja moderne: çavuşbaşı) ishte shefi i çaushit dhe një zyrtar i gjykatës së lartë.

Çaush-bashi ishte ekuivalente me gradën e pashait.