Hape menynë kryesore
Chetniks Flag.svg

Çetnik është term që vjen nga forcat serbe në Luftën e Parë Botërore nën komandën e Kosta Pećanac-it, dhe nga forcat serbe në Luftën e Dytë Botërore nën komandën e Drazha Mihajlloviç-it. Ky term, tanimë përçmues, përdoret për të identifikuar serbët nacionalistë të linjës së ashpër.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ HRW