École nationale des ponts et chaussées

"École nationale des ponts et chaussées" (École des Ponts ParisTech) një nga institucionet më prestigjioze të arsimit të lartë francez (grande école)[1].

Shtë një institucion francez i arsimit të lartë dhe kërkimit në Champs-sur-Marne, në jug të Parisit.

Shkolla u themelua në 1747 nga Daniel-Charles Trudaine.[2]

Maturantë të famshëm Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Les 18 écoles françaises les plus réputées auprès des employeurs
  2. ^ 1747. Trudaine, l’École des ponts

Lidhje të jashtme Redakto