100 vjet me himnin e flamurit

Në fokus të këtij dokumentari është krijimi i himnit të flamurit në vitin 1908. Dy djemë sjellin në Shqipëri këngën që bashkoi të gjithë trojat shqiptare deri vitin 1912 kur Ismail Qemali e zyrtarizoi në Vlorë.

[1][2]

Regjisori dhe ekipiRedakto

 • Regjia: Petrit Ruka
 • Skenari: Petrit Ruka
 • Fotografia: Erion Muharremi
 • Montazhi: Blerina Muharremi
 • Zëri: Aldi Kola
 • Lexoi tekstin: Roland Roshi
 • Në Role: Lulzim Zeqa, Albano Bogdo, Uarda Sala
 • Producent: Piro Milkani
 • Prodhuar nga: Bunker Film-Al
 • Financuar nga: Qendra Kombëtare e Kinematografisë/ANCC

ReferimeRedakto

 1. ^ Katalog festivali i 13-të i Filmit Shqiptar (2012) nga Qendra Kombëtare e Filmit.
 2. ^ https://issuu.com/nationalfilmcenter/docs/katalog-festivali-2012-ok