Beretta ARX160 është një pushkë sulmi modulare italiane e prodhuar nga Beretta. I zhvilluar për Forcat e Armatosura Italiane si pjesë e programit Soldato Futuro (anglisht: "Ushtari i ardhshëm"), ARX160 u lançua në vitin 2008 si një sistem armësh komerciale i pavarur nga ansambli Soldato Futuro, i kompletuar me një shoqërues me një goditje të vetme 40×46 mm Granatahedhës me shpejtësi të ulët të NATO-s, i quajtur GLX160, i cili mund të montohet poshtë pushkës ose të përdoret me një sistem rezervë ad hoc si një armë e pavarur.

ARX 160
Beretta ARX 160 me shikim termal dhe granatalëshues.
TypePushkë sulmi
Place of originFlamuriItalia
Service history
WarsLufta në Afganistan
Production history
DesignerBeretta
ManufacturerBeretta
Produced2008
VariantsARX 160SF
Specifications
Mass3.1kg (bosh me tytë 406 mm)
3.0kg (bosh me tytë 302 mm)
Length755mm (qytë e zgjatur me tytë 302 mm)
680mm (qytë e mbledhur me tytë 302 mm)
580mm (qytë e mbledhur me tytë 302 mm)
920mm (qytë e zgjatur me tytë 406 mm)
820mm (qytë e mbledhur me tytë 406 mm)
755mm (qytë e mbledhur me tytë 406 mm)
Barrel length302mm
406mm
Width80 (me qytë të zgjatur)

Cartridge5.56x45mm NATO, 5.45x39mm, 6.8 mm Remington SPC, 7.62x39mm [1]
ActionMe Gaz
Rate of fire700 goditje/min
Effective firing rangederi në 600m
Feed systemKarikator me 30 fishekë, karikator cilindër me 100 fishekë

Në fund të vitit 2015, Beretta prezantoi Beretta ARX200 me dhomë në fishek NATO 7,62×51 mm.

Referimet Redakto