Acidi klorhidrik

komponim kimik

Përbërja kimike acid klorhidrik ka formulën kimike 2HCL. Në kushte normale, është një gaz pa ngjyrë, që formon tym të bardhë të acidit hidroklorik kur vihet në kontakt me lagështinë atmosferike. Gazi i acidit klorhidrik dhe acidi hidroklorik janë të rëndësishëm në teknologji dhe industri. Formula HCl shpesh herë referon, disi gabimisht, acidin hidroklorik, një trëtësirë ujore që përfohet nga acidi klorhidrik.

Vetitë kimikeRedakto

 
Tymi i acidit hidroklorik shndërron letrën e peashit në të kuqe duke shfaqur aciditetin e tymit

ReferimeRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto