Adrian Thano është gazetar shqiptar, botues dhe kryeredaktor i gazetës "Dita" (www.gazetadita.al) .

Ai ka drejtuar më parë departamentin e informacionit në televizionin Vizion Plus dhe për një periudhë 10 vjeçare, gazetën Shekulli.

I propozuar nga organizatat e medias, Adrian Thano është zgjedhur aktualisht anëtar dhe kryetar i Bordit Mbikqyrës i Agjencisë për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (www.amshc.gov.al)