xxD/xxM 4000 m xxM/xxD 4000 m |}

Flughafen Frankfurt

Pamje nga aeroporti i Frankfurtit
Aeroporti Frankfurt is located in Earth
Aeroporti Frankfurt
Aeroporti Frankfurt (Earth)
Vendndodhja e aeroportit të Frankfurtit
Summary
OperatorFraport
Coordinates50° 01' 35" Gjer. Ver.
08° 32' 35" Gjat. Lin.
111m mbi nivelin e detit

Vendndodhja dhe trafiku

Aeroporti Frankfurt: (gjermanisht: Flughafen Frankfurt am Main) është aeroporti ndërkombëtar i qytetit gjerman Frankfurt am Main, dhe njëkohësisht njëri nga shume aeroportet ndërkombëtare të Gjermanisë. Ky aeroport ofron shërbime për transportin civil ajror. Prej këtej mundësohet lidhja me shumë qytete evropiane, si dhe fluturime direkte përtej kontinentit në shumë qytete të botës.

Aeroporti gjendet rreth 12 km në veriperëndim të qendrës se qytetit, si dhe rreth 12 km në jug të qytetit Kelsterbach. Nuk ekziston akoma një linjë hekurudhore direkte, që të mundësoje transportimin e pasagjerëve deri në aeroport. Por është planifikuar përfundimi i lidhjes direkte e aeroportit me S-Bahn (S-Bahn Rhein-Main), e cila do të lehtësojë ndjeshëm fluksin e madh të pasagjerëve.
Koordinatat gjeografike janë: 50°01′35″V, 08°32′35″L

Historia

Kapaziteti dhe Siguria

Infrastruktura

Terminalet

Terminali 1
Terminali 2

Vendet e fluturimit

Shiko dhe këtu

Lidhje të jashtme
Koordinatat gjeografike: 50° 01' 35" Gjer. Ver., 08° 32' 35"  Gjat. Lind.
50° 01' 35" Gjer. Ver., 08° 32' 35"  Gjat. Lind.