Aeroporti Long Thanh: (vietnamsht: Sân bay quốc tế Long Thành) është aeroporti ndërkombëtar i qytetit vietnamez Ho Chi Minh City, Vietnami. Ky aeroport ofron shërbime për transportin civil ajror. Aeroporti gjendet rreth 40 km në veriperëndim të qendrës se qytetit. Aeroporti Long Thanh është planifikuar një aeroport në Vietnam, 40 km në verilindje të Saigon. Ndërtimi i fazës së parë do të fillojë dhe të përfundojë në 2015 në vitin 2020, me një terminal dhe dy ndalesa. aeroporti do të jetë i aftë t'i shërbejnë 25 milionë pasagjerë në vit në 2020. ndërtimin e fazës së dytë do të fillojë në vitin 2020, ajo do të hve tre ndalesa dhe do të jetë në gjendje për t'i shërbyer 50 milion pasagjerë në vit. Faza e fundit do të ndërtohet nga 2030.Kapaciteti maksimal i aeroportit do të jetë 100 milionë pasagjerë në vit, 5 milion ton mallra. Aeroporti do të ndërtohet mbi 5000 hektarë. Kosto për fazën e parë është 6.7 miliardë USD, kosto totale është 10 miliardë dollarë.

Sân bay quốc tế Tân Sơn Nhất
Aeroporti Long Thanh is located in Vietnami
Aeroporti Long Thanh
Vendndodhja e aeroportit Long Thanh
Koordinatat 10° 58' 52" Gjer. Ver.
106° 49' 10" Gjat. Lin.
111m mbi nivelin e detit
Itinerari i trafikut
Largësia nga
qendra e qytetit
40 km
Lidhja me shina S-Bahn
Lidhja me rrugë Taxi
Operatori lokal Southern Airports Corporation (Vietnam)
Të dhëna bazë
Sipërfaqja rreth 5000 ha
Terminalet Terminali 1
Pasagjerë ? (2020)
Transporti ajror ? ton (2020)
(posta ajrore=? ton)
Kapaciteti
(pasagjerë në vit)
? në vit
(Terminal)
Të punësuar rreth ? direkt
rreth ? të ndryshëm
Sistemi i pistës
xxD/xxM 4000 m
xxM/xxD 4000m
xxD/xxM 4000 m
xxM/xxD 4000m