Papnor Akademi janë institucione të me të cilat romak Curia në jetës shkencore dhe artistike pjesëmarrës.

Historia Redakto

Origjina e Academiesreaches Papnor mbrapa Në fillim Modern Times, në të cilin një shumëllojshmëri të komunitetet e vogla e dijetarëve, i quajtur ndonjëherë "akademi" thirrur. Ata ishin forerunners e sotme Akademi Shkencës.

Akademi Redakto

Papnor Akademia e Arteve të Bukura dhe Letërsi Redakto

Founded in 1542,[[Papnor Akademia e Bukura Arts and Literature]] ( Latine forPontificia Insigne Accademia de Belle Arte e dei Virtuosi el Lettre Pantheon) është më i vjetër mes akademitë.

Papnor Akademia e Teologjisë Redakto

ThePontifical Akademia e Teologjisë(lat. Pontificia Academia Theologica) u nënshkrua në Romë themeluar në 1718 dhe mori statutin e saj të parë nga Papa Pope Clement XI.. Raport prill 2009, i emëruar Papa Benedikt XVI. Salesians e Don Bosco [[Manlio Sodit]] si President i ri i Akademisë.

Papnor Akademia e Shkencave Redakto

Akademia e Shkencave Papnor( Lat. Pontificia Academia Scientiarum) është në përputhje me ndërkombëtarisht të kuptuarit dominues të fjalës "Scientiae" një akademi shkencore. Në formën e tij aktuale ishte në 1936 nga Papa Pope Pius XI. caktuar, por ajo e sheh veten në traditën e Accademia dei Lincei në vitin 1603.[1]

Anëtarësimin e tij përfshin 80 shkencëtarë të njohur, duke përfshirë jo—Katolik, nga e gjithë bota.

Papnor Akademia e Shkencave Sociale Redakto

Papa Gjon Pali II, e themeluar në vitin 1994 Papnor Akademia e Shkencave Sociale (lat. Pontificia Academia Scientiarum Socialium) është i bazuar në Proprio MOTU "Socalium Scientiarum", 1 janar 1994

Akademia Papnor për Jeta Redakto

Krijuar nga Papa Gjon Pali II 1994 Akademia Papnor për Jeta ,'( Latine forPontificia Academia Pro Vita) është i bazuar në Vitae proprio MOTU mysterium " [1] Arkivuar 21 shkurt 2010 tek Wayback Machine e 11. shkurt 1994. Presidenti që prej 2008 [[Rino Fisichella]].

Shih edhe Redakto

(Pontificia Accademia di San Tommaso d'Aquino e di Religione Cattolica)

Lidhje të jashtme Redakto

Referimet Redakto

  1. ^ The Pontifical Academy of Science: A Historical Profile (en)

((Koordinon | emri = Papnor Akademia e Shkencë | NS = 41.904154 | EW = 12,45252 | type = historike të | Zbehtë = 30 | rajonit = VA)) Stampa:SORTIERUNG:Papstliche Akademie

Kategorie:Akademie der Wissenschaften Kategorie:Kurie