Akropoli ose Akropolisi (e përkthyer nga greqisht në shqip: "Kryeqytet") është ndërtesa të përforcuar ndaj sulmeve në pjesë të larta të qyteteve të lashta greke.

Shiko dhe Redakto

Referime Redakto