"Aktualitet përmes shtypit" thirret emisioni ditorë (hë-pr) hapës i transmetive ditore në RTSH.

Ideatorë dhe skenaristë: Jonela Sakajeva, Artjan Tepelena
Moderatore/Gazetare: Valbona Mezini, Klodiana Shpendi
Regjisorë: Sonila Basha, Vasilika Londo
Producent: Artjan Tepelena (-2012)

A.P.shtypit lexon titujt nga shtypi ditor dhe nga to merr temat pakë sa më interesante, dhe i trajton ato në mënyrë më të zgjeruar përmes të ftuarve në studio. Intervistat pasurohen edhe me lidhjet direkte të gazetarëve të TVSH nga qytete të ndryshme të Shqipërisë.