Alexandrea "Alex" Borstein (lindi më 15 shkurt 1971)[1] është aktore, dubluese, skenariste dhe producente amerikane. Ajo është duke dubluar rolin e Lois Griffin në serialin e animuar Family Guy. Ajo ka diplomuar në Universitetin e San Francisco, ku studioi gojëtarinë.

Alex Borstein në San Diego

Jeta e hershmeRedakto

Alex lindi në Highland, Illinois, periferi në veri të qytetit të Çikagos. Ajo është jehude.[2] Nëna e saj Judy Borstein u rrit në Budapest, Hungari dhe u largua për në SHBA pas revolucionit hungarezë të vitit 1956.[3]

FilmografiaRedakto

Filmat
Viti Titulli Roli
2000 Coyote Ugly Bidding Auction Woman
2003 The Lizzie McGuire Movie Miss Ungermeyer
Bad Santa Milwaukee mom
2004 Seeing Other People Tracy
Catwoman Sally
Billy's Dad Is a Fudge-Packer! Betty Henderson
2005 Kicking & Screaming Obnoxious Hummer Lady
Stewie Griffin: The Untold Story Lois Griffin, dublime të ndryshme
Good Night, and Good Luck Natalie
2006 Little Man Janet
2007 The Lookout Mrs. Lange
2009 For Christ's Sake Mrs. Marcus
2010 Killers Lily Bailey
Dinner for Schmucks Martha
2012 Ted Helen Bennett
ParaNorman Mrs. Henscher (dublim)
2014 A Million Ways to Die in the West Millie
2016 The Angry Birds Movie Sophie Bird, Peggy Bird (dublim)
2017 Cars 3 Edie McVroom (dublim)
Serialet
Viti Titulli Roli Shënime
1993–1994 Mighty Morphin Power Rangers Dublime të ndryshme[4] 4 episode
1996 Power Rangers Zeo Mbretëresha Machina, Robocupid (dublim) 42 episode
Big Bad Beetleborgs Cataclaws (voice) Epizodi: "Yo Ho Borgs"
1997–2009 MADtv Personazhe të ndryshme 124 episode dhe skenariste
1999–2003,
2005–duke vazhduar
Family Guy Lois Griffin, Tricia Takanawa, dublime të ndryshme
2000–2005 Gilmore Girls Personazhe të ndryshme 8 episode
2002 Titus Nicky Episodi: "Bachelor Party"
2002–2003 3 South Becky (dublim) 3 episode
2003 Friends Bitter Woman on Stage Episodi: "The One with the Soap Opera Party"
Frasier Evelyn Episodi: "Farewell, Nervosa"
2005–duke vazhduar Robot Chicken Dublime të ndryshme
2006 American Dad! Doctor Gupta (dublim), Museum curator (dublim) Episodi: "Roger 'n' Me", "Garfield and Friends"
Drawn Together Jelly Donuts Leader, Lois Griffin, AIDS Walk Coordinator (dublim) 2 episode
2007 Slacker Cats Latoyah (dublim) 2 episode
2008–2009 Seth MacFarlane's Cavalcade of Cartoon Comedy Dublim të ndryshme 3 episode
2009–2013 The Cleveland Show Lois Griffin 16 episode
2009 Glenn Martin, DDS Clerk (dublim) Episodi: "Deck the Malls"
2011–duke vazhduar Shameless Lou Deckner Gjithashtu skenariste
2012 Hot In Cleveland Preshi Episodi: "Rubber Ball"
2012–2014 Workaholics Montez's Wife 2 episode
2012 Robot Chicken DC Comics Special Wonder Woman,
2012–2013 Bunheads Sweetie Cramer, Hooker 2 episode
2013–2015 Getting On Dawn Forchette
2015 Life in Pieces Lynette Episodi: "Ponzi Sex Paris Bounce"
2016 Bordertown Janice Buckwald, Becky (dublim)
2016 MADtv Ms. Swan 1 episod
2016 Gilmore Girls: A Year in the Life Miss Celine / Drella 2 episode

ReferimetRedakto

  1. ^ "FAQ (first question)". Alexborstein.com (në anglisht). Marrë më korrik 25, 2012.
  2. ^ http://www.avclub.com/article/random-rules-alex-borstein-1635
  3. ^ http://www.hemaware.org/story/hemophilia-humor
  4. ^ "Alex Borstein - Cast Guide - Power Rangers Central" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali origjinali më 18 janar 2017. Marrë më 5 dhjetor 2016.

Lidhje të jashtmeRedakto