Alexander Samuelson (4 janar 1862 - 1934) ishte inxhinierë i xhamave suedezo-amerikanë. Ai ka punuar në një fabrikë të xhamave në Surte para se ai të emigronte në SHBA në vitin 1883.

Në një fabrikë xhami në Terre Haute, Illinois, Aleksandër Samuelson formoi shishe qelqi të famshme të Coca-Cola, e paraqitur në vitin 1916, të paktën duke themeluar emrin e tij në patentë. Samuelson ishte një shef i lartë në Chapman Root Bottling Company dhe është argumentuar se në fakt, Earl R. Dean ishte ai që tërhoqi shishe.

Shishe u bë markë më e njohur në botë dhe paketimin e produkteve. Pamja origjinale e shishes u frymëzua nga forma e fasuleve të kakaos dhe dukshëm më fleksibël se ajo që përfundimisht shkoi në prodhim. Gjëja e zgjuar në lidhje me shishe ishte se ishte e përshtatshme, kishte një pamje të pagabueshme dhe xhami nuk u thye kur shishe u hodh. Në fillim, shishe u bë në një xhami të kaltër, të gjelbër dhe të qartë.