Alfred Stock16 korrik 1876 në Danzig, Gjermani dhe vdiq më 12 gusht 1946 në Dessau. Gjatë shysmës së parë të shekullit XX, ishte kimisti inorganik më i shquari në gjermani. Zbulimet e tija më kryesore ishin elemnetet Bori, Siliciumi dhe Hidrargirumi.