Ali Ajeti, lindi në vitin 1957 në fshatin Sfeçël të komunës së Podujevës dhe ra dëshmorë në vitin 1989, ishte luftëtar dhe hero shqiptar.

Ali Ajeti
AliAjeti.jpg
U lind në1957
Vdiq1989
KombësiaShqiptar
Punësimiluftëtar

Ali Ajeti i takonte nje grupi të organizuar dhe të armatosur të cilët organizonin demostrata dhe sulme mbi okupuesit. Veprimtaria e këtij grupi i përkaste "Çështjës Kombëtare". Ky grup më vonë (dhjetor 1989) u quajt "Çeta e Llapit".

31 maj 1989 Ali Ajeti në luftë me forcat serbe bie heroikisht në fshatin Shtedim në Podujevë.

Sot emrin e këtij heroi e mbajnë shkolla, rrugë, shoqata (humanitare, Kulturo-artistike,etj.).

Si p.sh.:

  • Shkolla fillore në vendlindjen e tij, Sfeçël mban emrin e këtij dëshmori.
  • Një rrugë në Prishtinë