{{Faqe e palidhur|data=shtator 2012 Ali Hasan (ose Hasan) al-Madxhid at-Tikriti علي حسن المجيد (arab) u lind me 30 nëntor në Tikrit të Irakut,dhe jetoi gjer më 25.01.2010. Ishte politikan dhe Gjeneral i besueshëm i Sadam Hussein. Pas përdorimit të gasit kimik kundër Kurdëve nga mediat perendimore njihet edhe me nofkën Ali Kimisti. Për vrasjet e tija masive akuzohe tdhe dënohet 4 herë me vdekje,dënim i cili më në fund edhe ezekutohet[1].

Detail Ali Hassan al-Majid

Karriera politikeRedakto

Dënimi me vdekjeRedakto

Burimi i të dhënaveRedakto