Ali Kuçi, fenomen gjenial i rezistencës antinaziste

Ali Kuçi, fenomen gjenial i rezistencës antinaziste Gjinia: Biografi, histori. Autori: Gjelok Marko. Shtëpia botuese: DIJA - Poradeci. Viti i botimit 2011. Faqet e librit 144. ISBN 978-99956-98-32-4

Koment nga autori

Puna për shkrimin e këtij libri më ka bërë të ec përmes fakteve e realiteteve të tmerrshme. Ka qenë një rrugë përmes errësirës e tmerrit të vdekjes, një rrugë ku fytyra e veprat e errësirës e të vdekjes pasqyrohen në anën e tyre më të egër.

E, megjithë këto fakte e skena, po paraqes një libër ku del qartë triumfi i jetës mbi vdekjen, triumfi i lirisë mbi tiraninë e krimin, pavarësisht se vdekja, tirania e krimi shfaqen në formën më të egër e më ekstreme që ka njohur historia e njerëzimit. Por, ky libër është një dëshmi për faktin që jeta ka triumfuar mbi vdekjen dhe liria mbi tiraninë.