Álvaro Uribe Vélez (i lindur në 4 korrik 1952) është një politikan që kolumbian 2002-2010 si President i 39-të Kolumbia shërbyer.

Alvaro Uribe

Uribe më 4 korrik 1952 në Medellin departamenti Antioquia lindur. Babai i tij ishte një veehandelaar dhe grondbaron. Ajo vë në shkollë të mesme ishte e mjaftueshme për t'i dhënë atij provimet përfundimtare (1970) për lirimin dhe ai merr një bursë për të studiuar më tej. Ai mori një diplomë universitare në ligj dhe shkenca politike në vitin 1977. Në vitin 1993 ai mori një diplomë post-doktorature në shkencat e menaxhimit nga Universiteti i Harvardit.

Në gusht 2010 ai u emërua si zëvendës kryetar i komitetit të OKB-së që përgjimin e hetimit skeepskonvooi Gazës.