Ana María Cuervo (14 korrik 1966, Barcelonë)[2] është një biologe e qelizave spanjolle.

Ana María Cuervo
Lindi 14 korrik 1966
Barcelonë, Spanjë
Shtetësia Spanjolle
Fusha Biokimi, biologjia molekulare, biologjia e qelizave, autofagia dhe plakja njerëzore
Institucionet Shkolla e Mjekësisë Albert Einstein
Alma mater Universiteti i Valencias,[1] Universiteti Tufts

Ajo studioi mjekësi në Universitetin e Valencias, ku u diplomua në vitin 1990. Në vitin 1994 mbrojti tezën e doktoraturës në biologjinë e qelizave, që i përkiste Institutit të Hetimeve Citologjike të Valencias. Nga viti 1995 deri në vitin 1998 kryen kërkime shkencore në Universitetin Tufts, duke vazhduar në universitet deri në vitin 2001 si profesore asistente. Prej atij viti, ajo gjithashtu u bë profesore asistente në Shkollën Mjekësore Albert Einstein në Universitetin Yeshiva në Nju Jork.

ReferimeRedakto