Anna Pavlova (Rusisht: Anna Pavlova, Saint Petersburg, 12 shkurt 1881 - Hagë, 23 janar 1931), ishte një balerinë ruse, ylli i madh i kohës së saj.

Anna Pavlova në vitin 19015

Anna Pavlova ishte jashtëzakonisht e brishtë dhe delikate, dhe për shkak se ajo nuk e kishte mbarue shkollën e baletit. kur ajo për here të parë u shfaq në një audicion në 1890. Më vonë, ajo u bë adut i vetëm në jetën e saj, sepse ajo kishte njëfuqi tëjashtëzakonshme në trupin e saj të brishtë.

Biografia

Redakto

Kariera

Redakto

Referimet

Redakto

Leshje të jashtme

Redakto