Në ditët e para të Marsit 1991, në horizontin e bregut Adriatik të Italisë u shfaqën disa anije të cilat do të shënonin atë që do të quhej “eksodi i shqiptarëve”. Ky ështe rrëfimi i një udhëtimi, anijesh dhe njerëzish, që shërben për rindërtimin e tre eksodeve të mëdha të shqiptarëve. ANIJA e nis udhëtimin e vet përpara mbërritjes në Itali, duke u përqendruar tek rruga që çon drejt anijes, tek ngjitja në anije, në përpjekje për të nxjerrë prej aty fytyrat dhe përvojat vetiake në udhëtimin e tyre të vërtetë e njëkohësisht metaforik për kapërcimin e detit. [1]

InterpretojnëRedakto

  • Regjia: Roland Sejko
  • Skenari: Roland Sejko
  • Fotografia/DP: Sabrina Varani
  • Montazhi: Luca Onorati
  • Muzika: Robert Bisha
  • Zëri: Gianluca Scarlata
  • Producent: Keti Biçoku
  • Prodhuar nga: Propaganda-Al, Istituto Luce Cinecittà-It
  • Financuar nga: Qendra Kombëtare e Kinematografisë/ANCC, MIBAC, Direzione Generale Cinema, Film di Interesse Culturale, Ambasciata d'Italia in Albania

ReferimeRedakto

  1. ^ Katalog-Festivali i 13-të i filmit shqiptar nga Qendra Kombëtare e Kinimatografisë piblikim i vitit 2012

  Ky artikull në lidhje me Filmi është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.