Ann Linde (4 Dhjetor 1961), Ministre e Jashtme e shtetit të Suedisë që nga 10 Shtatori 2019 dhe kryetarja në detyrë e OSBE që nga 1 Janari 2021, vend i lënë ky nga Kryeministri dhe Ministri i Jashtëm i Republikës së Shqipërisë Z. Edi Rama.