Annelise Hovmand

regjisore daneze

Annelise Mathilde Hovmand (17 shtator 1924 - 28 dhjetor 2016) ishte regjisor, skenarist dhe producent danezë. Ajo ishte vajza e Else Keiding dhe Svend Reffs. Filmi i saj Ingen tid til kærtegn fitoi shpërblimin si filmi më i mirë danezë.[1]

FilmografiaRedakto

  • Som sendt fra himlen (1951)
  • Ingen tid til kærtegn (1957)
  • Krudt og klunker (1958)
  • Frihedens pris (1960)
  • Gøngehøvdingen (1961)
  • Dronningens vagtmester
  • Nu stiger den (1966)
  • Et døgn med Ilse (1971)
  • Hærværk – skuespil (1977)
  • Krigsdøtre - tvserie (1981)
  • Høfeber – manuskript og instruktion (1991)

ReferimetRedakto

  1. ^ "IMDB.com: Awards for Be Dear to Me". imdb.com. Marrë më 2009-12-29. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)