Antonio Albanese lindi në Olginate (LC) me prindër të ardhur nga Petralia Sopranaprovincia di Palermo, bëri hapat e para në radiot private në fillimet e vitet tetëdhjetë, (Onda Radio Olginate dhe Radio Cristal di Lecco, ku ai drejton një program të titulluar Magic Moment dedicato alla musica rock) regjistrohet në Civica Scuola d'Arte Drammatica di Milano (quella intitolata a Paolo Grassi), ku ai u diplomua në 1991. Por pak më pas ai kuptoi që pasioni i tij i vërtetë është komizmi: shpaloset në skenëne e teatrit të vogël të ZeligMilanodhe në fazën e "Zanzara d'oro" në Bologna, ottenendo molti consensi përmes monologjeve me personazheve simpatikë që ai shpiku.

ShënimeRedakto


Lidhje të jashtmeRedakto