Anzotica ishte një perëndeshë liburne që barazohej me Venusin në kohën romake. Në Nin, u zbuluan dy mbishkrime votive që përmendin perëndeshën Enzotica, ose Venus Anzotica, si dhe një statujë e asaj perëndeshë në shoqërinë e perëndisë Priapus. Supozohet se të gjitha këto monumente i përkisnin faltores së asaj perëndeshë. [1]

Shih edhe Redakto

Burimet Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Anzotica, Hrvatska enciklopedija, pristupljeno 29. studenog 2020.