Araknidet - në këtë grupim futen merimangat ,akrepat dhe kepushat . Keto kafshe jetojne ne tokë . Karakteristikat • kembenyjetuar me 4 çifte këmbësh ecëse ; • Martin fryme me mushkri lëkurore ;