Arben Vitia u lind më 24.12.1973 në Prishtinë. Ka mbaruar arsimin e lartë në Fakultetin e mjekësisë në Tiranë në 2003. Ka punuar si mjek i përgjithshëm (2003-2004). Pas kësaj ka punuar si këshilltar professional në shitje “Agani” dhe po në këtë pozicion ka punuar në shitje “Keis” (2007-2010).

Është aktivist i lëvizjes Vetëvendosje.