Arbnor Murati (Prishtinë, 17 korrik 1981) është një arkitekt shqiptarë.

Biografia

Redakto

Arbnor Murati ka studiuar deri më 2009 arkitekturë në ETH të Zyrih-ut dhe në Akademinë e Arkitekturës së Mendrisio-s në Zvicër. Në vitin 2009 diplomon tek arkitekti i mirënjohur zvicran me renome botërore Valerio Olgiati. Po atë vit hap studion e tij në Morcote, me të cilën ka punuar në ndërtime villash dhe pallatesh në Zvicër, Spanjë, Portugali, Shqipërinë bregdetare, Kosovë. Ka projektuar edhe një bibliotekë universitare në Sevilje. Është anëtar i SIA-s dhe OTIA-e zvicerane, organizata profesionale për arkitektët e licencuar. Ka dhënë mësime si asistent pedagog në Fakultetin e Arkitekturës në Universitetin e Prishtinës. Pjesëmarrës në konferenca të shumta botërore të arkitekturës.

Galeria

Redakto

Veprat kryesore

Redakto
 • 2013 Stadion Hokeji, Almaty, Kazakistan
 • 2013 Apartamente, Viganello, Zvicër
 • 2013 Bllok rezidencial, Prishtinë, Kosovë
 • 2012 Katër villa, Manno, Zvicër
 • 2012 Ambasada zvicrane, Yaoundé, Kamerun
 • 2011 Kampusi universitar USI/SUPSI, Konkurs ndërkomtarë vendi 1 parë, Lugano, Zvicër
 • 2011 Shptëpia Zehnder, Vico Morcote, Zvicër
 • 2010 Renovim shtëpia Dario&Milena Somazzi, Comano, Zvicër
 • 2010 Apartamente luksuoze, Caslano, Zvicër
 • 2009 Hotel suitesh, Qeparo South Coast, Shqipëri
 • 2009 Objekt zyresh gjenerike, Lausanne, Zvicër
 • 2008 Biblioteca universitare, Seville, Spanjë
 • 2008 Qendra për bimë të ralla, Ivrea, Itali
 • 2008 Shtëpi të prefabrikuara Ozkan, lzmir, Turqi
 • 2008 Hotel 78 dhoma, Prishtina, Kosovë
 • 2007 Shtëpi për një arkitekt, Alentejo, Portugali
 • 2007 Kampusi universitar teknologjik, Dübendorf, Zvicër
 • 2006 Rehabilitimi i portit ushtarak Kopilica, Split, Kroaci

Ekspozita personale

Redakto

Bibliografia

Redakto

Projekte tjera

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto
 1. RIDREJTO [[www.arbnormurati.com
 2. RIDREJTO [1]

]]