Arica është port detar në Kilin verior. Qyteti i takon regjionit Arica i Parinacota dhe provincës Arica. Është i njohur si "qytet i pranverës së përheshme".

HistoriaRedakto

GjeografiaRedakto

Arica njihet si vend me më pak të reshura në Amerikën Jugore, përkatësisht vedni më i thatë.[1]

PopullsiaRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Svijet, Skolkski Atlas Robert. Davids.Nacionalna sveucelisna knjizica Zagreb. ISBN 912 44 (0785) faqe 94.fq 13.