Armata Kombëtare Shqiptare (AKSh) është një organizatë paraushtarake shqiptare që veproi në Maqedoninë e Veriut, Serbi dhe Kosovë.

Logoja e "Ushtrisë Kombëtare Shqiptare", një organizatë etnike shqiptare e lidhur ngushtë me Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës. Bazuar në copëzën e beretës së përdorur nga organizata.

Grupi e kundërshton Marrëveshjen Kornizë të Ohrit, e cila i dha fund kryengritjes së vitit 2001Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare në Republikën e Maqedonisë kundër forcave maqedonase të sigurisë.

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto