Augustin Uka u lind në vitin 1939ne fshatin Dol te Gjakoves. Ishte i biri i Rapsodit te madh Pren Binak Ukes dhe vella i kangetarit te famshem Rapsodik Martin Ukaj Ai.rreshtohej në listën e rapsodëve të parë kosovar siç ishin Dervish Shaqa, Bajrush Doda, SALI BAJRAMI, Feriz Krasniqi, MARASH KRASNIQI BIT E SEF MLEQANIT edhe shumë tjerëve, ai këndoj edhe me Marjan Gojanin Gjergj Uken.

Disa nga këngët e ti : "kënga e Zagrebit" "kënga e mrikes" "Shtjefen Gjeqovit" "Lutes-Fukara" "Dem Ametit"

Zëri dhe vokali i tij dallonin nga te tjeret saqë disa e cilesojn edhe si mbret te folklorit shqipëtar.

Pas një semundje vdiq në gusht të vitit 2004 ku folklori humbi një rapsod të madh.